Čo myslíte bolí to psa ak ho chyti a ťaha niekto nad hlavou za tu kožu ako napr male mačky..? Bola som u veterinara a on tam dosť môjho psa silno držal aby sa netrepala pri injekcii. Strašne plakala len neviem či od strachu alebo od toho že ju to bolestivo ťahalo.
Bolí to psa ak ho chytia za kožu nad hlavou?
lost-uz mas hafana?:O))) Prvy polrok by si ho mal dvihat na ruky, ked ides po schodoch, aby sa mu neposkodila pri raste kostra s klbami... Prinajhorsom aj tak mozes dvihat hafana, ale treba davat fakt pozor, lebo takemu malemu psikovi mozes lahko natrhnut nejaky organ, crevo,...
Klarika-to mi je luto, ale mohla si este bojovat, u rodicov mame 15 rocneho yorka, ktory je uz slepy, hluchy, tiez sa stale pocikava, mava zachvaty, hodi ju o zem, ma krce, velakrat z nej ide pena(vysetrenie nepreukazali epilepticke zachvaty, vraj je to neurologicka porucha), ale bojujeme za nu, lebo zvieratka nie su ako ludia trpiaci depresiami, vzdy chu zit a prezit, nikdy zomriet, aj keby sa mali trapit...
rozumiem Ti-uz som Ti raz hovorila, aby si nepresadzovala na tomto fore svoje polopravdy... tak sa mi zda, ze Ty si psa nevidela ani z lietadla a ak skutocne nejakeho mas, tak ho lutujem. Ak cloveka chytis za hrudny kos pod pazuchami a za kozu na krku, ako to moze byt to iste??? a ten Tvoj vyrok- toto nemam z vlastnej hlavy, ucili nas to v skole... to je uz moc aj na mna:DDDDDDD
Viete ide o to, že môj psik teda sučka mala 15 rokov. Píšem mala, lebo bohužaľ k tomu veterinarovi som s nou prišla s plačom a ledva som vyslovila vetu načo som prišla - dať usmrcujucu injekciu. Keď som ju bratla von tak sa tešila ako vždy nevedela chudatko čo ju za par minut čaka. Musela som to spraviť, pretože ju mam v bytovke, každu hodinu sa nam tam vyčurala, bola stale smädna a po večeroch stala kňučala a rano sa ledva postavila zo zeme, lebo ju po prespanej noci strašne boleli stuhnute klby a kým to rozchodila dosť sa nakňučala. Potom boli z toho všetkeho ako napr to pocikavanie, keď nespala tak stonala, no boli z toho doma všetci nervozny aj hlucha už bola trochu takže nepomahalo ani upozornovanie. A všetci doma stale každý deň nadavali na nu a že aby už radšej nežila... Tak som ju so slzami v očiach zobrala k veterinarovi odišla po svojich a štastna že je vonku - vždy vonku bola OK. Ale štve ma že sa vravi že psik nič neciti iba zaspi ako keď davaju človeku narkozu. No on ako ju chytil za šiju a druhou rukou pevne packu aby sa nehybala vtedy strašne plakala a druha vererinarka jej davala cez kanylu do žily tu injekciu. Chudatko nato nikdy nezabudnem lebo mi je luto že nezomrela potichu ale vlastne v bolestiach z držania tej hlavičky, kde ju bolel aj zub a ak ju tak chytil tak ju bolelo aj to lice kde mala bolavý zub :-( Už je pochovana a ja som konečne po dvoch dňoch vkuse plakania nachvilu prestala plakať. Nesmiem nato myslieť a myslieť nato pekne čo sme spolu zažili.
klarika: mohlo sa stat, ze ho on nestastne chytil. mohlo sa stat, ze sa pes nestastne mykol. predsa nie je v zaujme sukromneho veterinara prichadzat o klientov hrubym zaobchadzanim s ich milacikmi - veterinari nie su tupi.
ak si navzajom neublizili, nic sa nestalo. sama mam psa a tiez sa obcas stane, ze ja sama mu urobim nieco, lebo ma dobry zvyk primotkat sa zozadu pod nohy. stava sa.
Nie nie ja som nenapísala že nam psa zdvihol veterinar do vzduchu za tu šiju, on ju tam iba strašne silno chytil keď bola na tom stole. Vtedy začala pišťať tak som myslela že ju to tak boli to ako ju za tu šiju ťahal aby jej udržal hlavu nehybnu. A injekciu dostala sž potom keď už davno plakala asi od bolesti z toho držania za šiju.
trepete nezmysly podaktori. za prve, neverim, ze veterinar dvihal pri podavani injekcie psa do vzduchu takymto sposobom
za druhe, ak vas chyti niekto pod pazuchami do vzduchu a nadvihne, boli vas to? u psa je to nieco podobne.
za tretie, ukazte mi jedneho psa, alebo dieta, ktore sa u lekara neboji. je to totiz rovnake. aj pes, aj dieta to daju najavo. pes knucanim, dieta placom. inak strach ventilovat nevedia.
myslim, ze slecna je precitlivela a danu situaciu predramatizovala.
btw. toto nemam z vlastnej hlavy, ucili nas to v skole... to len pre pripad, ze by sa chcel niekto do toho navazat.
bibi my by sme s tym nepustenim do postele ci nevsimavostou neuspeli, nasa do domu nesmie, samozrejme, ze v garazi si kraluje, ale len po prvy schod do bytu, kolkokrat sme na nu pokricali...nic..nevsimali si ju...nic...nase stena je zatial velmi zivelne a neohrabane, tymto pokynom nerozumela...stale to brala ako hru...nam pomohlo len to sticovanie...
pes sa ma dvihat takto-prava ruka uchopi hrudny kos a lavou rukou sa podoberie zadok... nespravne uchopenie moze sposobit usmrtenie psika-pomliazdenie vnutornych organov a pod.
:D-akoze nechapem, co by sa Ti stalo, keby sa Ta dotkol spinavou labkou, odpadla by Ti z toho hlava???
Prosim nerobte to už ich nedvihajte do vzduchu, určite to boli, akože jemne nadvihnutie kože to ano ale nezdvihajte ich takto do vzduchu.
ja tak dvíham psa ked má spinave labky a idem ho umyt :D, ale on vázi len 10 kg, a nevadi mu to