Zvacsenie srdca

fuzikovci

na CT my zistili zvacsene srdce s TP 17cm.Bez fluidothoraxu.Zmnozene mediastinalne ovalne LU do 12mm chcela by som vediet co to znamena vopred dakujem

mica78

ahojte pred tyždnom mi zistili zapal pluc na pravej strane .isla som na rtg a tam mi doktorka povedala že mam velmi zväčšené srdce......neviem čo a ako dalej

5qo

zvacsenie srdca moze byt bud vrodene, alebo nevrodene-to znamena opuchom zvacsene-opuch vznika tak ze sa zdrzuje v srdci viac krvi ako by malo-zdrave srdce musi vypumpovat 60-70% objemu krvi von-ale opuch vznika az ked je ten deficit dost velky takze ak nemas vleke problemy z dychanim a suchym kaslom tak to znamena skor prekonany opuch (infekciu)srdca a ostalo ti po nej zvacsene co sa stalo aj mne aj ked ja som to riesil kedze pani lekari to pekne pohnojili !!ja mam nastastie harnicne hodnoty velkosti srdca.no nasledky mozu byt dost zle napr pomale zhorsovanie cinosti az do zlyhania co sa stava casto. vela ludi slaby zapal mykardu prekona ani o tom nevie to je najvacsi problem myslia si ze to bol zapal pluc.

ivana45

Tim,
dolezite je, podla akeho vysetrenia mas udajne zvacsene srdce. Ak na rtg - to moze byt len polohou srdca, treba ti echokardiografiu. Az tam sa da hovorit o zvacsenom "srdci". V naleze je uvedene, ktora dutina je zvacsena. Kazda ma svoje priciny zvacsovania.
Podstatne je aj to, aku mas vysku, vahu. Velki ludia maju vacsie srdcia.

Ak mas podla echokg zvascene srdce, vypytuj sa u svojho doktora.
Ak chces vseobecne informacie, hladaj si na nete. Pochybujem, ze sa najde sialenec, ktory ti sem bude prepisovat alebo preklapat stovky stran odbornych textov... Aj tak by ti boli na .. nic.

moj_nazor2

ahoj, vcera bola v tv taka relacia, kde prave doktor riesil aj uzivanie roznych preparatov na to, ked chces, aby ti rychlo narastli svaly.. take tie oblbovaky pre tych, co chcu vyzerat extra svalnato...tak ich naduzivanim sa zevraj moze zväcsit i srdce, potom sa to vola papucove srdce.. a je to velmi nebezpecne, pretoze moze ten clovek kedykolvek skolabovat. samozrejme su aj ine priciny, napr.tie, co tu boli uz spomenute.

inngridka

no nas na fakulte ucili ze pricinou moze byt: chlopnova chyba, plucna embolia, chronicka obstrukcna choroba pluc, infarkt myokardu a potom za fyziologickych okolnosti aj sport