Nafuknute brucho

Príspevok v téme: Nafuknute brucho
punk_zero

Zdravim. Ked sa najem tak sa mi pekne nafukne brucho. Najme nadbrusko (nad pupkom). Ranajky su v pohode ale uz vecera je "nafuknuta" . Mal som problemy so zapchou. Zacal som jest psenicne otruby a suche slivky. To je tomu uz asi mesiac. Beriem aj aknenormin, mozno to bude aj tym. Ale asi skor som to zdedil po otcovi. On tiez mal zapchy. No tu zapchu som uz vyriesil, no brucho mi nafukava najme po obede a vecere. Plyny alebo co je to. Aj ma to pobolieva :( Nikdy som to nemal, az teraz ked som beriem ten aknenormin :( Nebude to nejaka intolerancia jedla. Co ked nemozem stravit nejake jedlo. Daju sa aj kupit testy ktore to zistia ale stoja az 72 eur. Ako dlho sa caka ked by som chcel objednat sa ku gastroodbornikovi? Potrebujem aj papier od obvodnej

goccia

co sa tyka toho objednania ku gastroentrologovi - na samotnu navstevu lekara sa, predpokladam, nebude cakat dlho. Ale ak ta objedna na nejake vysetrenie, tak tam sa to moze natiahnut na mesiace.

aloegel

V pripade traviacich problemov je vhodne uzivat aloe vera gel s broskynovou prichutou, uzivat doplnok cesnak a materina duska, alebo aj pit caj z kvetov aloe vera. V pripade zaujmu o viac informacii kontaktujte ma emailom

RNG

Co sa tyka isotretinonu, ktory falosne nazyvaju formou vitaminu A, lebo sa nan ciastocne podoba, je to pre telo uplne cudzia skodliva latka, ktora moze po case sposobit hromady skod, od poskodenia roznych organov az po nervove .
Medzi skodlivymi efektmi uvadzaju aj rozne kozne, od plesatenia(alopecia) az po rosaceu
isotretinoin-acne-vulgaris.com

RNG

Citron je kyusly, tj v zaludku posobi kyslo. Podobne aj octy a ine prirodne kyseliny. Celkova ucinnost na telo citronu je ale zasadita.
Vnutorme procesy v tele su prilis zlozite, a nevieme v podstate o nich nic. Ale viaceri vedci merali vplyv roznych potravin na PH krvi a urobili z toho tabulky. A citron tam patri do mierne zasadotvornych, napodiv.

punk_zero

ph mam v poriadku. uz som si pred 5 mesiacmi to emral pomocou papieriku. Co mam jest, ked ne citron? By ma zaujimalo.
Inac to akne moze byt aj preto - pred rokom a pol som bol pri mori, nieco som asi z toho mora vypil a 3 dni som iba vracal :( normaln e kazdu hodinu som nieco zvracal. Odvtedy sa mi zacalo zhorsovat akne. Predtym som az tak nemal. Skusim sa poradit s koznou ci nemozem nejako precistit zaludok a organi ostatne.... nejako ho preplachnut ocistnou kurou. A este pred troma rokmi som si nechtiac narazil ucho na ktorom som mal nausnicu. Ta mi odpadla, no netusil som ze mi tam este kusok ostal a zarastlo mi to... teraz sa mi zda ze je to niecim obalene ked to v uchu nahmatam. Asi by som mal ist na usne aby mi to vybrali co?

radomil

Ahoj,
myslim si ze tie problemy mozu mat aj co docinenia s uzivanim spominaneho lieku aknonermin.
Poznam aj ovela setrnejsi a velmi ucinny sposob liecby akne ako prave takymito farmaceutikami.
Dalej by som spomenul, ze citron aj ked je jeho chut kysla, nieje kyselinotvorny ale je to zasadita potravina. To znamena, ze po jeho konzumacii sa nam kyseliny v tele neutralizuju co vyrovnava acidobazicku rovnovahu a odkysluje organizmus.
Akne moze taktiez suvisiet aj s prekyselenim organizmu. Ci sme prekysleny alebo nie, to mozme lahko odmerat ked si zmeriame pH hodnotu mocu. Na to sluzia indikacne papieriky, ktore dostanete kupit aj v lekarni.
Problem by bolo dalej mozne riesit, specialnym min. doplnkom, cajom, a probiotikami.

V pripade potreby ma mozte kontaktovat mailom.
Vela zdaru.

punk_zero

Ja teraz beriem lieky aknenormin na akne. Tie obsahuju isotretin co je vlastne dost silna latka... Mozno aj tie to zapricinuju. Tie lieky beriem uz asi 120 dni. Mal by som zobrat aspon 8200 mg,... uz som zobral 5100 mg, kazdy den po 40 mg.

RNG

Inac nedostatok kyselin moze byt docasny, ked sa nejakou chorobou, najma "zaludocnou chripkou"(norovirus z jedla)poskodia parietalne bunky, ktore tvoria v zaludku kyselinu. Vtedy sa to po case regeneruje, dovtedy treba kyseliny doplnovat. Ale moze to byt aj permanentne, takze to doplnovanie moze trvat aj cely zivot.
Teda ak chces mat v poriadku travenie a nezacat trpiet na rozne nedostatky zivin co vedie k stovkam roznych chorob a zrychlenemu starnutiu(nedostatocna regeneracia a nizka imunita)

RNG

Nedostatok kyselin sa da vyriesit doplnkom kyselin, ci uz vo forme zriedenej kyseliny, alebo ovela pohodlnejsie doplnkami ako Betain HCl, Pepsin HCl, L-cystein HCl a ine.
Pri brati kyselin si okyslujeme telo. takze je dobre v imom case si ho spat alkalizovat
Napr rano na prazdny zaludok najmenej hodinu pred jedenim zobrat 1/2 az 1 lyzicku KHCO3 rozpustene v pohari vody, predavane na Slovensku vo vinarskych potrebach ako Kalinat(prostriedok na odkyslovanie vin a piv najma)
Soda bikarbona NaHCO3 je menej vhodna, lebo mame prebytok sodika v jedlach a nedostatok draslika.