Odmietnutie/Ignorovanie - ako to prekonat ?

Príspevok v téme: Odmietnutie/Ignorovanie - ako to prekonat ?
Bezny Janko

Ahojte,

Mozno ste to uz niektory z vas zazili. Ked vas niekto odmietne, ignrouje alebo ba dokonca aj vysmeje. Moze sa to stat v mnohych situaciach, napr. ked sa chalan snazi oslovit novu znamost ci uz osobne alebo cez internet, ked sa vam podarilo nieco na co ste pysny ale vase okolie to s vami nezdiela, atd.

Ako sa s tym vyrovnavate ? Citite to niekedy ako ranu pod pas ? Alebo vas taketo veci vobec nezasiahnu ? Nejake rady ako si to nepripustat k telu ?

lost

goccia ma pekny nazor :)

Bezny Janko, a ohladom toho rozhorcenia... Skus sa naucit viac sa ovladat :) ono ak niekto zautoci na teba (slovne) tak je to ako hodit benzin do ohna, ked sa roculis.. ak budes ladovo kludny, alebo taka ze "kamenna tvar" (tak ma nazvala tusim jedna ucitelka :D :D :D ) tak ich to mozno az vytoci, alebo proste pretanu, ak je to opakovany utok od niekoho, s kym musis byt (kamosi? alebo skor spoluziaci, kolegovia, rodina nekedy)

Silno suhlasim s tym ze ten sarkazmus nie je lahke vytiahnut prave ked je to najvhodnejsie.. to sa aj tomu najlepsiemu tazko uspesne vykona :)
cez net je to super jednoduche lebo ma clovek cas na premyslenie, ale v realnom svete je to tisic krat narocnejsie..

goccia

tvoj zasadny problem je, ze si neveris. ak budes sam v seba verit, tak budes vediet, ze spravanie a nazory ostatnych nezmenia nic na tom, ze si dobry a teda ze nemusis riesit, co hovoria a robia.

Bezny Janko

lost - No o to zrejme ide, ak sa my nieco taketo prihodi tak nejakym trikom to otocit tak ze sa nebudem citit blbo. Sarkazmus ma v tych chvilach nejako nenapada :( Maximalne zacnem byt podrazdeny a este viac rozhorceny.

jajka001_

este sa mi to v suvislosti so vztahmi nestalo, ze by ma odmietli - som zena, tak nemusim prva zacinat...ale co sa tyka inych pripadov, normalny inteligentny clovek nema potrebu sa niekomu vysmievat, to robievaju zakoplexovani ludia, ktori su sami o sebe chudaci, tak taki ma veru netrapia.
ak si na seba pysny, tak bud a tes sa zo seba a ak to je inym lahostajne, to su ich pocity, cudzie pocity neries.
ak ta niekto odmietne, neber to prilis osobne. moze mat iny vkus, ine ocakavania, mozes byt pre nu aj pridobry :) proste to nevyslo, to je vsetko. aj ked to zaboli, iste, ked nieco ocakavas a nevyjde to, ale neber to prilis vazne.

Bezny Janko

t333 - :) hej za svoje stastie si mozem sam ale ludia my ho vedia pekne posramotit. Napriklad takym odmietnutim, vysmechom.

philips - ja som tichsi a uzatvorenejsi typ cloveka a dost ma vie odradit ked uz aj nieco v tej spolocnosti poviem a ludia to zoberu negativne alebo sa my hned aj posmeju. Takym tym sposobom akoze su nieco viac ako ja a mna sa to dost dotkne. Chcem raz byt odolny ako skala a sebavedomo odrazat taketo, nazvem ich ze, "utoky" na moju osobu. Nwm ci sa to da nejako natrenovat alebo co ?

lost

A ozaj ano stava sa mi to extremne casto :)
Uz len z primitivnych dovodov..

Ale ich problem nie moj, ja budem mat svojho psa a nepotrebujem nikoho :D

Ale nie.. ale tak ak sa mi 99 ludi vysmeje za nieco a 1 z tych 100 nie, tak sa uspesne 99 ludi "odfiltrovalo" a nemam tu pracu ich odfiltrovat (prekuknut) sam...

lost

Ak dokazes sarkasticky odpovedat tak takmer nikdy problem mat nebudes :)

Alebo ak sam seba dokazes dostatocne verne oklamat ze nema pravdu, tak nemas problem.

A ked sa mi podarilo nieco na co som pysny a som na to pysny z dostatocne dobrych dovodov, tak mi to nikto nikdy nedokaze vygumovat z hlavy :)
Musis si vediet ohodnotit aj sam seba.

Neviem ci som to spravne pochopil, ale napriklad podarilo sa mi poskladat nieco z IKEA, nikdy v zivote som to nerobil, tak som bol spokojny (nie ze pysny, to ja nie som takmer nikdy na nic, ale povedzmze ze moze byt aj tak). Ak by mi ktokolvek povedal ze "no a ? " " to dokaze aj opica " . tak by som (si) povedal, ze ok, fajn, tak som opica, no a ?
A mam velku sancu ze som v niecom lepsi ako ten dotycny clovek a dokazal by som ho rovnako " odpinkat " . a pre ukazku by som to asi aj spravil. (ale nerobim to rad,lebo to nema velmi zmyusel pre mna)

Popripade sa to da zobrat ako konstruktivna kritika , aspon viem kde mam co zlepsit.

Sice obcas sa to srdce neda ani mozgom ani super rovnicami a trikmi oblbnut, tak potom uz len " vnutorne poplakat " :P :D

0vecka

nevim mna to nikdy nejak nezobralo ... ono najme ak clovek nieje nejak citovo zainteresovany ze sa mu ta holka len paci tak si z toho vela nerobi...

Scotch

toto si aj ja zvyknem v dnesnej dobe hovorit.. ano asi to voci tomu cloveku nie je spravodlive, ale pomoze mi ked nanho v duchu zanadavam, ze hlupak :D co uz..