Moja teta (otcova sestra)zomrela vo veku 58r na rozpadnutie pecene. Bola alkoholicka. Zomrela 23.8.10 V ten den este lezala v posteli ja a moja sestra sme sa o nu starali, lebo rodicia boli v praci. Teta bola po chemoterapia, bola taka malatna, stale jej bolo zle, bola slaba, ale nevracala. Vzdy si pytala pohar s vodou. Niekedy pred obedom na nas volala, chcela aby sme ju zakrili. O nieco neskor mala brat tabletky, presne na obed. Ked jej ich sestra davala do ust len tak tak ze ich prehltla, nie preto zeby nemohla, ale pretoze nechcela. Sestra sa pozrela na mna a potichu mi povedala ze ona nam umiera pred ocami. A mala pravdu. Ked som jej davala napit vody, z nosa sa jej liala tekutina, cierna - pecen. Vtedy jej to prasklo a ja som prezila strasny sok. Zacala som strasne kricat, sestra prisla ku mne a zamkla ma do vedlajsej izby, kedze sa musela o tetu postarat. Ja som strasne plakala. Potom prisla sanitka, dali mi injekciu aby som sa upokojila. Prisli rodicia, vsetko povybavovali a o 2 dni bol pohreb. Pred tyzdnom 5.12 sa mi snival sen, ako na mna vola z vedlajsej izby. V tom sne vzdy bola noc. Ten sen sa opakoval stale. Cely tyzdnen a ja neviem preco? Nemyslim na nu, nemyslim na to peklo co som zazila. Preco sa mi snou sniva kazdú noc? Bola pri mne aj jedna stara babka (zevraj mi to vyzenie z hlavy) nerobila nic len sa pri mne modlila, ale nepomohlo to. Ja sa bojim zaspat. Aj teraz asi pred hodinou som sa s krikom zobudila. Mam ist k lekarovi? Dakujem za kazdu odpoved.
Sny
Suhlasim s laskonkou - cez sny nam podvedomie signalizuje, co mame v zivote nevyriesene. Takze bolo by dobre, aj ked to bude velmi neprijemne, k tej situacii sa vedome vratit, celu si ju podrobne prejst a zistit, co citis - t.j. co si potlacila a potom si to sama so sebou vyriesit. Ak sa Ti to nepodari samej, su na to terapeuti. Nie je to ziadna magia, takze modlitby asi nepomozu. Najtazsie na tom je pozriet sa neprijemnej pravde do oci.
aj ked nato alebo na nu nemyslíš, to čo sa ti stalo máš uložené niekde v podvedomí a v noci, ked spíš, a teda sa ničím iným nezaoberáš, sa ti ten zážitok takýmto spôsobom v hlave rozkladá, možno máš aj výčitky svedomia, že si sa tak zachovala, i ked si to nepripúšťaš a trápi ťa to, preto sa ti to sníva