anémia

meryjou

skus jest kazdy den mäso,to ti pomoze 100%.ja som mala tiez anemiu od mala,na slovensku som sa nevyliecila,az som sa dostala do zahranicia k jednemu lekarovi a ten mi odporucil jest mäso kazdy den,jedno ake a na aky sposob.ver mi pomoze to,dnes som v pohode a nebolo to ani take tazke.v mäse je zinok,potrebny pre organizmus.

eli

iveta, pytas sa, co moze byt pricinou anemie. je to choroba, pri ktorej je v krvi znizene mnozstvo hemoglobinu-tzv.krvneho farbiva a cervenych krviniek. to vedie k obmedzeniu prisunu kyslika, preto sa clovek citi slaby, moze trpiet hucanim v usiach, zavratmi, byva dusny a mava zrychleny tep. anemia moze mat viac pricin-nedostatocna tvorba krviniek, ich nadmerna strata napr. pri nejakom skrytom krvacani, alebo ich predcasny zanik. anemii je viac druhov, informovat by ta mal tvoj lekar!

syma

Najlepším liekom na chudokrvnosť je bezpochyby čerstvá šťava z červenej repy. Cvikla, ako sa jej ľudovo hovorí, je silným a tradičným prírodným liečivom na anémiu. Denná dávka by mala byť pol litra šťavy a najlepšia kombinácia je s mrkvovou šťavou pre lepšie trávenie a harmonizovanie práce tráviaceho traktu, stimuluje ho k lepšej činnosti. Ale môžeš vyskúšať aj jablčný mušt.
ďalej - strukoviny, hlavne šošovica a biela fazuľa, rajčiny, cibuľa a pór
Bylinky ako pažítka a petržlenová vňať používaj do polievok, šalátov, na chleba.
jahody a hlavne marhule sú považované za vynikajúce pri regenerácii hemoglobínu môžu byť čerstvé či sušené Jablká a ostružiny sú tiež ideálne.
Semená tekvice a sezamu by vo vašom jedálničku nemali chýbať, mandle, para orechy, pistácie
Z korenín je vhodné karí korenie, ideálna zmes, ktorá zároveň napomáha aj pri znižovaní cholesterolu.
Z nápojov je odporúčaný šípkový čaj.
Kyselina listová sa spoluúčastňuje na tvorbe krvi a nachádza sa v listovej zelenine a celozrných potravinách.

Nuž nech sa vaša krv opäť začervená :)