Mužská príťažlivosť...

Príspevok v téme: Mužská príťažlivosť...
Hrianka

Mám istý problém, no neviem či niekto mi ho bude vedieť objasniť. Ide o to, že mám partnera 4 roky. Dá sa povedať, že je to môj prvý, lebo pred tým to boli len krátke romániky. Problém spočíva v tom, že je to úžasný chlap avšak dosť mi prekáža, že som nikdy pri ňom nepocítila tie spomínané motýliky v bruchu, keď ma bozká necítim nič, keď sa ma dotýka je to rovnaké...To, že nie som lesba to viem. Medzi naším vzťahom sme boli raz na dlhšiu dobu rozídení. No pri žiadnom chlapovi som takéto pocity nemala. Aj keď bol čistý, voňavý a dá sa povedať ideálny nič...bol to len chlap. Preto by ma zaujímalo či existuje taký typ žien ako som ja, že nedokáže takéto pocity v sebe mať alebo je niekde chyba. Či už vo mne alebo v partnerovi. Ďakujem

ta3

Adam,
zivot pozna viac farieb, nez iba bielu a ciernu, ale dobre, nechajme to tak, v tejto otazke sa asi tazko zhodneme, to je tiez v poriadku

AdamKrt

ta3:

najskor som sa rozpisal, ale potom som to zmazal skoda viac reci. Svinstvo je svinsto a nech si to obaluje kazdy do peknych reciciek, svinstvom to aj ostane. Pravo jedneho sa vzdy konci pri pravach druheho...

ta3

Vazne,
ved prave to je ten kamen urazu a pricina tolkych nestasti, ze sa nezalubime iba do toho jedineho praveho, keby to tak bolo, nebolo by co riesit.

AdamKrt,
ja predsa neobhajujem zahybanie, far away from it, pravdepodobne nebudes verit, ale na 99% som presvedcena o tom, ze som z Vas vsetkych najvernejsi typ, nikdy som nebola neverna, dokonca ani v totalne zlom a nefunkcom manzelstve a mozno aj preto mam v poslednych desatrociach problem so vztahmi, lebo nemozem stretnut muza v laske a vo vztahoch takeho zasadoveho, ako som ja, od partnera ocakavam velmi vela (pravdaze nielenze to od partnera ocakavam, ale to iste partnerovi aj ponukam ) a radsej som cele roky uplne sama (nielen 4-5 rokov, ale boli to skoro cele desatrocia), dokonca bez jedineho pohladenia ci bozku od muza, akoby som mala praktizovat nahodny sex alebo sex s niekym, koho nemilujem a kto nie je perspektivny do buducnosti, no napriek tomu Moniku chapem a vobec ju neodsudzujem za to, ze podlahla prilezitosti, s velkou pravdepodobnostou sa jej neubranila, pretoze ju nahle prekvapila prudka vasen, ktoru zial so svojim muzom nikdy nezazila a Adam, nemyslim si, ze o tom mala manzela informovat, pravdaze, bolo by cestne priznat farbu a radsej sa rozviest, ako by mala svojho nic netusiaceho manzela za chrbtom podvadzat, keby mienila s tym druhym pokracovat, ale Monika zakusila ohen, co ju obohatil o dalsi rozmer a dokonca hovorila nieco v tom zmysle, ze to trochu prospelo aj ich manzelstvu, a tuto neveru si chce ponechat sama pre seba a uz ju viac nezopakovat, Monika sa podla mna zachovala velmi pekne, ma svojho muza rada a preto pri nom zostava, keby sa bola k nevere priznala, co by sa stalo?, manzel by bol zbytocne nestastny a mohlo to znicit ich manzelstvo uplne, mnohe zeny v jej situacii stratia hlavu, manzelov tajne podvadzaju alebo opustaju a pravdaze aj Doubledog ma pravdu, ze velakrat zeny, ktore inak velmi neveru odsudzuju, zrazu otocia a zmenia nazor, pretoze su slabsie povahy a odrazu objavena prudka vasen im prerastie cez hlavu. Adam, mas stopercentnu pravdu v tom, ze striedanie partnerov alebo opakovana nevera zdravotne ohrozuje nevinnych, podvadzanych partnerov, tiez to povazujem za trestuhodne, Monikin pripad je predsa len trochu iny, teoreticky aj prakticky mohlo dojst k nakazeniu, ale riziko pri jednorazovej nevere je nizke, ved keby to bolo take riskantne, potom by ludstvo vymrelo, vela ludi z opatrnosti by ostali cely zivot nepobozkani.

vazne

Ktovie, ake by to bolo, ked by mi bolo dopriate byt aspon raz v zivote s takym ku ktoremu citim zalubenost..netusim. Posledne 2 roky som vypozorovala, ze sa tam moja zalubensot striedlala medzi 2 muzmi. To sa mi doposial nestavalo, lebo dovtedy, ked som sa od kohosi odlubila, viac som sa donho uz nezalubila. Momentalne som zalubena do takeho od ktoreho som bola odlubena uz 2 krat predtym, a zdalo sa, ze to uz vyprchalo. Medzitym som bola 2 krat zalubena aj odlubena do ineho - tiez toho isteho (druheho). Odmalicka som byvalal zalubena do roznych filmovych hviezd a spevakov. Ale akonahle som "dospela", uz to byvalo do konkretnych muzov, s ktorymi som bola aj v istom kontakte, no povacsinou o tom nevedeli alebo mozno len tusili.

