Prosím napíšte mi ako presne prebiehala eutanazia u vašeho psika? Ja mam pochybnosti že veterinar nekonal spravne ak jej pichol hneď usmrcujucu injekciu do labky. Bolo to tak že jej nepichol ani žiaden oblbovak ani labku nepotrel s niečim na znecitlivenie. hneď cez kanylu jej dala jeho kolegyňa tu injekciu a ona hneď ako jej to celé vpichla tak hneď zaspala - zomrela. Ja som bola pri tom všetko som videla. Ja som ju držala okolo pasa ale sa velmi trepala tak ju veterinar silno chytil za šiju a za labku aby jej to jeho kolegyna mohla pichnuť. Hrozne kňučala pri tom vpichovaní a aj z toho asi bolestiveho držania šije a myslím že pri tom dosť trpela. Ďakujem za vaše skusenosti.
Skusenosti s eutanaziou psika
smutné, až mi slzy tečú. Nechcem ani pomyslieť, že by sa môjmu yorkshirovi toto malo udiať. Len mal zlomenú labku, lebo ho zrazilo auto a všetcia sme plakali...
drž sa moja...je to ťažké, ale psíkovi je už dobre...
Klarika, uz sa tym netrap, inak Ta velmi obdivujem, pretoze ja by som nemohla byt toho svedkom, v nasej rodine sme 2x museli nechat psika uspat, ale vzdy tam musel ist syn, ja za ziadnych okolnosti, ak by som nemala syna, musela by som o to poziadat cudieho cloveka, ako to presne prebiehalo som ani pocut nemohla, preto o tom nic neviem, ja len som mala obavy, ci psika len naoko neusmrtia, ci ho iba neuspia, aby ho potom mohli pouzit na krute pokusy, preto by som tam mrtveho psika nikdy nenechala, aby som istotu
Čo si myslíte o pripravku T61 ktorý sa použiva na eutanaziu psa? Je to naozaj bezbolestne a psík len "zaspí?". Lebo som čitala pripady že pes sa po podani pripravku (neviem či tohoto) vlastne zadusil a dosť trpel tým že mu odišlo najskôr dýchanie...
netrpela,neboj,už je jej lepšie,akoby sa mala trápiť,už je v psom nebíčku a tam si behá s inými havošmi.
Myslite že trpela ak jej dali hneď usmrcovaciu injekciu? To vlastne nezaspala, ale trpela, Lebo ako jej to cele vpichli do labky hneď bola mrtva, len mam strašny pocit aj za ňu ako sa pri tom citila :-(
malo by to byť správne ako píše soffa,prvá inj. na ukludnenie a po druhej nastane zástava srdca.Nie je pri tom žiadna bolesť, zviera hneď zaspí,treba dať adekvátnu dávku k váhe.Druhá inj.ide do srdca
"ukludnil"
to je hrozne.my sme nasho milovaneho psika museli dat uspat,lebo sa tyzden uz trapil a nezaberali uz ziadne antibiotika.a brucho sa mu dacalo plnit vodou,proste strasne.najprv mu vyholil kusok na nohe.pichol mu injekciu aby zaspal a ked uz bol v bezvedomi tak mu pichol druhy po ktorej mu prestalo bit srdiecko.vobec netrpel,bolo to hrozne,ale uz len ten pocit ze sa netrapi ma ukludnit...