ahojte, prosim vas mate niekto skusenosti s tymto doplnkom ? Ja mam celiakiu, takze nafukovanie a zapchy su na dennom poriadku, ale neviem ci mi tieto tabletky pomozu...citala som o tom na nete, ale rada by som vedela vase skusenosti...
Probio-fix
Probio-fix je prostriedok obsahujuci 2 druhy probiotickych kultur. V crevach sa nachadza ovela viac uzitocnych druhov a na trhu su aj lepsie zmesi a lepsie podanie(kapsule rozpustajuce sa az v crevach.
Celiakia ale je problem nedostatku crevnych enzymov, ktore nevedia rozlozit na stenach nalepene bielkoviny(lepka), ktore potom zamedzuju dobrej latkovej vymene a premnozia sa v nich rozne bakterie, ktorych cinnost poskodi crevne steny postupne.
Teda hlavny pristup je
alebo mechanicky ocistit-odrhnut crevne steny od tychto nalepenych vrstiev(vlakniny zo zeleniny, psylium, lanove semeno)
alebo doplnit si chybajuce enzymi na rozklad nalepenych bielkovin(proteaza, pankreatin,bromelain,Multi-enzyme formula)
alebo sa vyhybat vsetkemu co obsahuje lepku, co nie je najlepsie riesenie, lebo obmedzuje pestrost stravy.
..............
Spravny vyber moze byt ciastocna kombinacia vsetkych.
...............
Probiotika obmedzia premnozovanie drazdiacich bakterii, cim sa SYMPTOMY zmiernia, ale neocistia steny od lepky, pokial by to nebol kmen kvasiaci bielkoviny a zatial taky medzi probiotikami nie je.
Ja aj s mojimi detmi pravidelne uzivam probio-fix. Nehovorim, ze nijaky den nevynecham, ale syn ma podobne problemy ake spominate, mozno ma tiez celiakiu (lekar nam odporucil pouzivat len tmavu muku a vylucit mlieko) a ked berie probio-fix, vtedy nema problemy.
brat ma tiez celiakiu, ale jemu sa traviace a crevne problemy upravili, ked prisne dodrziaval dietu (ziadny lepok!!!) a krce, hnacka, zapcha mu ustupili same od seba....
halooo, nikto?