Trochu zvlastna menstruacia - obavy

Príspevok v téme: Trochu zvlastna menstruacia - obavy
hreidmar

zdravim vsetkych. viem ze takychto tem je tu milion, ale mam s tymto forom dobre skusenosti, tak verim ze sa najde niekto, kto sa vyzna a da si tu namahu odpovedat mi. ide o to ze sa dost bojim o svoju priatelku, ma velmi zvlastnu menstruaciu=( Ta mala normalne prist tusim dnes, t.j. 22.11, ale vsetko je inak. zacalo sa to uz pred viac ako dvoma tyzdnami, ked ju klasicky pobolievalo brucho ako pred kazdym menzesom. posledne tri mesiace jej menstruacia prisla vzdy o tyzden skor, a tak sme boli v tom, ze je to ok. Menzses napokon prisiel o dost skor, a to uz minuly pondelok, t.j. 15.11. lenze od zaciatku cosi nebolo vporiadku. Pred prichodom ju sice bolelo brucho (menej nez inokedy ale bolelo), lenze ked uz to prislo, brucho v podstate az na par slabych zaboleni prestalo boliet. co je horsie, aj krvacanie bolo zvlastne, pretoze krvacala malicko a aj to udajne len pri moceni. takto to slo skoro tyzden do tejto soboty, resp. nedele, ked uz by jej menstruacia mala koncit, resp. ked uz sa blizil den, kedy mala prist pravidelne. A prave cez vikend uz zacala krvacat viac a nie len pri moceni, ona to opisala uz ako normalne krvacanie. bolest vsak nebola ziadna ani nic ine. Dnes je teda utorok 22.11, kedy menzes mal oficialne prist, ak by neprisiel skor, a situacia je taka, ze stale uz viac ako tyzden krvaca, ale znovu slabsie (vraj len take skvrnky jej ostavaju), pricom brucho ju boli len minimalne, ale co je uplne zvlastne pridruzil sa v pripade mojej priatelky typicky priznak menstruacie, a to bolave kotniky a trochu citlive prsia. cele je to vsak take zvlastne a ona si uz robi velke starosti. zvlastne je totiz to, ze vsetko prebieha, ako som uz povedal, inak nez obycajne, t.j. krvaca, ale vecsinou malo a za zvlastnych okolnosti, brucho ju skoro neboli, co doteraz vzdy az priam trpela atd. navyse jej mama ju zvykne dost podpichovat ateraz jej povedala, ze ked ma take slabe krvacanie a neni bolest, tak to znamena ze je tehotna, a samozrejme moja priatelka si to hned pripusta. Dnes jej vraj bolo na odpadnutie v skole, tocila sa jej hlava a vraj sa jej dost zvecsilo brucho, tak uz chudera stresuje. je mi jej dost luto, preto to tu pisem, aby som ju vedel nejako upokojit=(. moje otazky, resp. veci co ma znepokojuju su nasledovne. 1. co moze byt za takuto zvlastnou menstruaciou? kedy uz mozno povedat, ze krvacanie pri menstruacii trva prilis dlho a je potrebne ist k lekarovi. viem ze nejak vela krvi nestraca, ale nebolo by dobre to podcenit. ona to zatial riesi tak, ze pocka este den dva, co sa stane, ale fakt nemame detailne vedomosti co sa tyka poruch menstruacie, preto sa chcem informovat 2. to sa tyka toho strasenia jej mamy. moze v tehotenstve prebiehat menstruacia takto? teda akoo ja viem ze moze prebiehat vselijak, a moze sa stat ze zena menstruuje aj normalne, ale nie su taketo pripady vzacne? je totiz vseobecne zname, ze priznakom teho je vynechana menstruacia? zeby bola tehotna a pritom krvacala uz 8my den? mozno zo mozne je, necham sa poucit. plus navyse si neviem predstavit ako by mohla byt tehotna, ked od poslednej menstruacie sme sa kvoli roznym udalostiam dostali k sexu len trikrat ale vzdy sme pouzili kondom, pricom som sa ani do nej nevystriekal, dokonca ani nepriblizil k orgazmu ale aj som si overil ze nebol prasknuty. Proste netusim ako by mohla byt tehotna, aj ked viem ze stat sa moze vsetko. Skor sa vsak o nu celkovo bojim, ze co to moze byt, preto by som privital akekolvek prispevky, ci niekto nieco take zazil, o co moze ist a ako postupovat. Budem vam fakt velmi vdacny za kazdu radu. priatelka by sa totiz aj poradila s mamou, ale ta ju vzdy odbije, ze si za to moze sama a neriesi to s nou. takze tak

