Ked je v rodine ticho :(

Príspevok v téme: Ked je v rodine ticho :(
Bezny Janko

Ahojte,

Nwm ako vy a vasa rodina, ale u mna to nie je bohvieco. Som rad a vdacny ze mam vobec nejaku rodinu to hej, ale ked sa pozriem na inych ludi, ae maju rodinne vztahy, tak my je smutno.

Nebudem sa trz zaoberat tym co bolo, v mojej rodine mam dvoch bratov a mamu. Otec je uz vyse roka po smrti. Zijeme na Slovensku, ale nemame tu pribuznych pretoze mame povod trosicku vychodnejsie.

Bohuzial, mam silny pocit ze vsetci trpime socialnou fobiou alebo cim :( A teraz cez sviatky sa to ukazuje najviac. Mame Vianoce bez zivota, sme tu spolu preto ze musime, jedine nasa mama je rada ze sme vsetci pokope.

Nwm ako to cele zmenit. Asi sa nedockam vela rad ale predsa len to tu skusam. Co by ste my poradili ?

Bezny Janko

Urcite sa posnazim o priatelku, to je moje predsavzatie na buduci rok :) Spomedzi inych, ako napr. posilka, navsteva psychologa na temu socialna fobia, gitara, spev a viac sa zapajat do spolocnosti.

Inac mam 20 rokov, zatial studujem na VS. Osobne ale ten moj technicky odbor ktory som si vybral akosi uz moc nemusim. Planujem studvat nadalej dokym sa bude dat, minimalne Bakalara aby som mal. Potom urcite pojdem znova uz na inu VS, laka ma nieco zaujimave ako Muzicke umenia, Filozoficke odbory alebo aj Sportove trenerstvo.

Urcite neplanujem drzat sa v jednom byte s mamou a bratmi. Zaraza ma preco sa nechcu aj moji bratia pohnut z miesta. Bolo by my potom dost blbo kebyze sa my zacne darit ale oni este stale u mami :( Len ked im asi tazko ja poradim, su to tvrohlave mulice.

Tessy06

to je škoda,pripravuješ sa o veľa príjemných chvíľ, možno je načase nejakú nájsť :)
inak tiež nie som spoločenský typ, s priateľom som sa zoznámila neromanticky cez net, ale proste bolo o čom písmenkovať a stále je :)a tá holka s tebou predsa nebude kvôli rodine, na tom vôbec nezáleží
hm, neviem či pracuješ alebo študuješ, ale v určitom veku je už asi dobré odísť z domu, kým som bývala doma, tak tie vzťahy boli také ľahostajnejšie,teraz chodím domov raz za mesiac a na sviatky a myslím, že si jeden druhého viac vážime, je to lepšie

Bezny Janko

Tessy06 - nad priatelkou som tiez rozmyslal. No ale v prvom rade som este holku nemal. Ani na rande, nic. Nechodim do spolocnosti pretoze pocitujem taku uzkost, no musim s tym nieco robit.

Potom, kebyze sa my podarilo ziskat si srdce jednej holky tak sa obavam ze by ju ta moja rodina odradila :( Uprimne, za bratov sa hanbim pretoze su to introverti a starsi dokonca aj ked ma uz 27 tak nerobi nic zo svojim zivotom.

Niekedy myslim nato ze by som proste odisiel prec. Makal by som na sebe aby sa zo mna stal spolocensky vesely chlap. Je tahsie udrzat si takuto motivaciu ked som pod tlakom nasej rodinnej atmosfery.

Tessy06

hm, myslím si, že medzi bratmi sú to relatívne normálne vzťahy, keby si mal sestry tak by to možno bolo iné..vieš jak sa hovorí, že žena tvorí také to teplo rodinného krbu :)
možno keby si si našiel priateľku, alebo niektorý z tvojich bratov a bola by u vás na sviatky, tak by to oživilo atmosféru :)

Bezny Janko

No akurat sme mali po Vianocnej veceri, nwm ci bola skoro alebo nie, a nas stav su pri tom pekne ukazal. Trosku pohadany zo starsim bratom, z mladsim nwm co kecat a pri tom vsetkom my bolo smutno kvoli mame pretoze si dala fakt namahu vsetko pripravit a my takto :(

Ja to vidim tak ze v nasej rodine panuje socialna fobia o ktorej som sa docital z inej temy na tejto stranke. Kebyze mam aspon bratrancov alebo sesternice mimo tochto seckeho ktore by prisli na svaitky ozivit atmosferu.

george303

unas je to podobne ... ja viem ze sa vsetci mame radi a tak ako nemame zle vztahy tesime sa ze sme spolu len je to take nejake bez tej pravej atmosfery .. jednoducho som bol nejako asi tak vychovany ze neprejavovat vnutorne city a v niektorych situaciach je to aj dobre ...