Dobry den,mala by som byt v piatom tyzdni.Lekarka mi urcila graviditu z HCG 987 ale na ultrazvuku bolo vidiet len dutinku,takze mi povedala ze to bude 4-5 tyzden. Na druhy den som sla na pohotovost,lebo som zacala spinit a lekar mi povedal ze to HCG neznamena ze som tehotna a ze nic nevidi,a teda moze liecit len zive tehotenstvo,ze nepocuje ozvy.Podla MS by som mala byt v 8. tyzdni ale nech.styk som mala az dva tyzdne potom.Povedal mi ze mam ist zase na krv,aby mi zistila ci stupa HCG a ze preco mi to neurobila.Ale ze to asi nebude tehu.Tak ma vystrasil ze mi ostalo zle.Kto ma vlastne pravdu?
Krvacaniev prvom trimestri
Tazko ti radit, mne pomohla tepla sprcha na brusko a sex. Po nom som aj prestala spinit aj prestalo brucho boliet. :-)
Dutinka bola vidiet aj u mna, taka mala sosovica, no ale kedze ja som bola na sone v 6 tyzdni, tak uz bilo aj srdiecko. A tam, kde som bola na sone ja, mali velmi kvalitny pristroj, takze to zalezi aj od toho.
Na sone som bola a kedze to ma byt 5. tyzden,nemoze byt este srdecna cinnost.Bolo vidno len dutinku a v nej bodku.Idem v pondelok na HCG lebo cez vikend mi ho nik nespravi.Ja spinim len malinko treti den a nemam bolesti ani nic.Inak symptomy tiez mam ako o cislo vacsie prsia a tak.Len sa bojim,.Uplne ma vystrasil.Ja som si myslela ze to moze byt po sone,lebo zevraj jematernica silne prekrvena a nachylna na krvacanie pri sone a pohlavnom styku.Velmi sa bojim
Inak ja som si spomenula, ze ja som bola na tom nejak podobne. Tiez som zacala spinit 2 tyzdne od oplodnenia a spinila som denne asi 11 dni. Myslela som si, ze mam menzes, lebo som mala aj strasne krce. Kazde rano a vecer som si masirovala brucho teplou sprchou, lebo to brucho bolelo. Stale som si myslela, ze mam menzes.
Dokonca raz v noci som sa zobudila na strasne krce, nedalo sa to az vydrzat.
Ked mi zrazu narastli prsia a spinenie neprestavalo, tak som si spravila test a bol silne pozitivny. Tak som sla ihned k lekarovi a ten ma poslal na sono, lebo sa obavala, ze to moze byt mimomaternicove. Sono potvrdilo zdrave tehotenstvo v 6 tyzdni. To spinenie som mala v 4 a 5 tyzdni. Ziaden progesteron som nebrala a uz sme v 27 tyzdni teraz.
tehotna si, alebo si bola, to urcite. alebo by este mohlo ist o mimomaternicovu tehotnost?
podstatny je dobry lekar-ultrasonografista s dobrym pristrojom, co zachyti aj malinky plodovy vacok a tiez, ci hladina HCG stupa, a ci klesa. ak stupa, nasadia ti asi progesteron na udrzanie tehotenstva a proti spineniu. inak, spinit a slabsie krvacat mozes aj pri uplne normalnom tehotenstve, ale lepsie je to poistit tym progesteronom,lebo ho mozes mat malo a to nie je dobre pre udrzanie. takze znovu na odber HCG a zaroven sono, najlepsie este dnes ak sa da
Mohol to byt potrat. Chod este raz k svojej gynekologicke pre istotu.