MALA SOM ZAVEDENE VNUTROMAT.TELIESKO BEZHORMONOVE 20.9.2010.ZACALA SOM KRVACAT OD 19.11.2010.GYNEKOLOG MI ZISTIL MIMOMATERNICOVE TEHOTENSTVO NA ZAKLADE ODBERU MOCU.MUSELA SOM SA PODROBIT LAPAROSKOP.OPERACIE,KDE BOL ODOBRATI PRAVI VAJCOVOD,KDE NA ZAKLADE SONA BOL NALEZ.DA SA VYMAHAT ODSKODNE,ALEBO STIAHNUT Z TRHU VYROBOK,KTORY NEMA ANTIKONCEPCNY UCINOK A ZLYHAL?
Zlyhanie vnutromaternicoveho telieska-bezhormonalneho
Tak v provom rade si treba uvedomit ako funguje vnutromaternicove teliesko. Vnutromaternicove teliesko nezabrani dozrievaniu vajicka ani jeho oplodneniu spermiou, zabranuje len tomu, aby sa uz oplodnene vajicko zahniezdilo v sliznici maternice. Ide vlastne o abortivnu antikoncepciu. Teda ak vychadzame z faktu, ze tehotnost sa zacina oplodnenim vajicku spermiou, vnutromaternicove teliesko nezabrani tehotnosti, len zabrani uhniezdeniu oplodneneho vajicka, ktore, ked sa neuhniezdi, zanika, teda dochadza k ukonceniu tehotnosti. V tomto pripade vnutromaternicove teliesko vlastne nezlyhalo,nakolko k uhniezdeniu oplodneneho vajicka nedoslo v maternici ale uz v stene vajcovodu.