Ti čo ste momentálne nezamestnaní, ako dlho to už trvá? ako dlho si hladáte prácu? ja už skoro rok a stále nič, tolko pohovorov čo som už absolvovala...
Ako dlho si hladáte prácu?
baby, treba sebavedomo prist, ze chcete hovorit s personalnym riaditelom a recepcna, sekretarka sa nema, co starat, co po nom chcete, lebo Vas k nemu nepusti... alebo mu zavolajte a dohodnite sa na termine... ale elektronicke dopisovanie je neosobne, nezavazujuce a moze Vas lahko odbit, preto po Vas chce len taku komunikaciu... Ja mam vyhodu vyzor, takze pri osobnom pohovore to mam potom priechodnejsie:O), ako pri internetovom pohovore... Zvykla som sa na pohovor pripravit-zistit si informacie o podniku, spravit swot analyzu a doslova som vyrazala dych:O))) problem je v tom, ze vela ludi chodi na pohovor, ako na klavir, su otraveni, malo energicki, smutni, nedbaju na sebaprezentaciu, neoblecu sa slusne a potom sa cuduju, ze preco pohovorom nepresieli... Moj sen je vsak pracovat v automobilovom priemysle a tam je velmi tazke sa zene presadit, navyse ani nemam VS technickeho zamerania, ale len mamazment, tak uvidim, snazim sa posuvat dalej, naberat skusenosti, vedomosti..:O)))
no lebo ani ja si to neviem predstaviť, pridem a čo poviem? bibi máš s tým nejaké skúsenosti?
Ahojte, tak ja mam tiez tento isty problem, v maji som mala statnice a odvtedy stale hladamm pracu a nic :(
Bibi a ty si chodila osobne? Ja si to neviem predstavit, pridem do firmy a pytam sa na personalne oddelenie? Alebo ako si chodila? Lebo ja aj ked co i len volam, tak ma vzdy odbiju, ze treba to tak ci tak poslat elektronickou formou a oni sa uz ozvu...tak porad :( Dakujem
Gugulka-ja by som na Tvojom mieste chodila osobne.. sice je to narocnejsie na cas, ale zaposobi to viac na personalneho..
a ešte by ma zaujímalo, kde si hladáte tu prácu? lebo podla mna je najnormálnejšia na to profesia, ostatné stranky sú len také odvary a všetko sa tam opakuje.
V novinách väčšinou nič neni, tak neviem, či mám chodiť po firmách a pýtať sa, či maju volne miesto, alebo kde ešte hladat?
Ahojte, ja som si nemohla najst pracu jeden rok a styri mesiace! Bolo to narocne na psychiku, ale teraz uz pracujem siedmy tyzden a veru oplatilo sa cakat! Mam uzasnu sefku, prijemne pracovne prostredie... Nebojte sa, aj vam sa urcite postasti. Zelam vela stastia.
nyky20-a keby si aktivne navstevovala personalnych manazerov, aj keby prave nehladali nikoho, mohla by si ich presvedcit, ze Ta potrebuju, alebo aspon zalozit Ta do zlozky, ak by sa im nieco uvolnilo:O)))
ono sa to berie inak, ked clovek pride osobne, ako ked komunikuje clovek len cez e-mail...
No ja som od Trnavy a tu toho moc nie je. A tiež mám problém aby ma vybrali na pohovor. Za pol roka som poposielala kopu CV a ozvali sa 4 x. Pri dvoch sa neunúvali čítat CV a počas telefonátu zistila kde bývam a hned ma odpingla s tým, že nechcú takú čo by musela cestovat. Raz ma nevybrali do 2 kola a tento posledný som prešla na ten vstupný seminár len ako naschvál som ochorela a nemohla sa zúčastniť : ( Ešte teraz ma to štve ale čo už. Vtedy som mala iné starosti .
no ja od oktobra...zatial nic...asi som velmi narocna...ale hladam nieco co je blizko ale nic..co je blizko je pre madarov :(
Ja som chodila na obchodnú akadémiu a tiež som od maturity (máj 2010) nezamestnaná, na VŠ ma neprijali...nemám ani absolventskú prax,ale budúci týždeň idem na úrad tak sa chcem na to spýtať, či aspoň tú nemôžem mať, ...aj som rozmýšľala, že by som išla do BA, predsalen je tam viac pracovných príležitostí, ale nejak som od toho upustila...