Záznam v úverovom registri?

Príspevok v téme: Záznam v úverovom registri?
wew

dobrý deň, obraciam sa tu na Vás o radu. S priateľom sme si chceli zobrať úver na bývanie. Požiadali sme úver v nemenovanej banke, ktorá nás odmietla kvôli tomu, že ja mám zápis v úverovom registry. mala som jeden menší úver 15.O00 sk a nesplatila som to na čas, čo už teraz veľmi ľutujem, mala som vtedy finančné problémy a musela som si vyplatiť vysokú školu. bohužiaľ som sa dostala do úverového registra a preto nás banka odmietla, a to aj napriek tomu že dnes máme veľmi dobrú finančnú situáciu a ja zarábam nadpriemerne a mám aj terminovaný vklad kde si šporím peniaze, taktiež aj priateľ má v tej istej banke terminovaný vklad. napriek tomu nás odmietli.Pracujeme obaja na dobu neurčitú, nemáme žiadne úvery ani splátky okrem paušálu na tel. Chceli sme ručiť dokonca s nehnuteľnosťou. Údajne sa len po 5 rokov vymazáva ten register. Som beznádejná a veľmi sklamaná lebo to je už dávno splatené aj s úrokmi napriek tomu nás banka odmietla. Mal už niekto podobný problém ? Ako mám postupovať ďalej alebo v akej banke máme skúšať požiadať o úver? má to vlastne význam skúšať. prosím poradte bol to náš veľký sen bývať spolu a teraz nevieme čo ďalej... :-(

wew

lea :

takto : ja si myslím že človek vždy musí mať nejakú rezervu nemám až toľko našporených aby som si zaplatila celý byt :-( akurát sme chceli z tých peniažkov si trosku zariadiť ten byt chceli sme si zobrať úver len na kúpu bytu presne kúpnu cenu. a druhý účet v inej banke mám dedičstvo to znamená je to na moje meno ale k tomu má prístup aj osoba od ktorej som to dostala a pokiaľ ona nesúhlasí nemôžem s eurkami disponovať to bola taká dohoda. preto sme si chceli zobrať úver. labelo mi chcela len pomôcť, a ďakujem je zato. ak sa tak dobre rozumieš financiám skús mi aj ty niečo poradiť...

labelo

ved aj u nás úver schvaluje riaditeľ,ale na základe hodnotenia klienta,ak system napise,že klient vyhovuje,tak riaditel uver schváli

labelo

lea25
ak si dobre precitas moju odpoved zistiš,že som napisala kde pracujem a ako to so schvalovanim uverov funguje u nas,ja som nepisala o iných bankách,tam neviem aký system schvalovania majú

lea25

labelo-pises hluposti, lebo zovseobecnujes. V niektorych bankach okrem systemu, moze aj riaditel pobocky odsuhlasit uver na zaklade bonity klienta.
wew-zamysli sa nad tym, co si napisala, radsej preplatis za takych 15rokov na urokoch 50 000eur, akoby si mala siahnut na uspory, ved to je uplne chore. Bohuzial vela Slovakov sa nevie orientovat vo svete finacii a potom sa stavaju taketo veci...

labelo

ak ti možem poradiť zajdi do UniCredit Bank,tam majú najlepšie skusenosti klienti,ktorý napr. u nás nedostali úver a tam im ho schválili bez problémov a ešte aj s výhodnejšími podmienkami...

labelo

wew
EXISTUJE MOZNOST,ved ti tu o tom pisem....

ja som teraz robila klientovi úver,ktorý mal omeškané splátky v CSOB v 9/2009 a úver mu u nás vyšiel

wew

labelo : Tak aj mi sme nato mysleli, preto sme aj požiadali o úver v inej banke... vo VUB ke ale ako som kukla tiež je jeden zo zakladateľom toho registra takže asi to berú aj oni prísne ale ešte stále je tam 1 % percento šance :-) že sa nám to podarí v pondelok nám majú volať len sa bojím, že moje srdiečko bude prežívať zasa ťažký deň a týždeň po odmietnutý...

wew

nie nebankovky v žiadnom prípade(je to podfuk s vysokými úrokmi), takže asi neexistuje žiadne riešenie ? neexistuje tu nik kto aj napriek zápisu dostal úver ? rodičov do toho nechceme ťahať ani náhodou. a priateľov plat na papieri nestačí na úver.teraz som už úplne zosmutnela ...neviem si radiť ... moja hlúposť a teraz za to môžem pykať! :-(