luckaliu111

vidno ze sa o priatelku bojis a staras, chvalim za to ;) chodte teda co najskor k lekarovi, najpravdepodobnejsie to bude zo stresu alebo nejaky zapal ked krvaca tak casto. podla mna tehotna nebude, ked pouzivate kondom a k vyvrcholeniu doslo mimo...drzim palce nech je priatelka v poriadku :-)

hreidmar

niektorym ludom nevysvetlis...asi takto by som uzavrel tuto temu. aj ked uznavam ze moj uvodny prispevok bol pridlhy na to, aby ho ti niektori ludia docitali do konca. ospravedlnujem sa ak som niekoho rozculil tym, ze som tuto temu zalozil. toto forum navstevujem casto, takze viem, ake su tu niekedy temy, v ktorych ludia vyplakavaju a bud nic o danom probleme nevedia, alebo nic nepodniknu. ubezpecujem vas, ze to nie je moj pripad, a zaroven vas ubezpecujem, ze som si vedomy vsetkeho, co ste mi tu napisali. takze pre tych, co sa aj po tomto mojom prispevku rozculia, este raz: chcel som sa len poradit, DAKUJEM za vsetky vase prispevky, NETUSIL som ze to moze byt az take vazne, uz to TUSIM a tak priatelke poviem nech necaka dva dni, ale nech ide ku gynekologicke hned. zaroven si UVEDOMUJEM, ze ja ani toto forum priatelke nepomozu, ale snad pytat sa tu ludia mozu. takze tak. DAKUJEM vsetkym, co si napriek navalom vselijakych tem nasli cas a prispeli.

xyxyz

boze ked ma podozrenie ze je tehotna nech si urobi tehotensky test, stoji ani nie 5 eur, tak neviem na co cakate..a ked jej vyjde negativny tak nech ide k doktorovi..neviem o co sa tu snazis?na to su doktori..ty jej nepomozes

hreidmar

ludia ja som naozaj chcel len pocut vase nazory, dakujem vam za ne. to ze tu ziadnu chorobu nevyliecim, to viem, ale aspon sa podla vasich rad mozem s priatelkou zariadit. a to ze kondom nema stopercentnu ucinnost to viem. ale este raz pre tych, co to tvrdia: aka je asi sanca otehotniet, ked sa pouzije kondom, ktory sa nepretrhne (fakt overene) a navyse partner ejakuluje MIMO partnerku. nuz raz davno som bol v diskusii na tuto temu a tam som sa dozvedel, ze sanca je prakticky nulova. takze tak. ale samozrejme beriem do uvahy vsetky vase rady a zariadim sa podla nich aj s holkou. a dakujem. dovod, preco som to tu napisal, namiesto toho aby som ju poslal ku gynekologicke je, ze som si neuvedomil, ze to moze byt vaznejsie nez si myslime. takze tak

Inner

hreidmar,

kondom nepatri medzi spolahlive metody ochrany. Pouzivajte popri nom aj Pharmatex - je to taky krem. Je az 9x spolahlivejsi ako samotny kondom ;-). A tvoja priatelka nech cim skor ide na gynekologiu, moze mat zapal alebo iny problem. Ak krvaca pricasto a silno, tak moze mat potom anemiu.

hreidmar

sorry, tak som to napisal, akoby sme fakt netusili, ale nie je to tak. jasne ze ma gynekologicku a bola uz u nej. to, ze este pocka a potom to bude riesit s lekarmi, som myslel tak, ze to chce potom riesit na gynekologii. ale ked pisete ze nesmieme cakat, tak to bude treba asi riesit.
nuze: aj ked som sa pytal aj na to, bolo by neuveritelne, keby patrila k tej miliontine percenta zien, ktore by otehotneli cez kondom aj ked sa do nich partner nevystriekal. ale zrejme vies co hovoris, takze beriem do uvahy. dakujem za vase prispevky

Inner

dnes je utorok 23.11., to len taka drobnost ;-).

Ono staci maly stres, zapal ci nachladnutie a menstruacny cyklus je rozhadzany. Preto je lepsie navstivit gynekologa. Nechapem, na co cakate, hlavne, ak uz spolu spavate... ak jej nieco je, my ju nevysetrime, to nech urobi lekar....

nuze

aj tak mi to pripada, ze by mohla byt tehotna a hrozi aj potrat, popripade mimomaternicove tehotenstvo,
alebo ak uziva hormonalnu antikoncepciu tak to moze byt aj tym sposobene
musi ist na gynekologiu cim skor, hlavne na sono

xy:)

a o gynekologovi ste uz poculi? ak ho este nema, nech sa ide ku nejakemu prihlasit a da sa vysetrit. ak je mlada, tak to casto byva nepravidelne a aj bolest sa meni, intenzita tiez. a to, ze kondom nefunguje na 100% hadam vies.