Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Locoid

Príspevok v téme: Locoid
Leila25

Dobry vecer,
lekarka mi predpisala krem Locoid 0.1% - dermanly krem 30g. Mam atopicky ekzem na ocnych vieckach a vraj si ten kremik mam davat (vecer zo 5 dni), no v letaku citam, ze na ocne viecka sa to davat nema. Nemate s tym niekto skusenost? Nemoze to ublizit? Len neviem preco je na letaku, ze na tie ocne viecka sa to nema davat, ked prave na to mi to predpisala. Poradte prosim niekto.

Dakujem.

jajkafr

Leila
čo sa týka kortikoidov, alebo celkovo mastí v tube tak tie sa môžu používať po otvorení väčšinou až do dátumu expirácie... takže ich môžeš kľudne používať až do toho dátumu čo je na krabičke, lekárka ti nemusí predpisovať za každým nový krém...
čo sa týka Ambidermanu ak ti v lekárni napísali 7/12 znamená to, že ho môžeš používať do júla 2012... v lekárni ho majú tiež v podobnom kelímku aký ti dali takže ho môžeš používať až do konca expirácie... :)

Leila25

Dakujem, mam si to davat nanajvys tyzden, viac nie. K tomu mam potom na nejaku dobu pridat Protopic 0.03 percent.
Ani an jednej z tych dvoch mastieciek som nenasla napisane, aku dlhu dobu sa mozu uzivat od otvorenia. Je tam len datum spotreby na krabicke dakedy v roku 2012 a druha 2013. Myslite, ze ked som ich otvorila, mozem ich doma dovtedy mat a v pripade potreby zas pouzit, ci mi bude musiet lekarka predpisat nove zas?
Taktiez som dostala mast na premastovanie ambiderman - je to taky vacsi teglik - navazili a pripravili to v lekarni. Tam je datum spotreby napisany: 7/12. Tak neviem ci to je do 7.12. tohto roku alebo do jula roku 2012.
Dakujem, ak mi to niekto ozrejmite.

jajkafr

Leila
nemalo by sa to dávať na oči... Locoid je najslabší kortikoid... na oči by sa nemal používať kvôli tomu, že môže spôsobiť tuším šedý zákal... ak ti to odporúčila lekárka skús to, ale používaj to len vo veľmi malom množstve a fakt krátku dobu... ja by som skôr použila nejakú očnú masť... držím palčeky nech ti pomôže...
Ivetka
Locoid nie je masť, ktorá sa dáva na štípance... to skôr Fenistil gel...

Leila25

Ano, je to hormonalna mast, i ked nie urcena do oci. Predtym som zvykla obcas uzivat ine hormonalne maste, no ocne. A co to znamena stensenie koze, ake by to mhlo mat nasledky? Nechce sa mi verit, ze by ta doktorka bola tak hlupa...mam si to davat len velmi malilinkate mnozstvo a vecer zopar dni, potom to uz vysadit.

Iveta Michael

No mne predpísala Locoid v lete lekárka na pohotovosti,keď mi opuchli nohy čo ma doštípali komáre!

Ale pomohla mi injekcia Ditiaden a čo sa týka masti tak tá mi teda moc nepomáhala...svrbelo ma to aj tak. A na oči??? No tak to sa mi teda nevidí.... je to hormonálna masť a tá môže spôsobiť stenšenie kože pri používaní a na očných viečkach je tá kožička aj bez toho tenká a vôbec...ja by som si to do očí nedala!