horky zapach z ust + horka pachut v ustach

Príspevok v téme: horky zapach z ust + horka pachut v ustach
Kachita

Dobry den,
chcela by som sa poradit. Posledne tyzdne ma partner opatrne upozornoval na moj zapach z ust. A naozaj, v ustach mam horku chut, svoj zapach necitim, ale ked si naslinim prsty, tak ten zapach citim poriadne. Je to horkasty zapach a aj horkasta chut. Zaroven mam v ustach stale sucho. Vie mi niekto poradit, o co by asi mohlo ist ?
Zijem v zahranici, kym sa dostanem k lekarovi, prejde aj tyzden a rada by som aspon nieco vedela.
Dakujem.

roxy455

Môže to mať viacej príčin. Ešte stále to trvá? Ak by ste mali záujem, napíšte mi na mail roxy455@azet.sk môžem vám dať číslo na jedného doktora, ktorý by vám vedel poradiť.

hammel

Takže tak ako tu spomínal Zubaarko tak treba dodržiavať pitný režim- čistá alebo minerálna voda teda nič sladené, ústna hygiena to je samozrejmosť- môžeš mať v ústach aj nejaký kaz. Pozri sa na svoj jazyk a napíš ako vyzerá. Skús nejakú ústnu vodu ale ten zápach to len potlačí lebo príčina je inde. Zväčša sa aj hovorí že ten zápach ide zo žalúdka tak by ste mohli vyskúšať výplach žalúdka. Možno to znie strašne ale ja som mal tiež problém s dychom a akonáhle som začal robiť výplach žalúdka a to robím skoro každý deň ráno tak som sa ho zbavil. Presný popis výplachu nájdete na tejto stránke www.zdravi-az.cz

zubaarko

jasne, ze vie ;) pravdepodobne sa jedna o zapal slinnych zliaz resp. xerostomiu v spojeni so slabsou hygienou ust a veci stym spojene (gingivitida, glositida).

kolko mas rokov? pocit zdureniniek v oblasti tvare nemas? chrup mas poriadne osetreny? niake nedavno prekonane ochorenie, ci zmena liekov? kazdopadne ak sa problemu nezbavis budes musiet na taketo otazky odpovedat hlavne svojmu stomatologovi, bez jeho navstevy to nepojde.

co sa tyka rady, absolutna hygiena ust, mozes zacat pouzivat niaku dezinfekcnu ustnu vodu (Corsodyl, Curasept), dodrziavat pinty rezim, odstranit suchost ust - cmulat citron, tvrdy cukrik obcas, cez den zuvacka, zdrzovat sa v teple, vitamin C denne. Co najskor navstivit zubara, ak sa jedna o zavaznejsiu vec.

Musim este dodat, ze sa moze jednat este v malej pravdepodobnosti aj o problem traviacej sustavy, (zapachajuci dych), ktomu som ale neni kompetentny sa vyjadrovat, drz sa ;)