ahojte mamicky ! mam skoro 4 mesacneho synceka,ktory nie je uz kojeny a chcem sa spytat,co ste davali detickam papat ako prve ?? som "prvomamicka" a uz teraz mam obavy z toho co a ako mu mam pripravovat a ako casto ma papat tuhu stravu :-( mohli by ste mi napisat nejake zdrave oblubene receptiky vasich deticiek ?? dakujem ;-)
prve papanie !
ahoj, super dakujem !!!!
ja som svojho syna prestala kojiť keď mal 4 mesiace prešla som na sunar a čo sa tuhej stravy týka začala som popučenym banánom,strúhaným jabĺčkom a slepačím neosoleným vývarom,ten som rozmixovala ale to nechcel,tak som ho kŕmila tou polievkou nerozmixovanou len som pretlačila zeleninu a lyžičkou a to mu už chutilo.Viac som nič nemixovala. A doktor by ma asi zabil,ale ja som mu dávala všetko čo som varila len nedochutené.Od pol roka jedol všetko.Nikdy ho nebolelo bruško ani nemal žiaden zažívací problém.U každého babätka je to individuálne.
ja som zacala od ukonceneho 4.mesiaca u nekojeneho a bola to mrkvicka, zemiak, karfiol, brokolica a z ovocia jablko a banan. ten mu naramne chuti a zatial ho nastastie nezapeka. vzdy jeden druh, kombinovala som az po mesiaci.
Ahojte, tiež sa pripájam k téme. Ja mám 3,5 mesačného chlapčeka a neviem či mu už môžem začať dávať papať normálnu stravu. Ja ho ešte kojím, ale aj 2x denne dokrmujem lebo mám málo mliečka. Mamusa ja začnem mrkvičkou, zemiačikmy, brokolicou, jablkom, hruškou, banánom (pozor zapeká), piškótami všetko budem pripravovať na pare.Začni slaným nie sladkým. Väčšinou deti ked začnú sladkým, slané už nechcú.
Ahojte teraz si isto budu o mne mamicky nemamicky kazdy kto si to precita,msliet ze som zla mama alebo tak.Pri dcere som zacala tiez z mrkvickou,bananikom,jablkom ale mala 8 mesiacov ked som jej dala skusit sosoviovu polievku jej to zachutilo a tak som jej davala polievky.Kapustovu vsetky ako jasne neboli dochutene,ale jej to chutilo.Ako viem ze by sa to nemalo ale moja mama nas tiez takto krmila a nic nam nebolo,jasne ze teraz je to ine,su ine vyrobky inak sa to vyraba ale nic jej nebolo.
Teraz ma 5r a jedlo tak to nemusi pre nu existovat.
u nas to bola mrkvicka ale iba par lyziciek,lebo babo si musi zvyknut na zrazu inu stravu,bude ti robit krasno-smiesne ksichtiky uvidis :-)
a potom aj detske vyzivy,na ktorych je vzdy napisane,ze od ktoreho mesiaca mozu papat...