Caute,
bol tam teraz niekto v blizkej dobe, chcela by som vedet, ze ci sa tam oplati ist aj teraz pred Vianocami.
diky
Parndorf
no neviem lostik, ako myslis :-), a kde vlastne zoberes miesto na taku kopu veci? to asi aby si si prenajal byt, minimalne tak trojizbovy... :-), teda ak nemas za tych 10 tisic v plane kupit jedny boty z pravej krokodilej koze, aj taka je tu moznost :-)
no to je relativne :)
a stavim sa ze ak dnes kupim v NY nieco, za 5 rokov to akurat pride na SR ;)
problem je ze orgzamus zo SR nakupov ma jedine tak moja penazenka :D
teda tu je vsetko s xxx % prirazkou, tj, za kazdy par botasky co kupim tu, som si mohol kupit dve v USA..
a to je uz za hranicu mojho financneho prahu, platit si extra 2 az 3 nasobok za to ze si to mozem dopriat viac krat :)
i ked ruku do ohna by som za svoj nazor este nedal, lebo je to len vo faze "myslienky" :)
potom sa mozem potesovat jednou koselou raz za cas, alebo proste nosemi, alebo pohladom na tu tonu siat :D:D
a prave to sa mi nepozdava "pride nova moda" .. no hej, ale kto mi to diktuje :) nikto iny nez len ja sam sebe :) vacsinou hladam to co tu nemame a preto ten kusok handry musim kupovat cez hranice.. napr nedavno kasmirove rukavice, ciapku, ine oblecenie z tohoto materialu som na SR za rozumnu cenu nenasiel.. A ak pridme do predajne ze mate veci z kasmiru? tak na mna kukaju jak puk... alebo 10% - 20%, tomu hovoria "kasmirovy" :) to je proste smiesne.. a to nie som vobec narocny zakaznik :D ale nechcem nosit to co mi niekdto natlaci do hlavy, ale to co sa mi paci alebo je vhodne (avsak akekolvek navrhy si vzdy s radostou vypocujem)
problem s nakupom cez net je, ze potom mi kazdy den rano vyzvana a tym padom ma o deviatej budi kurier.. a potom sa len smeje ze co vsetko si to kupujem (tento tyzden to bolo uz 4-5x, dufam ze zajtra budem mat pokoj.. alebo radsej idem spat teraz :D )
lepsie to mas kazdy rok nakupovat ako naraz tolko vycalovat, si zober ze ta moda sa meni, prichadzaju nove veci, a tiez to potesienie z nakupu chces snad naraz vyplitvat? to ako keby si chcel mat raz za zivot jeden megaorgazmus miesto viacerych len tesne horsich ako ten mega .-)
toto som minule myslel, ak si niekto pamata kde so to vobec pisal :D
taketo by mohli byt na SR.. aspon by som nemusel pozerat na inych cestujucich :D
A za facku by som pozrel celu USA z vlaku napr :)
www.seat61.com
prave ide o tom dokument, ajeje,,, isiel by som hned :D
$200 za listok na vlak co prejde takmer 5000km..
to je cca 3 centy na KM .. zas lacnejsie ako na slovensku :D o cca 20-30%
no nekup to :D
to by bol taky horny limit :)
lebo ja som si "spocital" ze bud budem nakupovat 5 rokov a kazdy rok za to dam 1000-2000 eur, alebo naraz dam 5-10 tisic :) .. a mam "pokoj" :D
ale to nie ze by som len tak vytiahol z vacku :)
musel by som aspon 1/2 dopredu naplanovat :)
ale ani nie take ultra znackove veci.. proste nieco medzi.. elegantne ale funkcne :)
lost a teraz vazne, ty chces vysolit za nakup oblecenia 10 tisic eur?:D:D