Chcem sa spytat, ci mate dakto podobny problem ako ja.posledne 2 tyzdne neviem co sa so mnoui deje, som slaba, keby som mohla cely den prespim, inak spim tak 10-12h denne, co priznavam je strasne moc!!!! ale ked sa nevyspim, som este horsie na tom.zacala som mat tocaky hlavy, je to daco ako ked ste po opici, lezite a ked zaspavate, tak vas celych toci, hlavou, ocami atd..je to dost neprijemne, mam z toho stach.v poslednej dobe som zacala ma toto tocenie aj cez den.ono mi to tak prejde cez oci a cez hlavu.ocne problemy by to byt nemali...naozaj uz neviem co mam robit, mam 4 rocne dieta, ja mam 25 a bojim sa, ze sa mi daco stane, ked budeme sami doma....teraz som si kupila Saframyl, dake volmopredajne ukludnovaky, vraj dost pomahaju a ze sa ukludnim...ale to tocenie mi neprestava.prosim vas, poradte mi :( dakujem velmi pekne
Tocenie hlavy..
KATKAA, ked mas take silne tocenie, tak s tym isto treba daco robit...ono to moze byt len taka vec, ze mas lu rovnovahu v uchu, skus na usne.mozes tam mat vodu atd...
ahoj VIVIEN.normalne si musim zaklopat, ze posledny tyzden mi bolo uplne fajn, ziadne tocaky, psychika bola ok, az teda na to, ze vecer sa trosku bojim ist spat, ale to suvisi s tym, ze mi zomrela babka,t ak mam take uzkosti z toho...no ale vratim sa spat k tomu toceniu...fakt som za posledny cas uplne ok, zacala som chodit kazdy den na prechadzky, vyvetrat hlavu, snazim sa stale s dakym byt a nebyt sama a celkom dost mi to pomaha...len jedina vec, ktorej som sa zlakla bola ta, ze pred hodinou som sedela za compom a zrazu na mna prisiel taky divny stav, mala som nehmatatelny pulz, prislo mi zle, hned som si chytala pulz a zacala kaslat- neviem cim to je ale mi to dako pomoze vzdy....tak mi to potom preslo, ale samozrejme ze uz som bola nahaluzena, ze sa mi ide daco stat, ale nastastie je to ok,tak veru, nesledujme sa tolko, myslim ze zomriet nejdeme, je to len psychykou a fakttreba byt silny, lebo ak nas porazi psychyka....tak to potom budu ine stavy...
Ahojte dlkšie som sem nepísala , lebo píšem aj na stránku depresia a panická porucha. Mne už to krútenie trochu prestáva a začala som aj pracovať, prestala som plakať za to že čo všetko mi je a najlepšie nejem žiadne lieky- blbé oblbováky čo vám robia ešte horšie!
Skúste to aj vy bez nich na terapie chodím porozprávame sa povie mi ako čo robiť ked ma to pochytí, čítam veľa kníh a zrazu je svet krajší už ho neprežívam konečne ale žijem..ved mám pre koho- dve deti a manžela. Praje aj vám polepšenie všetkým. držte sa
ahoojte:)
problem s tocenim hlavy mam aj ja par rokov, doteraz to trvalo velmi kratko, ale posledne dni sa mi toci cely svet, neviem ci je to zo stresu, alebo zo zlaknutia, ale ked som sa dneska v noci zobudila a rychlo vstala, tak to toceniee zacalo zas a nechce prestat, ani ked som rano vstala, na pravom boku spat nemozem, lebo to toceniee je nenormalne...neviem co s tyym mam robit...som si myslela vzdy, ze je to z nizkeho tlaku, ale ako tu citam dalsie prispevky, tak nielen z toho...hoci ja maaam nizky tlak....:(((
