streptokokus pneumonie

Príspevok v téme: streptokokus pneumonie
ele

Dobry den, prosim Vas o radu. Moj syncek bol pred mesiacom chory, silna nadcha, zeleny soplik, trval cca.5 dni a horucky dva dni. Z vyteru nosa zistili dva druhy bakterii, streptokokus pneumonie a to druhe neviem. Predpisala nam lokalne atb do nosa a po tyzdni, ked uz bol relativne v poriadku, tj. ziadna nadcha ani teplota, isli sme na kontrolny vyter, kultivacia ukazala streptokoka peum., no uz v nizsej koncentracii. Malicky strasne kaslal v noci, ked zaspaval, ci pocas spanku, aj cez den, lekarka nas vkuse nabadala na antibiotika (peror.), ze mu to moze prejst na plucka, potom druhykrat, ze je v pohode, ze ked nema horucky, ze z toho nehrozi zapal pluc, ja som odmietala atb, ze bude lepsie, davala som mu aj davam betaglukan sirup 2*3ml a ciste C-cko no a po vyse mesiaca stale v noci kasle, uz si neviem rady, stravu ma v poriadku, cerstve ovocie, zelenina, ziadne sladkosti, chemia.. chytil to niekde na ihrisku. Potrebujem poradit, co zobrat tie atb, aj ked je vitalny, ako zdrave dieta, alebo este vyckat, ci to prejde samo. Trva to uz mesiac. Velmi sa onho bojim :(

veronika 4

Dobry a ake by ste mi odporucili davat probiotika ked berie ten PENCLEN pol rano a pol vecer a ma 4 roky dakujem

RNG

Zabudol som na to najdolezitejsie, probiotika!!!. Tie nam vyrabaju az 70% obrannych latok a antibiotika ich zialbohu znicia. Takze treba brat kvalitne silne probiotika, nie ziadne detske minidavky.

RNG

Hlieny v plucach su zivna poda pre rozne mikroby, napr aspergilus pneumoniae, co je mykoza(plesen) na ktoru su antibiotika bezmocne, prave naopak, zabijaju bakterie, ktore plesne obmedzuju.
Odporucam brat oreganovy olej s vysokym obsahom carvacrolu tak, aby denna davka bola na dospeleho 3x100 mg carvacrolu.
Zialbohu, oreganovy olej je korenina a to tazko dostat do deti, lebo je palivy a nepalive kapsule sa detom tazko hltaju. Takze v tom pripade odporucam pouzivat aspon roztok citricidalu/GSE(pit aj kvapky do nosa)
Na vzdusne alergie je dobry quercitin (davka pre dospeleho je 3x500 mg) a vitamin C. Z enzymov je dobry bromelain, ktory sa nachadza v SUROVOM ananase, nie v konzervovanej stave.
NAC(na Slovensku ACC) je tiez dobry odhlienovac, zialbohu nie je antimikrobialny.
Na regeneraciu a obranu pluc je dobry aj adaptogen, cordyceps, davky na dospeleho su 3x1 gram, na deti podla vahy menej.
Samozrejme kazdemu doporucujem si doplnat chybajuce v potrave, selen, zinok, jod, vitamin C E a najma D-3, ktory je znacne spojeny s imunitou celkove.

veronika 4

Dobry den ani neviem ako zacat mame to iste syncek ma 4 roky neustale plny nos a tie vecerne kasle az zachvaty ze sa s toho pozvracia mame to uz asi tak od decembra spociatku velmi ochorel teplota 39 a tak nakoniec mu robila obvodna vyter a zistila ze byva preto tak casto chory ze ma streptokoka nasadila mu liecbu antibiotika PENCLEN pol rano pol vecer berieme to uz 2 aj nieco mesiaca ale nic kasel neznesitelny kazdu noc s tym bojujeme aj dve hodiny vie vkuse kaslat a nic tak nas objednala ku alergologicke tam som bola v cera ho objednat a termin mame az na 19 jun.Vsak to nieje mozne tak dlho co mam s nim uz v noci este tie dva mesiace robit kvapky od kaslu nezaberaju pretoze to nieje kasel ako kasel proste asi bude alergik alebo to robi ten streptokok liecba vraj je velmi dlha a mozno aj nevyliecitelna zvikne zmiznut ale sa objavi niekde inde a tak takze Vam neporadim ale verim Vam a viem co to obnasa aj ja by som potrebovala poradit nikto nevie aky je to kasel a vzdy len vecer alebo proste obcas.Doktorke to nevysvetlim to sa proste neda uz som zufala a velmi sa bojim poradte tiez nieco dakujem

imunolog??

Ahoj, ked syncek kasle uz mesiac a pritom nema teplotu, odporucila by som navstevu imunologa, spravi mu kompletny imunologicky profil z krvi, mozno aj testy na alergiu a podobne..

dyen

Dobrý den mam pol ročnu dcérku stale soplikujeme a kašleme ,z vyteru z nosa zistili pneumokoka čo dalej ,prejde to po Antibiotikach alebo to ma už nastalo? nemože dostať zapal mozgových blan ,velmi sa bojimdakujem