klistir a porod

prvorodicka

nikushka to s tou hnackou je vraj pomerne caste a je to prirodzene cistenie tela pred porodom,tak podla mna je to stale lepsie ako hadica v ....:)))

prvorodicka

dakujem baby,tak to hadam zvladnem:)))+gramaticke okienko: ospravedlnujem sa,ze som tu poblaznila polku kociek zlou gramatikou-klystyr s oboma Y! no...hanba,ale tak slovo klystyr zas az tak casto asi vacsina z nas nepouziva:)chvalabohu!

[zruseny17]

no ja som sa prirodzene vyprazdnila este doma-popri kontrakciach som dostala hnacku:)do porodnice som prisla na poslednu chvilu tak som hned sla na salu rodit,klystir mi uz ani nedali ale nastastie sa nestala ziadna "nehoda":))

rena23

dita, pri tom klistire urcite nebude. Moj manzel bol pri obidvoch porodoch, a ked bolo treba (klistir, vysetrenia...) poslali ho na chvilu prec.

dita 31

dakujem,citim sa trochu lepsie,aj mne je jasne,ze mi to uz pak bude sum a fuk,ale tiez ma predstava toho,ze tam bude manzel atd az tak moc netesi,tak ho asi poslem pre zmrzlinu:))))

macka26

ja som sice nerodila ale pred dvomi operaciami som mala klystyr... podla toho ako ho v tvojej nemocnici robia.. bud klasicky, ttym ze ti pustia tu gebuzinu do criev, poloha zalezi takisto asi od sestry, zvyklosti atd.. mne robili postojacky. kazala mi roztiahut polky a ani som nevedela a bolo potom. kedze som dodrzala nejest pred operaciou, nic mi ani neslo, tak som si isla pytat este jeden , na com sa bavila cela operacka. nerobi sa to na wc ale v specialnej miestnosti...

niekde podavaju cipky... najhorsie je to udrzat v sebe a potom z teba vyleti aj to co si nezjedla.

ked sa uplne nevyprazdnis... tak nieco pustis na sale.. nebudem ti hovorit ine.. ale pravdepodobnost je mala po klystire... skor bez neho.. a na porodnej sale su zvyknuty na vsetko moja... a ty o tom ani vediet nebudes

ja som mala tiez vacsie paranoje z klystyru a ukazovanie dokonaleho oholenia sestricke viac ako zo samotnej operacie.. hlavu hore.. sustredte sa na porod a vsetko bude fajn

zuzkas

a ešte pokial nechceš aby ti robili klystír v pôrodnici,tak si ho môžeš urobiť aj ty doma.mňa sa pýtali,či som si robila.

evcca

v akej polohe ti budu robit klystir zavisi od sestry, ktora ti to robi,mne robili na gynekologickom kresle.
fakt nemusite mat obavy, tiez som bola z toho na mraky, a potom som sa sama sebe smiala.

zuzkas

klystír mi pri prvom pôrode nerobili a pri druhom som si priniesla svoj,kt.som si kúpila v lekárni.nieje to nič strašné,robili mi ho pri manželovi,ležala som pri tom.dnes už nieje klystír povinný v niektorých nemocniciach u nás,ale je fajn si ho dať urobiť.zena.atlas.sk je pôrod bez klystíru -odkaz odstránený-