Dobry,
chcem sa opytat ci tu niekto nahodou nevie, ktory z cajov obsahuje najviac kofeinu? Snazila som sa to najst, ale vsetci sa snazia ten kofein co najviac zredukovat. Ja by som vsak chcela caj s najvyssim obsahom kofeinu, ale nechcem pit kavu. Ak tu niekto vie aj aktualny produkt, budem strasne rada.
kofein ->caj
www.eufic.org
konečne som pochopila aký vplyv má kofeín bdelosť... niečo podobné čo tvrdí hammel, sčasti aj rng sa nachádza v tejto štúdií...
www.eufic.org
konečne som pochopila aký vplyv má kofeín bdelosť... niečo podobné čo tvrdí hammel, sčasti aj rng sa nachádza v tejto štúdií...
ja neviem, ale kava na mna vobec neucinkuje tak ako na ostatnych, niekto uz poobede nemoze pit kavu, lebo by vecer nezaspal, ja mozem pit kavy kolko chcem a kludne spim, len co kavu vypijem
tak potom je dobre tie kavicky redukovat aby mal kofein silnejsi ucinok?? aby mal ten kofein teda efekt....
Kofein podstatne zvysuje metabolizmus , spalovanie tukov(termogenerator ) a vylucovanie adrenalinu.
V davkach okolo 200 mg natolko stimuluje, ze clovek nevie ani zaspat. Chyba je , ze zuzuje zaroven cievy,cim zhorsuje v konecnej miere cirkulaciu a tym zvysuje krvny tlak, a ze je navykovy, tj po case prestane zaberat a je nan dost silna reakcia pri vyluceni, ktora sa prejavuje ako niekolkodenna nadmerna unava a ospalost. Tj je to tiez droga, hoci povolena.
Vela studentov dnes na posilnenie pije rozne napoje s hromadou kofeinu, ako napr Red Bull, davky stupnuju, lebo po case prestane zaberat az dostanu kofeinovy sok a doslova par dni prespia. Ja som to mal aj osobne moznost zazit na mojom synovi, takze viem, o com hovorim.
ktora zlozka v kave ma potom povzbudivy ucinok?
ja som naopak v encyklopedii nasla ze prave kofein ma vela biologickych ucinkov a povzbudzuje cinnost srdca
Tak ja tiež súhlasím a pridávam sa, čo sa toho čajíka MATÉ týka. Behávam a vždy pred behom si pripravujem práve tento čaj, mám konkrétne Maté green od JuvaTea, mám od nich viacero sypaných čajov, po behu zvyknem Pu-erh a keď si chcem trošku prečistiť telo, tak Lapacho, tiež táto značka. Sú cenovo dostupné, kúpila som ich v lekárni, zbytočne budeš preplácať na čajoch, kt. predávajú v obchodoch špecializovaných na sypané čaje. Zas tam majú určite lepší výber, ak chceš s prímesami. Ale Maté určite odporúčam, nahradí Ti to konzumáciu kávy a môžeš to piť až 3-krát denne. Tak všetko dobré prajem..:)
ahoj,skus si napr vyhladat na nete caj MATÉ, obsahuje aj kofein, ale hlavne ine latky, ktore posobia nielen povzbudivo, ale maju aj pozitivne ucinky na mysel a zdravie. vyraba sa v roznych kombinaciach s ovocim, inymi bylinami atd. napriklad ja velmi oblubujem caj zvany elixir mladosti, v ktorom hlavnou zlozkou je prave mate..odporucam ochutnat.