rozpráva sa o tom veľa, ale žiadne pevné stanovisko. Je to pravda, že môže dokonca spomaliť, reakcie v mozgu, či zhoršiť pamäť? A ešte jedna otázka: Ako je možné, že hnedý cukor je drahší, kedže na výrobu bieleho rafinovaného treba ďaľšie výrobné procesy, ktoré niečo stoja. ?
Biely cukor je naozaj taký jedovatý?
Ale to nie že biely cukor je jedovatý, má len vplyvy na ľudské telo, ktoré ak sú väčšie, než správna miera, spôsobujú veľa ťažkostí. Cukor potrebujeme pre funkciu krvi a všetkého možného s tým súvisiaceho. Klasický cukor potrebuješ či chceš alebo nie.
Potom sú ešte alternatívy ako extrémny názov RIBÓZA, stévia (ktorá len oblbuje zmysly ale pravý cukor krvi nedodáva), GALAKTÓZA (si cukor z vesmíru), ale aj také niečo ako XYLÓZA Drevný cukor a Erytritol.
source. -odkaz odstránený-
Cukrov a cujrovych alkoholov je v ovoci plno roznycy > Fruktoza sa na 95% dostava do svalov, kde sa meni na energiu, a ked sa jej nahromadi dostatok a neminie, meni sa na zasobne tuky.
Ale fruktoza, zostava na 95% v peceni, takze neprispieva velmi na energiu a v peceni sa meni na tuky. Takze privela fruktozy vedie k pretucneniu pecene aj celeho tela, co je skodlive. Pretucnene pecenove bunky praskaju a vytvaraju jazvy=cirhoza pecene
o alernativach cukru aj v tomto skvelom clanku zdravastrava.blogspot.sk
RNG: Máš pravdu ako cukor sám o sebe jed nieje a telo ide na cukor ako ako na benzín. Ale isto si nemal na mysli cukor umelý lebo ja mám na teraz na mysli cukor v ovocí ktorý nám dodá energiu. Mnohý si myslia, že telo ide na kilokalórie ale nieje to tak lebo telo ide na cukor a to aj tak vidíte, ak idete trebárs na túru tak si dáte niečo sladké a máte viac energie ale potom samy zistíte, že to bolo len krátkodobá nekvalitná energia. Ale cukor v ovocí je kvalitný a ten by sme mali prijímať a nie umelý.
Nuz tu sa nejedna o jednotlivca ale statistiku pravdepodobnosti/ A ta jasne naznacuje, ze prebytky cukrov su zodpovedne za zhorsenie zdravia, pretucnelu pecen, zapchatie ciev a nadvahu veducu casto(tj nie vzdy, len statisticky casto) k cukrovkam , porazkam , infarktom a podobne a dokonca zvacsuju sancu na rakoviny.
Mozes dakovat svojej genetike, ze sa ti zatial nic podobne neobjavilo.
denne zjem vela cukroviniek,oplatok,cokolady,mam uz pomaly dochodkovy vek a ...ziadne zdravotne problemy...stale sa tesim na sladkosti...takze o com to je...
oprava nie 8 ale 80 kil fruktozy(statistika hovori o 168 libier rocne high fructose corn syrup, a to najma v napojoch ako coca cola, pepsi, mountain dew a ine, prakticky vsetky!)
Cukor nie je ziadny jed, ale potravina, ktorej celkom malicko telu staci. Zialbohu v nasej modernej diete je ho ukrutne vela, v takej miere, ze nam velmi skodi na rozne procesy v tele. Najskodlivejsie su volne cukry a najma umelo vyrobena kukuricna fruktoza, ktorej telo potrebuje len par kil rozne a dnes dostavame v priemere (USA) az 8 kil na osobu. Fruktoza sa hned po absorbcii az na 95% odfiltruje z krvi v peceni a tam sa meni postupne na rozne tuky a tukovobielkovinne latky=zasoba na horsie casy, ktora sa v case urod ovoci=prebytkoch uklada na zimu a jar, na cas niekdajsich nedostatkov.
Samozrejme dnes nemame nikdy nedostatky, takze tie tuky sa v tele len hromadia roky az nas doslova zadusia. Takze tak treba vidiet skodlivost predavkovania cukrami najma.
Samozrejme su tu aj cukrovky a rakoviny, ale tam treba aj ine dovody, nielen cukor na to.
áno platí - biely cukor=jed.
Američania urobili jeden skvelý výskum na deťoch, tie deti, ktoré jedávali biely cukor a výrobky, ktoré ho obsahujú= únava, agresivita, nesústredenosť, zdravotné problémy, depresie.