vazne

Ahoj, podla mna sa clovek nezalubi len do toho praveho jedineho, ale...je to ovela komplikovanejsie. Ja som bola zalubena do mnozstva muzov uz za zivot, no ani s jednym z nich som nikdy nebola. Ostavalo to len v rovine snivania a uzivania si toho pocitu zalubenosti a toho, ze bol pre mna ten muz v tej ktoerej etape zivota najdolezitejsi - dominoval v mojich myslienkach a pocitoch. K inym muzom nie som schopna nic citit a nikdy nic viac necitila, ak som do nich zalubena nebola. Momentla sa odlubujem, takze tiez ma este ako-tak zaujima IBA TEN a v predstavach vzrusuje IBA ten, do ktoreho som zalubena. Zial, ako vzdy, nie je to muz pre mna, nikdy som s nim nebola a ani nebudem. Ostatni muzi ma ani v najmensom nepritahuju. Mala som 2 rocny vztah s chlapcom, ktoreho som mala rada (moj prvy skutocnejsi vztah) - nebola som vsak donho zamilovana a o to horsia vec sa mi diala. Pocas toho vztahu som takemr non-stop, ako aj pred tym vztahom, bola furt do kohosi zalubena. Tak som sa s MOJIM po 2 rokoch rozisla a ostali sme kamarati. Proste nemozem s nim byt, ked to NEJDE. Mala som vycitky, ze som furt myslela na ineho. Takto, ked som sama, aspon nemam tie vycitky, i ked s tym muzom nikdy asi nebudem a zrejme o tom ani nevie a nedozvie sa, lebo...je to tazke.

doubledog

to je podla mna dost bezne, hovori to vela zien.
asi to bude tym, ze zeny svoje pocity casto nepovazuju za podstatne a vo vztahu uprednostia ine veci.

akurat to potom vedie k tomu, ze okolo 40tky, ked uz maju zivoty akotak stabilne, sa im prihodi nieco podobne, ako opisuje monika.

je to bezny scenar, ktory ani neni moc zaujimavy.

ovela zaujimavejsie (a tu ciastocne suhlasim s adamom) je to, ako zeny, co inak strasne odsudzuju neveru, zrazu otocia a zmenia nazor :)

AdamKrt

ta3, to je sice pekne, ale NIKTO by nemal svoje stastie NIKDY povysovat na to, ze bude ublizovat druhej osobe zakernym sposobom a klamat jej.

Ano, kazdy ma pravo na lasku, ale jeho pravo konci pri prave druheho cloveka na slobodnu volbu. Najst si ineho partnera ? Prosim, ked je to uz take zle, ze to niekomu stoji za to. Ale treba dat tomu druhemu vediet, aka je situacia.

Ten druhy partner si nevybral ineho partnera rovnakeho pohlavia, ze sa s nim bude stykat a cez to vsetko sa tak stane cez stavajuceho partnera. Cez toto sproste a primitivne sebectvo tak moze ohrozit druheho. A je jedno, ci ma sex, ci sa s nim miluje. Nakazit sa moze aj s kondomom, pri prstovani, pri orale, bozkavani. Neverim, ze nic z toho tajni milenci nerobili... To by kazdy z nich musel byt 3x obaleny v igelite, aby to bolo bezpecne :)

To co sa tu prezentuje je len prachsproste obhajovanie zahybania. Mat poriadne zakony, tak nieco take by mal byt rovnaky zlocin ako zamerne sirenie pohlavnej choroby a verejne ohrozenie zdravia...

Ked chce niekto hladat stastie, nech hlada. Ale za svoje ciny je si kazdy zodpovedny sam a musi za ne niest aj nasledky a nie zbabelo len mat vsetky vyhody a pritom ohrozovat ludi okolo seba.

terakote

absolutne suhlasim s ta3. A hrianka, myslim si,ze ked po tych motylikoch tuzis, mala by si hladat dalej, ved zijeme len raz:)