Baby necitala som vsetky prispevky ale tocenie hlavy moze byt zo stresu...A nemusite byt prave v tom okamihu v strese!!!Stres sa prejavuje prave vtedy ked sa vase telo uvolni a moze vypustit vsetko zo seba.Povie Vam to kazda dobra psychologicka. Ja som dostala lexaurin lebo som zacala mat panicky strach z niektorych veci, zacalo to tym ze som odpadla a z toho sa vytvorili uzkosti, lebo som pocitovala strach z tocenia hlavy zleho pocasia nizkeho tlaku, premahania organizmu, unavy, a pod...Tieto veci nie su sranda lebo to moze prerast do depresii a depresia a uzkosti su normalna choroba a tazsia ako nejaka chripka...Doktori ma posielali od jedneho k druhemu od EKG EEG neurologovi ocnemu a podobne...Az kym ma konecne neposlali psychologovi. Kazdy kto sa neciti dobre a hlavne nevie co sa deje a co mu je by mal navstivit psychologa. Pacilo sa mi ako tu napisala NINIK ze sa nebude sledovat...Aj to je to! Ak sa clovek zacne sledovat a premyslat co sa deje zacne si vytvarat iluziu ze mu trebars bucha srdce, ze sa mu toci hlava a pod...To je to na co telo nadstavite ked zacnete mat strach. Date mu impulz do mozgu a telo urobi co mu nakazete...Drzim vam palce vsetkym...Snad som aspon trochu pomohla...A liekov na ukludnenie sa nemusite bat su na to aby vam pomohli...Su pripady ktore beru tieto lieky niekolko rokov. Taketo male davky niekolko mesiacov Vam nic neublizia. Nevravim ze je to uzasneee na pecienku a pod.ale urcite lepsie ako by sa vas stav mal zhorsit...
ahoij jani, dlhsie som tu nebola..ja som si vsimla ze to krutenie mam od nervov...fakt..tiez mi dala Frontin, su to take slabsie ukludnovaky, daco ako Neurol a fakt mi to pomaha...ziadne krutenie, proste pohodicka..len co ma stve je to, ze ked si lahnem a lezim na chrbate, tak strasne citim v chrbtici ako mi v nej bije strca..proste cela chrbtica a po zadok mi skace..ale tak ked lahznem na bok je to ok, nesmiem sa tolko sledovat...teraz mi zomrela babka, tak preto som nebola dlhsie na internete, ...no a musela som az ist k psych.koli tomu a povedala ze mam panicku poruchu,ze to byva pri takych udalostiach ako umrtie td...dala mi seroxat,a le kedze som z neho mala neziaduce ucinky, tak som ho vysadila a berem ten frontin...uz naozaj chcem, aby mi bolo dobre, lebo od probdu som daka ,,ina...uz to neni ako kedysi..a to budem mat len 25r a citim sa fakt ako psychycky mimo, inak povedane, zrela na liecbu..no budem sa menej pozorovat a davat sa dako do poriadku, som rada ze existuje toto forum a je tu fakt vela ludi, ktori maju take stavy ako ja a mozem sa s nimi o tom porozpravat ) dik jani a drzim palceky :) nech je uz len lepsie :)
moze to byt aj s nektorych liekov, neurologicke poruchy, alebo aj pychicke napr. uzkosti
no neuroligička mi dala frontin ale to jesť nebudem určite je návikové aké máte skúsenosti?
berie to niekto aj na točenie hlavy? dík za odpovede...
Ahojte ninik dík za príspevky. Mne už trošku lepšie zvládla som aj včera malému vystúpenie v škole koncert a dnes idem k neurologičke tak uvidím inak tŕpnutie prešlo dáko samé už konečne no hlava sa točí stále ale troštičku menej ja to už beriem že sa krútim normálka- už nemôžem len plakať musím si to nevšímať..len nechcem naspäť aj to tŕpnutie fúúúj to bolo hroznéééé ja som mala tiež tlak vždy nízsky a zrazu keď mi to tŕplo 160/98, potom aj menej a po týždni sa to vrátilo do normálu na 118/70 aj tŕpnutie ustálo... no uvidím čo mi povie neurologička dnes ked mi to prešlo tak som sa po 3 týždňoch dostala u nej na objednávku na rad super inak a ešte si aj platiť musíme..nemám slov... držte sa všetci.páá
čím skôr k obvodnému lekárovi, ten vás pošle na neurologické vyšetrenie..
nechcem strašiť, ale môže to byť vážne