Ahojte viem,ze je to blba otazka,ale aj tak. Strasne by som chcel vratit cas,chcel by som byt tak 5 rokov do zadu,je mi hrozne smutno za minulostou a trapim sa pritomnostou a este viac buducnostou...najradsej by som bol tam,kde som bol pred piatimi rokmi,na vysokej,na intraku,ale hlavne bez osobnych problemov.Neexistuje nejaky recept na vratenie casu?
Chcem vratit cas....
hulagen,
napr ja som mal tiez iste veci ASI spravit inak..
a teraz vidim ako EXTREMNE ma tie rozhodnutia "odklonili" od kurzu..
avsak nikdy nezistim co BY sa stalo ak BY som sa rozhodol inak.. ako mozem vediet ze BY sa mi stalo to co si myslim ze BY sa mi stalo? tj. mozno by som dopadol x-nasobne horsie..
ja beriem zivot tak, ze vsetko zle je na nieco dobre.. pozoruhodne dobre a takmer na 100% to vzdy funguje.
len neviem ci je to tym ze davam kredity teorie "vsetko zle je na nieco dobre" pravom alebo nepravom.
napr. co ak to zle za to dobre vobec nemoze a naopak..
kazdy z nas sa v zivote rohodujeme o extremne podstatnych veciach.. ale to CI BOLI SPRAVNE, zistime AZ POTOM CO ICH VYKONAME... nikdy nie predtym, pretoze do buducnosti zjavne nevidime...
nech je to cokolvek, mal by si sa s tym podla mna vyrovnat a ak nie tak aspon ziskat spat to co sa da, ale len AK sa to da a AK s tym procesom nestupis do slobody ineho cloveka..
Bohužiaľ neexistuje, ale z toho čo píšeš znamená, že nie si spokojný ani s prítomnosťou, ani s minulosťou, ani s budúcnosťou...
Ale to sa dá predsa zmeniť, aspoň tá budúcnosť určite.... a treba začať prítomnosťou..
Ja sa riadim v živote heslom: Žiť tak, aby som nemusela v budúcnosti nič banovať...
Preto si nechávam otvorené zadné vráta a nič dopredu neuzatváram..
nejde o bezstarostny zivot,vtedy som si privyrabal brigadami a mal som z nich vzdy dost penazi. Teraz pracujem a plat mam nadpriemerny,no aj tak by som chcel to co bolo vtedy...zmenit urcite veci...aby sa vyvijali inak
ide o nejakú ženu??! ...prídu iné, kvôli tomu nemá zmysel sa trápiť : )
Tak sa mi vidí, že ti je ľúto za bezstarostným životom, keď si mal o všetko postarané, rodičia ťa financovali a teraz prišla doba, keď sa musíš postarať sám o seba. To čaká každého vysokoškoláka.
Ja radšej moc nespomínam, aby som sa moc nerozladil. Ten čas na škole bol super. Skôr mám pocit, že tie roky potom som nejako premárnil :-(
Ale ako sa vraví, netreba plakať nad rozliatym mliekom. Čas sa zatiaľ vrátiť nedá. Treba žiť v prítomnosti spôsobom, aby to človek neskôr moc neľutoval, pretože časom sa často ukáže že to mohlo byť lepšie.
hulagen ja ťa úplne chápem, aj ja som mala obdobia, keď som chcela vrátiť staré časy späť. Nie preto, že by som pomýšľala nad tým ako by som veci spravila inak, ale preto, že všetko bolo krásne a neodvratne preč.Hlavne, keď som pozerala fotky sa mi vynorili spomienky.Vždy sa pozeráme späť a rozmýšľame, aké to bolo predtým, pritom si neuvedomujeme, že aj teraz je mnoho vecí a udalostí krásnych, len si to akosi neuvedomujeme.Po rokoch budeme spomínať zase na tieto obdobia, a bude nám smutno, že so to už nedá vrátiť. Každý deň v živote, či obdobie a vek človeka niečo pekné prinesie, preto si to treba vychutnávať a nepozerať späť.Teraz prežívaš obdobie nostalgie, ver mi, že všetci z času na čas prežívame to isté, no treba pozerať dopredu.Raz je lepšie, raz horšie.
Zamyslím sa čisto prakticky - minulosť zmeniť nejde a keby sa aj dalo vrátiť späť, som si takmer úplne istá, že by si v daných situáciách konal rovnako alebo aspoň podobne ako vtedy, kedy sa veci diali. Človej sa totiž v zásadných veciach nemení, tie ostávajú dané i ked´sa niekedy hlavne kvôli milovanej osobe pokúšame sami seba zmeniť k lepšiemu.
Takže príjmi v kľude poučenie z krízového vývoja a hor sa žiť dnešok ! Ten je tu a teraz a jaký si to kdo udelá, takový to má :)
Držím palce, zvládneš to.
lost-skoda,tak mimozenska technologia je celkom zaujimava :) Mozno po smrti,sa vratim do tych casov,ktore sa mi najviac pacili...sice nikto nevie co sa stane,ked zomrieme,ale mozno sa nam budu opakovat len tie dobre spomienky