Chovanie ucitelky voci detom

Príspevok v téme: Chovanie ucitelky voci detom
18hvizd

Dobry den.Pani ucitelka chcela od ziakov,aby nakreslili na obrazok nieco,co by chceli mat deti v izbe.Moj syn nakreslil sibenicu.Ked som sa ho opytala,preco nakreslil prave to,tak mi povedal,ze aj Janosik mal take.Pani ucitelku to strasne urazilo,a povedala mi,ze take nieco kresli len psychopat,a uchylak.Ked som sa jej opytala,co povedal na to nej,tak mi odpovedala,ze ona to s nim radsej neriesila.Myslite si,ze pani ucitelka reagovala spravne?Podla mna,teka slova nemala vobec co vypustit z ust,mala sa s nim aj ona porozpravat,a nie,ze ona sa radsej nepytala...a na dalsieho ziaka povedala,ze je to fyzicky debil..prosim,napiste mi svoj nazor...dakujem...syn ma 9 rokov...

Eva531

V sucasnosti je to casto tak, ze ak sa niekto hlasi napriklad na pravo, tak si poda prihlasku aj na ucitelstvo: slovensky jazyk - dejepis. Alebo ak sa niekto hlasi na medicinu, tak si poda prihlasku aj na ucitelstvo: prirodopis - chemia. Popripade ak sa niekto hlasi na ekonomiu, tak si poda prihlasku aj na ucitelstvo: matematika - anglicky jazyk. Je to takzvana nahradna alternativa a robia to skoro vsetci, ktori sa silou-mocou na vysoku skolu dostat chcu a povazovali by za velku hanbu, keby sa na ziadnu nedostali. Prvoradym cielom takehoto cloveka je dostat sa na svoju vysnivanu skolu (pravo, medicina, ekonomia) a ako druhorade, cize nahradne riesenie sa javi ucitelstvo, ktore takehoto cloveka vôbec nezaujima, nema k tomu vztah a niekde v kutiku duse citi, ze to vlastne ani nechce, ale pomysli si, ze ak by ho neprijali na jeho vysnivanu skolu, tak radsej nech je to ucitelstvo, ako zit minimalne dalsi jeden rok s nalepkou "NEPRIJATÝ". Podla mna v dnesnej dobe nie je ziadna hanba, ak niekoho nezoberu na vysoku skolu hned na prvykrat a obzvlast na taku, na ktoru je naval. Mozno by bolo lepsie radsej prezit dalsi jeden rok s nalepkou "NEPRIJATY", ucit sa a pripravovat sa na prijimacky a na dalsi rok si podat prihlasku znovu, cize nevzdat sa svojho vytyceneho ciela tak rychlo. Mozno by z takychto ludi mohli byt dobri pravnici, ekonomovia, lekari... a ak uz nie dobri, tak aspon stastni, ze robia pracu, ktoru chceli a tuzili robit, ktora sa im paci, ktora ich bavi a naplna. Lenze takto z nich zostanu raz a navzdy zakomplexovani a nestastni ucitelia, pretoze robia pracu, ktoru nikdy nechceli, ktora ich nezaujima a ktoru budu po cely zivot brat iba ako nahradnu alternativu za svoj nesplneny sen.

18hvizd

doubledog-...mne nejde o to,aby som s niekym bojovala..ale o pravdu...ja viem,ze dnesne deti si dovolia k ucitelom dost,a vela zalezi od rodica,lebo ziadne dieta,ktore pocuje doma zle slova na daneho ucitela,si toho ucitela nebude vazit,a bude si k nemu viac dovolovat,ale ja nie som ten typ,aj ked si to niekto mozno mysli...so synom sa rozpravam stale,on je taky sibal,preto viem,ze s nim treba vela komunikovat,mna len strasne zarazila jej reakcia,preboha,ved je to pedagog,ako take nieco moze povedat?.a co sa tyka vztahu mojho syna a ucitelky,tak...povedal len to,ze pani ucitelka,ktora ho ucila minuly rok,bola lepsia...u nas v dedine,ak vyslovis meno terajsej synovej ucitelky,tak kazdy len prevrati oci,a zalomi rukami...

doubledog

hvizd, nedaj sa :)

porozpravaj sa so synom, ale nie ohladne tej sibenice (to je drobnost, ktoru podla mna nemusis vobec riesit - jedine ze by si fakt mala podozrenie, ze tvoj syn ma cudne zaluby), ale ohladne jeho vztahu k danej ucitelke.

pastelkaa

Anka D., tu sa nejedná o to, že to píšu matky, ale o to, že učiteľ ako odborník, by sa nemal vyjadrovať predčasne na základe jednej kresby bez toho, že sa neporozpráva s dieťaťom a s rodičmi....nesmie vyvodiť takýto záver a vysloviť ho ako presný a samozrejmý, toto si nedovolí ani človek, ktorý je perfektný diagnostik, čo si myslím, že ona nie je, keďže to takto z úst vypúšťa, aj keď možno jej krivdím teraz, ale toto je môj názor...
sasskia, lepšie, že to povedala rodičovi a nie tomu dieťaťu.....

18hvizd

Anka D. a este daco,ak by to bolo akokolvek,ako moze pedagog povedat na 9 rocne decko,ze kresli ako psychopat,a uchylak??a na ine povedat,ze je to fyzicky debil?...ona je ta,co zjavne potrebuje pohovor,ja som sa so synom rozpravala,a viem,aky je.nie je to ziadny anjelik,ale to boli uz silne slova,co vystudovany pedagog vypustil z ust!!..

18hvizd

Anka D...prepac,ale na tvoj prispevok sa neda reagovat,lebo vidim,ze nemas ani potuchy o com sa tu pise...nie si ty jeho ucitelka???...:-D