rastei mi osmicka, no z dovodu nedostatku miesta mi rastie nad sedmickou, ako keby sedmicku vytlaca von. na druhej strane to bolo tak isto a jedna zubarka mi vytrhla sedmicku, ze nech ma teda osmicka miesto narast (sla som k zubarke, pretoze ma bolela cela hlava a polka chrbta z toho). no a teraz nastala ta ista situacia na druhej strane. bolest zatial nie je taka silna, ale citim dost tlak. no a zubarka mi navrhla dve riesenia: bud vytrhnut sedmicku ako v prvom pripade, alebo dat chirurgicky osmicku vyrezat z kosti. vraj sa mam sama rozhodnut co chcem, lebo ze ona nevie povedat co je lepsie. ja rozmyslam o vytrhnuti tej sedmicky, lebo to je zakrok na dve minuty (tu predchadzajucu mi vytrhli asi za 20 sekund) kym to chirurgicke odstranenie je komplikovane, mozu s tym byt problemy atd... lenze zase mi zubarka povedala, ze sedmicka je dost dolezity zub na to aby sa len tak trhal. a tiez sa bojim, ze ked mi sedmicku vytrhnu tak ze ta osmicka este moze sposobit problemy, lebo zatial ani ta kde mi uz sedmicku vytrhli vonku vobec nie je. tiez mam strach, ze ak s tym nic neurobim, zacne ma to brutalne boliet cez vianoce a na pohotovost by som nerada ist. tak prosim poradte co je lepsie...
Zub - osmicka
Ak mas sedmicku uz plombovanu alebo pokazenu, pripadne v medzizubnom priestore velmi citlivu na studene a na horuce (co znamena skryty medzizubny kaz), tak si daj radsej vytrhnut sedmicku. Ak mas sedmicku celkom zdravu, tak chod radsej na chirurgicku extrakciu s osmickou. Aspon tak by som sa na tvojom mieste zachovala ja. No nech uz sa rozhodnes akokolvek, hlavne si svoj problem vyries co najskôr! Cim dlhsie budes cakat a otalat, tym to bude horsie. Mne uz tiez chirurgickou extrakciou vytrhli obidve dolne osmicky (to by bolo na dlhsi pokec...) a strasne sa mi ulavilo, ked som sa ich zbavila. Drzim ti palce, nech vsetko dobre dopadne!
no ona zdrava celkom nebola, boli po nej nejake plomby (ja mam celkovo nanic zuby)... ale prave som sa niedke docitala, ze to rezanie osmicky moze sposobit komplikacie, ze ekd sa mi tam poskodi dajaky nerv budem mat vysunutu sanku a neviem co...
tiež nechápem prečo ti vytrhli zdravú sedmičku a nie rovno tú osmičku
ja som za vysek osmicky