Potrebovala by som poradiť. Myslím si, že mám mykózu. Dá sa to vyliečiť aj bez toho, aby som navštívila doktora.
Mykóza
Kúp si v lekárni canesten, , je to bez predpisu a za tri dni si vyliečená. Môžeš si vybrať vaginálne tablety (CANESTEN 1), alebo krém s aplikátorom(CANESTEN 3), ja som zatiaľ skúsila ten aplikátor, odporučil mi ho gynekológ a nedám naň dopustiť, už mi to dvakrát pomohlo :)
Ja som dostala mykózu počas krámov, a teda som mala tú smolu, že som nemohla ísť ani ku gynekologičke keďže tá ma počas krámov nevyštrí. Nemohla som ani používať maste z lekárne ktoré sa vtierajú do pošvy, keďže by to nemalo žiadny efekt, lebo s krvou by sa zmazala aj masť.Tak som zozbierala informácie z internetu a od jednej milej pani v lekárni, a mykóza po 4 dňoch zmizla. Každý deň som zjedla jeden strúčik cesnaku, 2 alebo 3 jogurty, a taktiež som pila mlieko.Piť môžete aj probiotické nápoje Za deň som si spravila asi 2 sedavé octové kúpele, a každý deň som sa umyla gélom na intímnu hygienu Nivea. Taktiež nesmiete zabudnúť, že sa máte vyvarovať sladkým jedlám.Veľa šťastia a sily, viem aké to je. Dúfam že vám to pomôže :)
Skus roslagin vyplachy..je to bez predpisue mne to pomohlo :)
Plesne a kvasne kultury si sami vypestujeme v tele tym, ze jeme jedla co ich podporuju, najma rafinovane cukry. Ked ich chceme vyhubit, musime tie cukry aspon na cas uplne vynechat a podporovat probiotika, co ich potom pomozu potlacit a nahradit. Pomozu pri tom aj antimikrobialne ako oreganovy olej a citricidal, tiez ciastocne kokosovy olej, ktore selektivne viac potlacaju plesne a kvasne kultury a prakticky vobec probiotika. Po potlaceni plesni a candid sa clovek nesmie vratit sopat k tej diete, ktora sposobila to skodlive premnozenie, ale jest vo najmenej volnych cukrov a sacharidy vo forme komplexnych(celozrnne produkty, hrube muky, nizky glycemicky index) Kde v celozrnnych produktoch a zeleninach a ovoci sa nachadzaju aj latky priamo podporujuce probiotika=prebiotika ako napr doplnky ako psylium a ine plevy zo zrnin a pektiny z ovoci, najma jablka a hrusky
mne nepomohli ziadne lieky,rok som sa trapila...skuste moju samoliecbu, aspon na 3 tyzdne prestan jest sladkosti-ziadne kolace,sladke pecivo (povolena je iba cokolada min. 80 %). zvysit mnozstvo prijatej zeleniny(najma cesnak, cibula, kysla kapusta).A to najdolezitejsie,kup si kokosovy olej- iba so znackou bio kvality!!! ziadnu atrapu a uzivaj cajovu lyzicu denne (prvy tyzden mozes aj 2 lyzice-rano-vecer).mozes nim aj natierat postihnute miesto. pitie zeleneho caju tiez nie je naskodu :) a este som zabudla,umyvat sa iba vodou,ziadne intimne gely. vela stastia
az na to, ze candida je normalne v posve stale, aj u malych dievcatiek ..ale az ked sa premnozi a zdochnu prospesne bakterie(strata imunity, caste umyvanie, chlorova voda v bazene a pod.) nastanu problemy, takze liecba spociva v nastoleni rovnovahy, napr aj dietou ziadne sladke, probiotika, ale aj canesten nie je zly, ked ju je uplne zle tak fluconazol..a hlavne si treba davat pozor, kedy sa to vrati a ci sa to neopakuje pri niecom (napr plavaren) a vyvarovat sa tomu
aj vagina ma svoju mikrofloru,mozno by som to vyskusal aj tak ze dal do panenskeho oleja a tak naniesol(kvoli hustote aby to tam ostalo)
neviem ci si z bratislavy ale tam je bioobchod slnecnica a tam maju najlacnejsi kokosovy olej velmi kvalitny za 5,20 panensky,maju aj internetovu stranku,s tymi probiotikami je to u nas problem ja som nenasiel ziadne slovneske ktore by fungovali a to som skusal troje tak si radsej objednavam cez internet-snad by som vyskusal. a tie probiotika by bolo mozno dobre aj z nich si robit vyplach ale samozrejme nie nekonbinovat to s tym striebrom ,snad stribro a na konci uzivania jeden vyplach s probiotikami rozrobenymi vo vode,a treba sa vyhybat mlieku to tiez podporuje kvasenie podobne ako cukry. kandida nie je nevyriesitelny a nekonecny problem -to je len pre doktorov. ak si clovek da crevo do poriadku uz sa nevrati