Dedicske konanie

Laguna

Chcem sa opitat,zomrel nám ocino,a zme traja súrodenci ja a sestra sa ideme vzdať nášho podielu dedičstva v prospech našej maminy.Mame brata a ten má dlhý a nechce sa vzdať dedičstva v prospech maminy,bojime sa aby neprišla o majetok kvôli jeho dlhom.Prosim paradte ako to vyriešiť.

mate59

To, že brat zanechal dopis, v ktorom ich vydeduje, neznamená, že sú vydedené.Musel by zanechat závet, ktorý by mal všetky náležitosti a bol platný.Notár iste postupuje správne, lebo on má na vyrieenie vecí presne dané maximálne termíny.Ak sa dedici nedostavili, má na to predpísaný termín, dokedy musí vytýčit dalšie sedenie.Najlepšie by bolo sa spojit s notárom a popýtat sa ho. Možno je vytažený a preto sú termíny tak nadlho.

OLI POLI

Máme svojho notára, ktorý už pracoval pre nás, keď zomrel náš otecko. Ďalší termín nie je doposiaľ určený a práve preto potrebujem poradiť ako ďalej pokračovať, lebo sa mi nepáči notarova pomalosť. Ako sa to dá urýchliť? ĎAKUJEM

OLI POLI

Dobrý deň prajem. Chcela by som sa informovať, nakoľko mi pted rokom zomrel tragicky brat, ktorý mal dve deti. Zanechal dopis v ktorom svoje deti vydeďuje na základe morálnych zásad. Máme problém v tom,že po oslovení detí notárom, ktorý stanovil deň predbežného konania sa deti môjho zosnulého brata nemohli dostaviť. Ďalší termín nie je určený a po pravde sa to vlečie dosť dlho / 1 rok a 2 mesiace/.Potrebovala by som poradiť ako ďalej postupovať a ako urýchliť ukončenie dedičtva. Ďakujem

mate59

labrador - to je už dlho,asi to majú niekde založené,choď na príslušný súd sa spýtať, ktorému notárovi to pridelili,tam sú dané lehoty, na súde ti presne povedia.

slnečnicaa

labrador, a mali už aspoň predbežné pojednávanie? My sme mali predbežné po 3 mesiacoch a riadne po roku a pol od smrti.

labrador

dobry den chcela by som sa opytat uz je vise roka co mi zonrela sestra a moj svagor ani jej deti zatial este nemali dedicske konanie chcem sa opytat ako dlho to trva kym sa uiskutocni.dakujem

Lulu2011

ak si jediný dedic, resp. ste dohodnutí vsetci dedici tak nie je, ale mal by si pockat, kedze byt budes vas az po prebehnuti dedicskeho konania, aby potencionalny zaujemcovia nemuseli cakat, nejaku dobu trva kým prebehne dedicske konanie, cca 4-6 mesiacov

1111jjlkmo

Ahojte, sorry, ze to pisem do tohto prispevku, ale potrebujem radu. Moj otec zomrel koncom Novembra 2011. Stale cakame na dedicske konanie. Ostal nam po nom byt, ktory chceme predat. Chceli by sme vsak ponuknut byt na trh teraz, pred konanim. Aj ked ho teda samozrejme predame az po konani. Nezijem na Slovensku, tak nechcem stracat cas a preto by som potrebovala ponuknut byt na predaj uz teraz. Chcem sa spytat ci to nie je protipravne. Dakujem.