ta3

Medzi mat rad a milovat je velky rozdiel, mozeme mat radi ludi, zvierata, dokonca veci, je to sice laska, ale bez vasne, manzelia mozu zotrvat spolu, aj ked sa maju iba radi, funguje im to, ale podla mna, to nie je to prave, ostavaju spolu, lebo si na seba zvykli, lebo nechcu riskovat, ze s novym partnerom by to mozno bolo este horsie, lebo maju spolu deti, mnohi aj koli majetku, ktory spolu nadobudli, su sice spokojni, ale nie su stastni, cosi im do uplneho naplnenia chyba, maju sex pravidelny, ale v takomto pripade ide podla mojho nazoru iba o uspokojenie telesnych potrieb. Je nieco ine, ked sa partneri miluju, vtedy je tam telesna pritazlivost, vasen, k uspokojeniu dochadza nielen na fyzickej urovni, ale aj po dusevnej stranke, co partneron velmi obohacuje, obstastnuje, tvori ich vztah jedinecnym tak, ze nepotrebuju snivat o niekom inom, alebo hladat plne uspokojenie mimo manzelstva. Ludia sme rozni, niekomu staci zit vo zvazku bez vasne, bez extra pocitov, staci im stereotyp a istota, no su ludia, ktori chcu od zivota viac a nemozno im to zazlievat. Sweater ma pravdu, aby vznikol pevny vztah naplneny obojstrannym stastim, na to je treba spojit naraz vela veci a v skutocnosti sa tak deje, ktovie preco, nie az tak casto. Osobne si myslim, ze Hrianka svojho priatela sice ma rada, ale ho nemiluje, preto ked ju objima, bozkava, ona nic pritom neciti. Ak milujeme, podla mna fyzicka pritazlivost a s nou spojene motyliky v bruchu su tam automaticky. Ja rozlisujem milovanie a sex, milovanie je spojenie nielen tiel, ale aj dusi, kym sex je cisto iba telesna zalezitost, takze podla mna medzi dvojicami, ktore sa maju iba radi ide o sex, kym medzi partnermi, ktori sa uprimne miluju, sex je milovanim, ktore je povysene na duchovnu uroven. Pred chvilou som v inej teme citala, ze su spolu 4 roky, ale sex trva 5 minut, bozkavanie neexistuje a nepritonost jej orgazmov ho vobec netankuje, tak tento clovek svoju priatelku nemiluje a ona nie je stastna. Monike rozumiem, skoda, ze ten vybuch nezaziva v manzelstve, jej nazory su mi velmi sympaticke. AdamKrt spomina manzelske pary po 50 rokoch manzelstva, ktore su stastne aj napriek tomu, ze to medzi nimi uz neiskri, je prirodzene, ze medzi nimi uz nie je vasen taka, ako bola na zaciatku manzelstva, ale Adam pozabudol na to, ze mozno koli tej niekdajsej vasni dospeli spolu az tak daleko, teraz ju uz nepotrebuju, stacia im spomienky na tie vybuchy, ktore kedysi medzi sebou prezivali, ale ak od zaciatku tie vybuchy chybaju, minimalne jednemu to chyba, vztah je teda nie tym, cim by mal byt a je velka pravdepodobnost, ze sa rozpadne, ze nepretrva 30-50 rokov, Isteze, bez lasky a motylikov sa zit da, dokonca ani na uplnu abstinenciu sexu ci milovania sa nezomiera, ale to nie je plnohodnotny zivot, je to viac-menj iba zivorenie Vztahy su tou najzlozitejsou vecou na svete a bohuzial natolko su pre nas dolezite, natolko nas ovplyvnuju, ze mnohi z nas z nenaplnenych vztahov, z nestastnej lasky pachaju samovrazdy. Na tuto problematiku reagujeme rozne podla toho, ako sme zalozeni, ci viac citovo ako telesne alebo naopak viac telesne ako citovo, preto aj v tejto teme sa nazory roznia, prakticky 100% zhoda nazorov je vylucena a preto nikdy neposudzujme, neodsudzujme ludi s inymi nazormi, ktori reaguju a ziju inak ako my sami, zime a nechjme zit.

monika11

pre kafik:

velmi tuzim po tej vasni, ale na druhej strane viem, ze to nie je mozne, tak aspon mam o com snivat, jednoduchsie by bolo, keby som to nikdy nepoznala,

AdamKrt,

ja sa nepotrebujem obhajovat, ani ospravedlnovat moje konanie,
nemam vycitky, lebo nikomu som neublizila a myslim si, ze aj ja mam pravo spoznat jednu z najuzasnejsioch veci zivota,
pravdepodobne, naozaj tieto stavy trvaju len chvilu, ale prave pre tu chvilu sa oplati zit, dovtedy bolo pre mna vsetko rutinou, myslela som si, ze som chladna, tak som to neriesila, zamerala som sa na rodinu, pracu, sebarealizaciu a styk bol pre mna iba stratou casu,

mojho manzela milujem, preto staviam na inych hodnotach, a ked som si ho brala, samozrejme, ze som ho milovala, no napriek tomu, sex ma nenaplnal, nemohla som vediet, ze milovanie je nieco ine, ako som dovtedy poznala,

rozhodla som sa pre neho, a preto som s nim,

neviem, ako funguje chemia, okolo mna sa stale tocilo aj toci dost muzov, ale na nikoho som sa nepozrela inac, len ako na cloveka, asexualneho, az na toho jedneho, a odvtedy moj zivot ziskal iny rozmer,

nerozbijam vsak doterajsi vztah, nikto tym neutrpel, naopak, ja som velmi vela ziskala, a moja spokojnost sa urcite premietla aj do rodinnej pohody,