Mesacna prestavka v uzivani HAK + nechraneny sex

Príspevok v téme: Mesacna prestavka v uzivani HAK + nechraneny sex
Lorenka

Pred dvoma tyzdnami som vysadila uzivanie HAK. O 10 dni mam dostat menstruaciu, medzi casom som vsak mala prerusovany styk, inu formu ochrany sme nemali. Chcem vsak nadalej brat HAK, cize ak sa mi dostavi riadny menzes, tak v prvy den beriem tbl a som chranena hned od zaciatku. Mohla by som zacat uzivat HAK aj skor, kym mi pride menstruacia, alebo mam pockat do nej? Ak sa mi dostavi, tak sa nemusim obavat nezelaneho tehotenstva? Dakujem

akinom007

Samozrejme to moze byt z toho. Ved pesacna prestavka nema zmysle ked prestavku tak minimalne na pol roka a viac, ked chces aby si telo oddychlo. Oragnizmus sa este nestihol spamatat preto aj ta necakana menstruacia.

akinom007

Mala by si pockat do dalsej menstruacie! No ked zacnes brat skorej v podstate sa nic nestane len si rozhades cyklus.
A mozem sa spyatt preco si si davala mesacnu prestavku?

Anastazia1

Nemalo by to tak byt. Ja som tiez minule na mesiac vynechala HAK, menstruacia mi prisla kedy mala, mozno par dni meskala, ale zavisi to asi fakt od organizmu. Takze podla mna sa to stalo tym vynechanim,. Ked ti prisla menstruacia zacni brat HAK od toho dna, inak by to nemal byt problem, myslim si. Ale zbytocne prestavky uz nerob, ja uz tiez nechcem zbytocne vynechavat, fakt to len nici organizmus.

lioness_01

Lorenka, ak ti v predpokladanom čase menštruácia nepríde tak si urob test...aj dva - s odstupom aspon troch dní...

skôr to nemá cenu zisťovať

Lorenka

ja viem, bolo to velmi nezodpovedne, ale tak stalo sa, zial. Teraz znasam za to dan, ze som v napati, aby z toho neboli problemy. Po akej dobe od oplodnenia sa da zistit, ze som tehotna alebo nie? Mozno to nejako pocitit - napr. prve dva tyzdne, lebo teraz psychika pracuje na plne obratky. Priatel sa spravil mimo, ale tak je tak urcite percento..

lioness_01

samozrejme, rátaj s tým, že menzes ti môže meškať aj mesiac, aj dlhšie, je to individuálne... ale tiež ti nemusí meškať.. len to fakt nechápem, tej pauze... len si ničíš organizmus

lioness_01

zlatko, a to na čo bolo dobré, tá mesačná prestávka???
ak začneš užívať mimo menštruácie, tak nebudeš chránená , takže to zmysel nemá a výrok "inú ochranu sme nemali" sa mi strašne páči :))) sa potom nečuduj ak budeš tehotná...
a ono zvyčajne je to tak, že ak sa menzes dostaví tak sa nemusíš obávať tehotenstva... a ak je neželané, nechápem, prečo si sexovala bez ochrany, ale tak, tvoja vec