Mam problem so slabou volou povedal by som ze mam slabu vnutornu sebadisciplinu. Zacalo to hlavne na VŠ. Studium na VS je dost volne a tak som si to vedel vzdy zariadit tak aby som do skoly chodiil tak 2-3dni do tyzdna a ostatok som mal volno. Chodil som podstate len na cvicenia (povinne) a prednasky ma zvacsa nebavili tak som tam nechodil. Cez volne dni som nemal problem spat aj do obeda, a potom cely den sa preflakat bud za PC pripadne vonku, chodil som spavat nadranom a tak som mal aj prehodeny biorytmus, zasa ked som mal vstat ako normalny clovek bol som unaveny ... Nie ze by som nic za ten volny cas neurobil, mal som mnozstvo aktivit, konickou pocit nudy podstate nepoznam. Ale skratka nevedel som sa prinutit rano vstat, co ja viem 5hodin dene na niecom prospesnom robit a do polnoci ist spat. TIez mam koc rozrobenych projektov, nerealizovanych napadov (vnutorne som dost kreativny) ale neviedel som sa prinutit k ich realizacii. Castokrat som vsetko odkladal na poslednu chvilu a robil fakt na knap ale volny cas som travil napr sedenim za PC aj ked som mal co robit a vysledok by ma bavil.
Ked som nastupil do prace.. Pravidelne som tam musel chodit na 8smu, pipat si prichody... tak to zrazu slo (sam som sa cudoval ako som sam dokazal stavat rano a ako som sa rychlo zmeni) aj cez vikendy som bezne rano stal a ten den si riadne uzil. Preklinal som svoju minulost a nevyuzity cas. No koli robote som nemal cas na svoje konicky. A tak som vymyslel zmenu.
Po necelom roku v praci som sa prihlasil na doktorandske studium, z viacerych dvovodou, zvysit vzdelanie, veda ma bavi, podmienky niesu najhorsie, volny cas na svoje projekty, zle podmienky v predoslej praci aj ked platovo ok ...
no a na doktorandskom studiu je to dost benevolentne. Podstate nikto nekontroluje prichod do skoly, nikto ma tam moc nehlada... a tak sa to opat rychlo vratilo do starich kolaji, aj ked dovtedy som fungoval uplne normale. Do skoly dochadzam cesta trva hodku, postate tam nemam vela roboty, zacal som tam nechodit, pospavam doobedu, a projekty ktore som si nemohol dokoncit koli praci lezia doma nepovsimnute. :( ale popritom mi to vnutorne vadi, nadavam si za to, urobim si plan urobit toto a hento .. ale dalsie rano je to zas po starom
Co s tym. Skratka pokial ma nikto nekontroluje, neblizi sa deathline, nezhana ma niekto : neviem sa prinutit k cinnosti :(
co mam robit ako sa prinutit.
Viem ze teraz som sa opisal ako najvacsi lenoch na svete :) Neni to az tak hrozne, nemal by som problem chodit riadne do roboty, po robote domov tam nieco prospesne urobit, cez vikend s kamaratmi niekam von viest normalny zivot. Ale ja chcem riesit kopec inych projektov ktore iny ludia vobec neriesia a neviem sa k nim prinutit. Skratka neviem si predstavit zivot na volnej nohe - byt podnikatel, vzdy musi byt nadomnou niaky organ ktory koriguje moju cinoost. A rad by som tento organ zabudoval do seba a riadil sa sam :) ako sa dokopat do cinosti ktore su mi prospesne a podstate ma aj bavia, ako na to?
mate niekto podobny problem? :)