Pocit chybania toho druheho...

Príspevok v téme: Pocit chybania toho druheho...
Zvedavcek

Mozno to bude zniet smiesne, ale zaujimalo by ma z muzskeho pohladu na vec, ako to je, ak neradi hovorite o svojich pocitoch a citoch. Pred 8 mesiacmi som sa zalubila do byvaleho kolegu. On mal vzdy problem otvorit sa a po predoslych neuspesnych manzelsvach zostal zatrpknuty a s urcitymi barierami voci prejavom citov. Nikdy medzi nami nic vazne nebolo okrem par bozkov a stravenych hodin spolu, pretoze uz v tom case sme vedeli, ze odchadza do zahranicia a nadlho. Pred par dnami som sa ho spytala, ci mu chybam a ze mi moze aj klamat...On odpovedal samozrejme a ked som mu povedala, nech mi povie pravdu, jeho odpoved bola - uz som, chybas mi. Ako to podla vas je? Hovoria uzavrety muzi, ze im ktosi chyba aj ak by to v skutocnosti necitili??? Preco je pre muzov taky problem otvorit sa a povedat, co v skutocnosti citite?

ta3

pokusim sa odpovedat na Tvoju poslednu otazku, vidim dve priciny:
muzi su od prirody citovo uzavretejsi, ved oni su z Marsu a zeny z Venuse
druhy dovod ich spravania v tomto zmysle vidim vo vychove, muzi boli vedeni k tomu, ze muz musi byt silny a neukazovat svoje pocity, mnoho muzov si mysli, ze keby sa otvorili a povedali o svojich citoch a pocitoch, akoze: chybas mi, je mi smutno, ze nemozem byt momentalne s Tebou, prejavili by sa ako slabi, zranitelni, zbabeli, zozensteli, podla mna toto je najvacsou brzdou, pritom to vobec tak nie je, aspon u mna, ja som videla par muzov plakat, ale som nemala pocit, ze su preto slabi alebo ze nie su muzmi v pravom slova zmysle, prave naopak, viela som v tom prejav ludskosti a to, ze maju srdce a velke srdce

anjelik9

veľa sa s ním rozprávaj aj ked možno pre niekoho o nepodstatných veciach ale časom ked uvidi že ti na nom zaleži a mas zaujem si ho vypočut tak ti aspon co to poviem a k tomu ako to myslel tak nejaky cas ho uz poznas tak by si to mohla hodnotit podla tvojho pocitu aky si mala ked ti to hovoril ci to hovoril len preto ze sa to od neho ocakavalo abo ze to tak citit popr skus sa o tom s nim porozpravat tak troska obklukou =)

Ve

aj jaj, myslím, že si narazila na komplikovaný typ človeka, respektíve muža
no povedzme si narovinu, takí sa nám ženám zväčša páčia

ja radím, netlač na pílu...pomaly dalej zajdeš...spoznávajte sa...on chce čas, je to zranený muž a jemu isto pomôže tvoja trpezlivosť, verím, že si to bude ceniť :-)

zuzuska

Preco sa nad tym zamyslas mi ho nepozname poznas ho ty :) aj ked by ti povedal pravdu mas pochybnosti :) Aj ja mam dakedy pochybnost v dlhorocnom vztahu ci je uplne uprimny

jasnovidko

aj keď som neni chlap, je na to ťažko odpovedať.... veď ti mohol povedať, len to čo si chcela počuť, každopádne pokiaľ chcem niečo vedieť, resp. zistiť, robí sa to rafinovane, nenápadne, a v každom prípade nie nejako nanútene...lebo ten človek ti pod nátlakom povie asi skôr čo chceš počuť, ako čo cíti... to je asi nejaký prirodzený psychologický efekt... aspoň to mám ja odpozorované....:)))

xyxyz

ako nechapem naco nad tym polemizujes...aj keby ti tu 100 chlapov napisalo,ze hovoria len to, co citia, tak to neznamena, ze aj ten tvoj je na tom tak isto..nic tym nevyriesis