Strhavanie nechtu

Príspevok v téme: Strhavanie nechtu
dawn

Mám na nohe čierny škaredý nechet kotrý odumrel a pondím sa tlačí ďaľší. Myslela som že ten škaredý vytlačí a odpadne ale nie ona sa tlačí pod ním a ten prvý nadvihuje. Ten nový je tiež čierny. Určite sa to bude strhávať. Ako to prebieha? a Budem mocť chodiť? a ako moc to bude bolieť ? vaše dojym a zážitky zo strhávania nechtu..prosiiim dkaujem :)

AdamKrt

Pravdeodobne by Ti to vsak opatovne rovnako strhol....

Ak teda nechces podstupovat danu proceduru u neho, mozes to urobit sam, ale predpokladam, ze das prednost menej bolestivej metode.

Kup si sirsie naplaste, ktore budu dostatocne na to, ze obviazu palec na nohe. Naplaste musia mat na spodku vankusika perforovanu foliu, aby to mohlo dychat. Poradia Ti urcite v lekarni. Kup si potom repikovy caj, Septonex PLUS.

Uvar si repikovy caj, nalej ho do lavora, ale VLAZNY, najlepsie pokojova teplota. Nechaj to tam mocit povedzme 1 hodinu. Za tu dobu pokozka uz bude vraskava a zmaknuta a nebud to take bolestive.

Budes potrebovat bud chirurgicke, alebo manikurove ostre noznicky. Treba ich umyt a dezinfikovat Septonexom PLUS.

Potom mozes skusit to davat pomaly dole a tahat. Uvidis, kde je to prilepene. Mozno to pojde dolu hravo. Ak nie, skus tahat a mozes obstrihnut vsetko naokolo toho prichyteneho. Potom uvidis, kde sa to tam prichytilo a ci sa to da odstranit. Potom uz mozes jedine opatrne strihat, alebo pouzit klasicku ziletku na odrezanie. Priprav si nejake tampony postriekane septonexom, ale nic z coho trcia vlakna. Napar. to poutieras potom obvazom. Nakoniec si to vydezinfikuj Septonexom Plus. Ten mozes si dat aj pred strihanim. On dezinfikuje, ale ta PLUS varianta trochu umrtvuje.

Alebo to urobis tak ako chirurg - strhnes, osetris.

Ale naco sa pytas a nejdes k chirurgovi ???

AdamKrt

jolo:

zavolaj tam, urcite maju telefon a opytaj sa, ako to dat dole. Napada ma vselico, ako si poradit, ale chirurg je tu od toho a bude vediet lepsie.

jolo

asi som aj ja zle vyjadril, včera na preveze mi to normálne strhol (skoro som odpadol) dezinfikoval a dal mi tam pod obvez ešte nieco podobné ako obvez len hrubšie... a potom to obviazal a práve to mi tam prischlo... ale len na jednom kúsku..

AdamKrt

Ten nechet Ti odstrania bezne na chirurgii.

jolo:

cisty obvaz sa na ranu uz nedava prave pre to, ze ak v nom zachne krv, ztvrdne a je to problem dat dole bez toho, aby sa strhla hojaca chrasta. Nestrhaj to a radsej chod este k chirurgovi, oni robia tiez prevazy, inac si to cele strhnes a bude to krvacat. Na ranu sa dava obvaz pod takou neprilnavou foliou, ktora je perforovana, aby to mohlo dychat. Az ked je chrasta hotova, potom sa to moze len tak iba obvazom obviazat. Chirur Ti to bude musiet pravdepodobne jemne vystihnut. Ak sa to strhne, mohlo by nieco ostat v rane a to by sa mohlo zapalit a hnisat.

jolo

dobrý deň, strhávali mi nechet a včera som bol na kontrole a previazali mi to dnes keď si chcem dať obvez dole tak nemôžem lebo na mieste kde nechet bol to totálne prischlo a ke´d to chcem dať dole velmi to bolí... skúšam si to s tým kúskom obvezu aj máčať v repíku, že sa to uvoľní ale vôbec to nepomáha... môžete mi poradiť ako ho dať dole?