Pískanie v ušiach

Príspevok v téme: Pískanie v ušiach
maco1987

Prosím vás o radu, prípadne o skúsenosti.
V septembri som bol na dosť hlučnom koncerte. Ohlučený hudbou a s neprestávajúcim pískaním v ušiach som navštívil krčnú lekárku pribižne 2týždne po koncerte. Do dnešného dňa (už sú tomu 3 mesiace) beriem pravidelne BETASERC a CAVINTON, obe 2x denne. Pískanie však neprestalo. Niekedy je intenzívnejšie, inokedy je menej intenzívne - ale stále je.

Neviete, či je možnosť, že pískanie môže samovoľne časom prejsť?? alebo existujú nejaké iné účinné spôsoby liečby okrem BETASERCU a CAVINTONU? alebo je liečba tak dlhodobá, že 3mesiace v podstate ešte neznamenajú nič?

ďakujem vám za vaše rady.

dr.petter

maco1987 ahoy ja som mal pred 3 rokmi akutraumu spolužiak mi strelil pri uchu balonik ...diagnoza zasunuta blanka bubienka ..cavinton som bral dlhooooo nepomahal ...infuzie nepomohli ...dalo sa mi to takmer do normalu je tam minimalny pokles ....a hlasnu hudbu som si puštal stale aj sluchatka na plne pecki ..o ginku som sa dozvedel až teraz ..ale nemislim si že mi to zabere ..ked nezabrali infuzki ....PS sry za gamatiku nechelo sa mi to kontrolovat

rama

Vazeni,
chcela by som sa opytat ci ma niekto taky problem ako ja? Po operacii neurinomu /co je nador na usnom nerve / mam velky problem s tinnitom a s rovnovahou.Nepomaha mi ani betaserc ani cavington no proste ziadne lieky po operacii mi neurobili zazrak.To uz sa mam tak trapit do smrti? dakujem

jajkafr

maco
myslím si, že môžeš vysadiť Betaserc... skús len ginko a magnézium... mne to pomohlo, aj keď nie úplne občas mi ešte píska v ušiach ale už je to úplne menej ako predtým :)
Ginko neber večer pretože má povzbudzujúce účinky môže sa stať že nebudeš môcť spať...

maco1987

Ano, uz teraz sa snazim obmedzovat vsetko hlucne... aj ked sa priznam, ze este pred par mesiacmi som holdoval aj ipodu aj koncertom a vsetkemu hlucnemu.

Cize BETASERC mozem uplne vysadit? nema zmysel ho brat? Vcera som si kupil ginko.

Existuje teda este realna sanca, ze piskanie moze v mojom pripade este vobec niekedy prejst ???

jajkafr

maco
preto sa ťa pýtam či máš aj iné príznaky pretože Betaserc nie je na liečbu pískania v ušiach, ale je na liečbu meniérovej choroby a je to antiverginózum čo znamená že je proti závratom, takže ak nemáš závraty kľudne ho môžeš vysadiť... Cavinton je vazodilatans čiže rozširuje cievy... na prekrvenie je ginko biloba... môžeš skúsiť uvidíš... liečba pískania v ušiach nie je jednoduchá a navyše ak máš poškodený sluch je to horšie... a ešte zopár rád keďže si prišiel k pískaniu v ušiach vďaka hluku a chceš ešte aj v budúcnosti počuj aj bez prístroja snaž sa vyhýbať koncertom, veľkému hluku, počúvaniu hudby cez slúchadla pretože takým spôsobom môžeš prísť veľmi ľahko o sluch...

maco1987

nie, okrem piskania v usiach nemam ziadne ine priznaky menierovej choroby... ide klasicky o pripad poskodenia sluchu v dosledku silneho hluku - neviem ci sa dokaze ucho casom zregenerovat, alebo nie... ale ide mi to uz slusne na nervy 3 mesiace nonstop piskanie.

na prekrvenie mam jedine cavinton. magnezium beriem sporadicky, ale ziadny ucinok. akoby nic na to nezaberalo. akoby to piskanie bolo zavisle, ani neviem od coho..

jajkafr

maco
máš okrem pískania v ušiach aj nejaké iné príznaky? napr. závrate, točenie v hlave?
ja mávam tiež pískanie v ušiach lekárka mi nasadila Magnezium a Tebokan (ginko biloba) a prestalo... skús si kúpiť v lekárni nejaké lieky s ginkom podporujú prekrvenie a používajú sa aj pri tinite čiže pískaní v ušiach...