Prosim o radu

Príspevok v téme: Prosim o radu
Misik

Ahojte,potrebovala by som surne poradit,zacala som brat antikoncepciu (Maitalon),zatial som mala len tretiu tabletku a zacala som ju uzivat v hodine,ktora mi nevyhovuje,chcela by som to zmenit,mohla by som si stvrtu tabletku uzit v inej hodine a pokracovat tak uz stale ? Budem spravne chranena pred otehotnenim ? A prosim vas,este jednu radu potrebujem,svoje dni som dostala vo stvrtok,odvtedy vlastne beriem tabletky,od prveho dna menzesu,ale rada by som mala vikendy bez nej,co mam urobit,aby som mala vikendy bezmenstruacne ? Velmi pekne vas prosim o radu,toto je moja uplne prva antikoncepcia,tak by som potrebovala od vas poradit,este raz vam dakujem za pomoc.

Misik

Ked zacnem brat teda po 3 dnovej pauze tablety 21 dni a bude pauza 7 dnova,vtedy by som teoreticky mala vlastne dostat svoje dni,ak spravne chapem :] Mimochodom,mam ich zacat brat v pondelok aj napriek tomu,ze budem mat svoje dni ?

Misik

Inner,cize po douzivani blistra,si dam pauzu tri dni,zacnem brat tabletky od pondelka 21 dni a potom uz normalne 7 dnove pauzy ???

Inner

vynechanim pauzy sa neposunie den menstruacie. Ak chces posunut, tak skrat pauzu o max. 3 dni - tym sa posunie den. Riadne potom pokracuj dalej :-)

Misik

Dostala som aj letacik,aj som si ho citala hned,trosku som z toho oplasena,kedze je to moja prva antikoncepacia a este len som ju zacala uzivat,v letaciku bolo aj to posunutie dni,nech su vikendy ciste,ale,neviem co mam robit,ci to teda necham tak,ked je to riskantne,ale chcela som to skusit takto zo zaciatku,kym si este len moje telo zvyka,len neviem ako zacat.Dakujem ti velmi pekne ze si odpisala,velmi si to cenim.

sabynka

Myslím, že je to aj v príbalovom letáku napísané, že tabletku môžeš zobrať s posunom 12 hodín a stále by si mala byť chránená. Takže ak si chceš posunúť hodinu, keby budeš brať tabletky, tak aby to bolo v rozmedzí tých 12 hodín.

A čo sa týka posunutia menzesu - dá sa to napr. tak , že vynecháš "pauzu" a hneď začneš brať ďalší blister. Ale toto je dosť riskantné, lebo ti to môže rozhádzať celý cyklus. Ja to napr. robím, keď mi vychádza menzes v čase dovolenky - ale ja mám nízkohormonálnu HAK. Túto, ktorú používaš ty, nepoznám. Tak sa o tom radšej poraď s lekárom, alebo skús na antikoncepcia.com.