Prosím, ako zistiť či to ešte berie???ako sa to prejavuje?...vďaka za každú odpoveď.
Pervitín-prejavy
Pervitín
Všeobecná charakteristika:
Po marihuane je to zrejme druhá najrozšírenejšia droga u nás. Pervitín je droga stimulačná. To znamená, že človek má pocit, akoby mal viac síl, odpadáva únava. Pod jej vplyvom je schopný vyšších výkonov skoro vo všetkých oblastiach. Jej účinky by sa dali prirovnať ku kokaínu, ktorý má slabšie účinky. Príznaky po použití:
Pozorovateľné príznaky užívania zahrňujú rozšírené zreničky, vysoký tlak, tachykardia (zrýchlený tep, často veľmi výrazne), potenie, zvýšená bdelosť, prípadne neprimeraná dennej dobe (napríklad neskoro v noci, nadránom a pod.), zvýšená komunikatívnosť, až nutkavé, rýchle a hlasné rozprávanie, v ktorom nezriedka možno zachytiť známky psychickej nekonzistencie, skrátenej, povrchnej a prchavej koncentrácie na problémy, až myšlienkového trysku a pri dlhodobom či častom konzume stratu chuti do jedla a chudnutie. Zreničky sú enormne rozšírené, tak, že často takmer nie je vidieť dúhovku. Predávkovanie sa prejavuje ťažkou bolesťou hrudníka a 1 až 2 hodinovým bezvedomím, zvýšenou teplotou a niekedy aj záchvatmi kŕčov. Po vyprchaní prvotných účinkov nastáva posledná fáza intoxikácie, tzv. „dojazd“, ktorý sa prejavuje depresiami, strachom, podozrievavosťou až paranojou a vyčerpaním.
Vedľajšie účinky a riziká:
Medzi neželané účinky patrí: pri vyššej dávky potreba vykonávania činnosti, nepokoj, nespavosť,akné, depresia, Ekbov syndróm, Amfetamínová psychóza, Impotencia - poruchy erekcie, poškodenie zubnej skloviny, poškodenie imunitného systému, smrť (v dôsledku komplikácii, najmä pri predávkovaní alebo užití spoločne s inými drogami) paranoia, halucinácie, tiky (trenie zubami, žmurkanie).
celkom to nanho sedi... hlavne s tymi zvukmi, co pocuje on a ty nie. ale teplota? a ake abstaky? na piku mozes byt len psychicky zavisly. fyzicky mozes byt len na heroine, tam sa objavia velke abstaky uz mozno aj po mesiaci, bolesti, hnacky, uplne peklo. tie teploty sa mi nejak nezdaju. neni blazon a beha vsade bez bundy? alebo ma nejaku chorobu, ak ma stale teploty. co ked ma hiv? uz som to prehnala tou poslednou vetou, ja viem, ale ja len tak
Tyka sa to mojho priatela...a viem nom ze to bral v minulosti teda predtym ako sme sa dali dokopy...dost si ho vsimam...myslim ze ta nespavost a nechut do jedla sa jeho netyka...skor som si vsimla napriklad to ze nevie stat na jednom mieste vkuse musi nieco robit...poskakovat, robit nieco s rukami...a taktiez ma obcas teploty...na nete som nasla ze je to jeden z priznakov abstaku...a tiez ma aj nejake zvysene vnimanie...pocuje zvuky, ktore ja napriklad vobec nepocujem...no neviem :( ked sme sa o tom bavili...povedal ze s tym skoncil...
*nespat
to je pravda. nejest, nespast, zblaznit sa z toho
Hlavne prejavy podla ktorych si to mozes vsimnut je nespavost a nechut do jedla ...
takze si aj bola nadrzana ,ze si sa vyspala s niekym s kym si nechcela alebo tak ? ako dlho si cista ? gratulujem drzim prsty ... mam zopar " kamosov " co su v tom a je mi ich luto
jednu vec este dodam... pervitin je hrozne silne afrodiziakum. clovek je dost nadrzany, ked si to da.
tych je vela... kazdy je iny, na kazdeho to inak posobi. na mna to posobilo tak, ze som bola dost ukecana, velmi priatelska, a dokonca aj velmi tvoriva, napisala som na piko hromadu krasnych basni. -jasne, ze ich teraz pisem aj cista a trieza, ale velmi mi isli rymy, a ked sme napikovani diskutovali s kamosmi byvalimi, tak sme zrazu mali velmi zaujimave nazory na vsetko, vsetko nas zrazu bavilo, clovek si da a je taky nadseny zo zivota. ale vlastne to je tak ze dopamin sa tvori prirodzene v mozgu, je to tusim nejaky hormon rozkose ci pozitku ci take nieco, neviem to dobre vysvetlit, pri kokaine sa dopamin uvolnuje 3krat silnejsie nez obycajne, cize je ti dobre, dobre nez inokedy, a pri pervitine sa slape dopamin az o 6krat viac nez obycajne, ale rano- ked dojdu dojazdy, to je ta dan zato, klesnes zase na nulu, alebo lepsie povedane na -6 :D a je ti teda naozaj priserne, ja som z toho mala paranoje niekedy, zle mi bolo od zaludka, mala som zavraty a zlu naladu... na niektorych expertov to funguje tak ze maju tiky na tvari, su nervozni a moc akcni a taki celkovo divni a zaseknuti. niektori pikeri su fakt dost podivni. ale som rada, ze s tym uz nemam nic spolocne. je to najhorsia droga ako existuje. ked si niekto mysli, ze heroin je horsi, tak je na omyle, fajcila som herak viackrat a raz som si ho dokonca aj pichla a nikdy viac! je to mytus, ze pichnes si a automaticky si zavisly, ale zalezi od povahy cloveka, ci mu viac vyhovuje taky stav, ze ma vsetko v riti, cely svet a je uplne out of reality, alebo mu viac vyhovuje pervitin, lebo "na nom vies fungovat", to znamena, neni to tak velmi zretelne a vidno na cloveku, ked to berie, lebo natom mozes chodit do skoly, do prace, medzi ludi a ti, ktori dorgy nikdy nebrali si vobec nemusia vsimnut, ze napikovany clovek je napikovany, skratka ti, ktori to nemali, to nespoznaju -samozrejme neratam uplnych zebrakov a narkomanov ktorym chybaju rodiny, kamosi, zuby, a plnohodnotny zivot. ale najskor ma clovek pocit, ze objavil nieco uzasne, ale potom po roku a ale dvoch prilezitostneho uzivania ide clovek do sraciek. ale nie kazdy. niekto je silna povaha. ale mna to znicilo. viac mi to prehlbilo depresie. je to nebezpecna droga a velmi lacna a lahko sa da doma urobit, recepty uz najdes aj na nete, a nato nemusis byt ani nejaky vyrazny chemik. a netyka sa to len slovenska, ciech a podobne. pozerala som o mete dokumentarne filmy a brutalne problemy s tym ma hlavne Amerika. kto by to bol povedal... velmi som sa cudovala... siri sa to, a pikerov stale pribuda a pribuda... je to smutne a je to strasne svinstvo.