vitarianstvo

lioness_01

prečítala som si princíp potravinovej leukocytózy a prišlo mi smiešno :D pardón teda, vo všetkej vážnosti, ale to fakt niekto tomuto dokáže uveriť? ono, to čo popisuje autor článku, nie je až také ťažké podľa mňa overiť v praxi, tak ako je možné, že sa to ešte definitívne nepotvrdilo?

watermelon

kraa a preco si s tym prestala? ja by som uz v zivote nepresla na beznu stravu, moje telo ju neznesie, skusila som to (nie preto zeby som chcela)a moje telo hrozne protestovalo, hned sa mi vratili stare choroby. najlepsie mi je na surovej strave.

watermelon

ide o to, ze Kouchakoff-ove vyskum z 30 rokov min. storocia nebol ani vyvrateny ani podlozeny. tolko k potrav. leukocytoze.

vevericka

to, ze su ludia vacsinou unaveni nema nic spolocne s luekocytozou, ale s tym, ze sa krv ako taka, nie len leukocyty nahromdi v obasti creva, aby sa natravne latky mohli odobrat a rozniest do tela, a uz vobec nie preto, ze by varena strava mala byt akoze cudzoroda..plus su tu dalsie faktory: ludia sa nie ze najedia, ale prezeru (ked sa najem tak akurat nestane sa mi to a predca jem varenu stravu) a po dalsie okolo obeda (cca 14 hod.) dochadza prirodzene k utlmu, ci sa najes alebo nenajes ak do toho niekto natlaci hambac ano moze byt unaveny

watermelon

pokial viem medicina neuznava vitarianstvo, ani len veganstvo, tak preco by mala uznavat nieco ako potravinovu leukocytozu? mozno to vazne neexistuje, ale je fakt, ze po "normalnom" obede sa vacsina ludi citi unavena.

sob rudolf

Ani moji rodičia neboli nadšení, keď som sa dala na vitariánstvo, vyhrážali sa mi, že ma finančne odstrihnú atď. Ono to chce čas a kopec triezveho uvažovania na oboch stranách (ja vs. ostatní). Každý má cestu svojho pozania, podľa mňa je cieľom dosiahnuť harmóniu a nepoučovať ostatných, love, peace a tak:).

Advisor

do tejto diskusie sa zapojim len okrajovo, kedze som ju velmi necital
takze aj samotny caj nie je dobry lebo sa pripravuje pri "vysokej" teplote? no ocividne ste nepoculi o jeho 2000 rocnej tradicii prave pre jeho medicinske ucinky, ktore pomahali nahradzat ludom ovocie a zeleninu tam kde ju nemali a mne pripada 2000 rokov doveryhodnejsie ako par podozrivych studii, rad by som poznal vas nazor na toto, lebo toto sotva nejakym sposobom popriete
co sa tyka hlienov, priemerny clovek za den vytvori 1 liter hlienov, ci sa vam to paci alebo nie, no sliznica hlieny potrebuje, boli ste uz vo velmi suchom prostredi? ja ano a citil som ten rozdiel, hrdlo ma bolelo niekolko dni a nevedel som poriadne rozpravat, ak vam ide o lepsiu obrannyschopnost organizmu tak sa skuste zamysliet napriklad nad odporucanym mnozstvom c vit na den. Co som si to trochu prestudoval som bol zatial len raz chory, po dvoch dnoch ma to preslo, predtym to byval tyzden, dva a dalsie dva tyzdne kasla(kedze na uplne doliecenie som nikdy velmi nedbal, teraz uz ani nemusim)a to som mal predtym testovacie obdobie niekolkych mesiacov kedy som mal pravidelne rano a vecer riadnu porciu ovocia a zeleniny, podotykam ze cerstvej a nejako velmi to nepomohlo
ak tak velmi chce tak nech skusi najskor vegetarianstvo, to mi prijde aspon menej extremne...jedlo sa vari tisice rokov a vase tvrdenia su dost arognatne, keby ste hovorili "mozno to varenie nie je dobre" ale vy to na zaklade par rokov skumania rovno odsudzujete, to je dost tenky lad na ktorom stojite
a pre trochu humoru odporucam pozriet si Futuramu seriu 2 diel 18 (5:40)