Čo myslíte bolí to psa ak ho chyti a ťaha niekto nad hlavou za tu kožu ako napr male mačky..? Bola som u veterinara a on tam dosť môjho psa silno držal aby sa netrepala pri injekcii. Strašne plakala len neviem či od strachu alebo od toho že ju to bolestivo ťahalo.
Bolí to psa ak ho chytia za kožu nad hlavou?
Klarika-vymen veterinara... Nemam prveho psa, navstivila som uz s nimi asi 8veterinarov a nikde som sa nestretla s takymto spravanim. Psik sa moze hresit takouto formou-jemne vytahanie, ale urcite nie dvihanie za tu kozu na krku do vzduchu!!! co sa tyka tej bolesti-ved si len predstavte, ze mate 30kg telo a niekto Vas za 5cm kozu na krku vytiahne do vzduchu, aky tlak tam musi posobit a aku bolest to musi sposobovat...
ja mam "akoze" bojove plemeno - dogu, s posunutym prahom bolesti, ale naucila som sa, ze psychicke trestanie-zvyseny hlas, nevsimavost, nedovolenie ist do postele,...je ovela vacsim trestom ako bitka....
nam takyto sposob odporucila trenerka na pokarhanie psa, chytit za kozu za hlavou a potahat, alebo az dvihnut do vzduchu, ono to ani tak neboli, ale psik sa naozaj zahanbi, vie, ze nieco vyviedol, nam nic ine nezaberalo, mame polrocnu dobermanku (25 kg) a aj ked sme jej sem tam svihli po riti...este sa nam aj vysmiala, je to silne plemeno a vy si mozete aj ruku vyklbit a ju to ani len nezaboli...skor ja som sama modrina ako ma ide zabit od radosti, ze ma vidi...:-)
tvoj psik mal skor stresy...nasu uz musime k veterinarovi tahat aj drzat vnutri dvaja...vie kam ide a za zivy svet nechce...
mozno ju to bolelo a mozno to bolo nutne, aby sa nehybala. nabuduce skus sa ponuknut ty ze ju podrzis. mozno je zbytocne surovy.
Mala som strach lebo on ju držal dosť pevne ani pohnuť sa nemohla, chuďatko, nerada by som bola ak by ju to nejako bolestivo ťahalo :-( až oči sa jej skoro vygulili von ako ju silno chytil.
Presne tak. Psiky sa dokonca akoby zahanbia, ked ich posticujes na tom mieste alebo zodvihnes.
neboli, aj vlky tak prenasaju male steniatka ,ze ich chytia vzadu za siju. Moja ked bola male steniatko tak bola velmi hyperaktivna,vsetko hryzla a trhala,skakala po ludoch. Veterinar mi poradil ze ju kludne mozem chytit za siju a zdvihnut,ale s citom. Tak som to skusila,mala sa asi uvedomila :D lebo zistila,ze nemoze robit co sa jej zchce,ale nevyzerala ze by ju nieco bolelo,niekedy ju tam chytim aj teraz zo srandy a v pohode,ono je to len taka kozka,neboli ich to kym to nieje prilis drsny uchop.Takze myslim, ze tvoj psik sa skor bal a mal stres preto skuvinala :)...