Každý gynekológ vie čo robí?

titi...

Ja ked som bola v 28-om týždni tehotenstva tiež som musela brať lieky aby mi nestvrdlo bruško.Bola som otvorená na prst,potom aj viac,nasadený pesar aby som nemala predčasný pôrod.brala som proti krče NO-SPA tabletky,Magne B6,ešte mi dali až do pôrodu Diazepan 2x každý den.Dcérka sa mi narodila v 40-om týždni zdravá.Pri niektorýchliekoch je napísané že doktor môže sa rozhodnuť čo bude lepšie pre daný prípad isté riziko alebo bez lieku.Neviem ako si spokojná so svojim doktorom.Skus sa spýtať či ti neuškodí.Doktor by mal vedieť prečo ti vypísal tie čapíky.Ešte dodám ja som bola na liekoch aj pri druhom tehotenstve.Naštastie všetko dopadlo dobre,bez predčasného pôrodu,donosené dieťa,/3,40 aj 3,95 kil mali/Spýtaj sa vždy svojho doktora ked ti niečo nesedí,dôveruj doktorovi.

Netehulka

Ja by som si sla vypytat iny liek, alebo vysvetlenie, ze preco tento predpisal aj ked je napisane, ze sa nesmie brat.

sikasss

Podľa mňa kľudne môžeš brať. Ja som bola v januári tehotná, žačala som krvácať, tiež mi predpísal gynekológ lieky, ktoré som však nebrala, lebo tiež v letáčiku bola písané, že nesmú brať tehotné ženy. Potom som sa dostala do nemocnice, a tam mi predpísal doktor presne ten istý liek. Potom mu spomenula, že som to už mala brať, len som sa bála a na to mi odpovedal, že ked predpíše doktor ten vie čo robí a čo môžem brať. Nakoniec som potratila, možno keby som to začala hned brať, skončilo by sa to inak.

sob rudolf

Toto ma naozaj zaujalo. Milá deseo, teória a prax sa často odlišujú. Teória vraví, že vlastne neexistujú žiadne seriózne testy liekov na deťoch, tehotných a dojčiacich ženách, bolo by predsa veľmi zvrátené testovať neznámu látku na žene, ktorá čaká dieťa. Takže všetko sa odvíja viac-menej od praxe. Protiotázka: Myslím, že si si istá, že ak ťa napríklad vtehotenstve bolí hlava, môžeš si dať v pohode Paralen, lebo neuškodí tebe ani dieťatku (pokiaľ nemáš alergiu). Čo si myslíš, odkiaľ múdri ujovia doktori vedia, že skutočne neuškodí? A odkiaľ to vieš ty?

Mia44

Neuživaj to a choď si vypýtať niečo ine proti bolesti a povedz mu že si si prečitala že to nemôžu uživať tehotne.
Ps: som zvedava čo povie, možno bude urazený :)

Netehulka

Na nete sa pise, ze pripravok sa nesmie pouzivat pocas celej dlzky tehotenstva. Ja by som to nebrala a vypytala si nieco ine.

Opiat ide priamo k plodu cez placentu, citala som to niekde, takze ja by som si okamzite vypytala nieco ine!

deseo

cajik

Pýtam sa, aby som si bola istá, aby som si vypočula čo najviac iných nezaujatých názorov, príp. osobné skúsenosti.

doubledog

no ved preto, ze vyrobca toho lieku to priamo v letaku pise, ze sa to nema davat tehotnym.

btw. ma to zaujimave zlozenie, obsahuje to aj nejaky opiat.

cajik

tak potom preco sa pytas, ked mu bezvyhradne veris ? bud veris pribalovemu letaku, alebo lekarovi. lekar moze byt skusenejsi a mozno vie, ze nie vsetko co sa pise v pribalovom letaku je pravda, a posudil tvoj stav tak, ze vie ze to pre teba problem nebude. a rovnako moze byt aj lekar omylny

deseo

Doubledog

Vieš mi aj povedať prečo? Ak pozná môj zdravotný stav, zrejme vie, že mi to neublíži...
Prišla som do styku s rôznymi gynekológmi a môjho súčasného si dovolím považovať za najlepšieho v mojom okolí.