Bojím sa astmy

Príspevok v téme: Bojím sa astmy
sisIik

pred asi dvoma týždňami som začala cítiť že na mňa niečo lezie.. poznáte to-upchatý nos, vypadávajúci hlas, bolesť hlavy, svalov. v tomto období predsa nič zvláštne. šla som k doktorke tá povedala že to cez výkend "vyležím". ale mne sa to cez výkend veľmi zhoršilo takže keď som šla v pondelok bol z toho (myslím) zápal hlasiviek. ďalší týždeň doma tentokrát ZODAC a PLEUMOLYSIN. do pondelka sa mi to zasa nezlepšilo doktorka mi dala do stredy nejaký sirup (nespomeniem si) a vo štvrtok mi povedala že som "spastická" (niečo také) a že mám nábeh na astmu (astmu má aj moja mamina a mladší brat)
nieviem čo si mám o tom myslieť pretože doteraz mi nič s astmou nespomínala. teraz nemôžem spať lebo keď si lahnem, začnem veľmi kašľať a nejde to zastaviť.

marieanna

Ahojte všetci!

Keď do príspevkov píšem, že sa podelím o informácie a skúsenosti, je myslené, že ZADARMO.

Kontakty na mňa:

marieanna53@gmail.com

marie.anna53@gmail.com

marieanna

Ja som alergik, astmatik + znížená ventilačná kapacita pľúc, môj IST(imunitný systém tela) bol v roku 1993 0,4.
Keď som sa konečne cez ORL lekára v roku 1993 dohrabala na imunoalergólogiu, bola som v hroznom zdravotnom stave. Nevedela som, že mám už rozvinutú astmu a imunitu "skoro mrtvého". Obvodná lekárka!!! ma totiž stále napchávala ATB(že vraj sa mi stále vracia zápal priedušiek a nádcha!!! herpesy som si mala potierať B12 z ampulky!!! Od roku 1993 som užívala rôzne lieky a kortikoidy na alergiu a astmu + užívala som aj lieky na zvýšenie imunity(napr.TRANSFER FAKTOR, NORGA..). Moje terajšie lieky sú(bojím sa povedať, že do mája boli, aby som to nezakríkla) AERIUS, EUPHYLLIN, SYMBICORT, NASONEX, BERODUAL, ALLERGODIL do očí, v prípade potreby BACTROBAN masť. Je fakt, že zdravotný stav sa mi prestal zhoršovať, ale od roku 1993 som bola nepretržite na rôznych liekoch. Ale aj cez liečbu som bola stále zahlienena a usoplená s upchaným nosom. Nosné kvapky som do mája 2011 musela mať stále na dosah ruky. Utrpením boli pre mňa aj topole vždy na jar.
Koncom minulého roka už som si povedala dosť(lebo neviem si spomenúť, ako sa tie tabletky na alergiu volali-nejako na R-rupafín?, no jednoducho za rok som z nich pribrala 20kg, bola som unavená, ťažko sa mi pohybovalo, bola som stále zadychčaná-keď som chcela pobehnúť, no jednoducho bolo mi na fuj...). Samozrejme, že som si upravila aj jedálníček-málo mäsa, celozrnný chlieb, veľa surovej zeleniny a aj tak kilečka išli hore. Nič nepomáhalo!!!
V decembri 2010 som sa zaregistrovala do jednej firmy a začala ako podpornú liečbu(na popud imunoalergológa) okrem liekov užívať aj výživové doplnky(aloe vera_užívam dodnes a budem trvale, colostrum, doplnok k odkysleniu organizmu_veľa chorôb je z prekysleného organizmu(dokonca aj rakovina), čaj z cistu a dopriala som si aj Ultimate Acaí).
A aký je výsledok? Keď na jar kvitli topole-fungovala som normálne, žiadne uslzené oči ani kašeľ ani upchaný nos. PARÁDA!!!
Postupne som začala zisťovať, že zabúdam brať lieky na astmu a alergiu. Je koniec júla a ja naozaj nepotrebujem lieky na astmu a alergiu užívať. Toto aloe a výživové doplnky, ktoré ja užívam, mi krásne prečisťujú organizmus a cítim sa výborne. Navyše mi odišlo aj 15kg:)
Treba sa mať rád, lebo na tomto svete sme len raz. Uvedomila som si, že čo vlastnému zdraviu prospešné do žalúdka teraz vložím, vráti sa mi znásobené, ale v tom dobrom:)
Dokonca aj staroba bude príjemná:)
Ak má niekto záujem, napíšte mi svoju mailovú adresu, pošlem viac info.

doubledog

"Skus sa zamysliet, co jes, ci sa o telo staras a co mozes sama spravit pre svoje zdravie a nie len bezmyslienkovite hltat, co Ti kto predpise."

uplne suhlasim, tiez mi trvalo roky, kym som to pochopil.

jajkafr

exastmaticka
aký stupeň astmy si mala ak sa smiem opýtať... aj ja mám astmu od mala... inhalačné kortikoidy mi predpísali keď som mala 13 pretože som mala také záchvaty, že som skončila v nemocnici, snažila som sa to vysadiť, ale nejde to, lebo astma sa vyliečiť nedá... a na druhej strane astma nie je vecou imunity... je to viac menej vec genetiky... to že je pri astme vo väčšine prípadov prítomná aj porucha imunity a tiež alergia je druhá vec, ale posilnením imunity astmu nevyliečiš

exastmaticka

Ahoj, hlavne sa nestresuj a never vsetko lekarom. Vsimni si len, ako sama popisujes, ze Ti stale vravi nieco ine. Ak by si aj mala astmu, alebo alergiu, hlavne never lekarom, ze sa neda vyliecit a URCITE neber kortikoidy. Ja sama som si dlhe roky myslela, ze sa to neda a vidis, dalo sa. poznam vela dalsich ludi, ktory sa vyliecili sami aj z tazkych alergii. Zaklad ale je nebrat hormony. Mozno mas len znizenu imunitu a Tvoje telo sa nevie rychle z choroby vyhrabat. Skus sa zamysliet, co jes, ci sa o telo staras a co mozes sama spravit pre svoje zdravie a nie len bezmyslienkovite hltat, co Ti kto predpise. Je vela sposobov, ako si zvysit imunitu - ale chce to najst si informacie a vacsinou zmenit navyky. To za Teba ziaden lekar nespravi.

jajkafr

sisIik
bola si u alergológa alebo pneumológa? Ak sa nábeh na astmu podchytí vo včasnom štádiu nemusí to prejsť do astmy... len to treba riešiť čím skôr... držím palčeky... a tak ako sa tu písalo hlavne kľud, nerob zbytočne paniku...

doubledog

mozno sa bojis, ale aj tak postupujes dost nesikovne.
branim hentakych liekov zvysujes sancu, ze tu astmu budes mat.

vianoce

na vzniku astmy má svoj podiel aj psychika. Čím viac sa zaoberáš svojimi myšienkami, tým viac sa bojíš a tým viac svoje telo vyčerpávaš. Čím bude organizmus vyčerpanejší, tým skôr ju môžeš dostať...