Vymahanie vyzivneho pre fond?nahradneho vyzivneho

Príspevok v téme: Vymahanie vyzivneho pre fond?nahradneho vyzivneho
Francisss

Byvali mi pocas toho ako sedel v base posiel vyzivne nie v plnej vyske dopalcane som mala s fondu.Teraz je na slobode a mne na socialnom povedali ze tento dlh ktory mu vznikol vo vyske viac ako 2000 eur ma splatit mne a ja socialnemu,Vraj ho mam udat na policii a exekutorovi dat ziadost aby tento dlh od neho vymahal pochopila som to spravne vraj je teraz novy zakon ,..ako ma postupovat a co mam vybavovat ,.a hlavne bude ma to aj stat nejake eura ked to budem vymahat a napokon ani nie pre seba ale pre socialku??

Francisss

a dokonca uz od decem 2007 vymaham dlzne vyzivne cez exekutora a do dnes nic tiez mu dal zablokovat VP a akosi stale nema zaujem nic splacat,,bezne vyzivne mi neplati na cas a ani v plnej vyske proste ja mam iba s toho nervy a on sa smeje lebo zakony mame take na hov..no ved to asi aj sama poznas.

Francisss

zuzkas, neviem vsade mi povedia inak na policii sa cudovali ze preco to mam vymahat ja ze to je ich zalezitost a dlh ktory mu vznikol v base dlhuje socialke kedze to zanho vzdy doplatili kem sedel v base ale vcera som sa opat bola piat sa socialke a znova mi povedali ze mam ist za exekutorom a tam mu mam dat presne vypisane kolko v ktorom mesiaci dlhuje a on to bude od neho vymahat ,..lenze je to cele na hlavu kedze tie eura ktore dostanem vymahane aj tak pojdu socialke a nie mne cize ja mam vymahat dlh pre nich.A pritom ani nedlhuje eura mna ale socialke.Na policii mi povedali ze budem musiet aj platit vseliake poplatky za sudy a tak co ma velmi zaskocilo ved to nieje normalne aby som sa tahala po sudoch ved na to je socialka a nie ja..no neviem este koho sa mam popitat

zuzkas

no ja som bola tento rok v máji zisťovať o tomto,lebo bývalý chcel uhradiť dlh exekútorovi keďže mu mali policajti zobrať VP a exekútor mi povedal,že si mám zistiť či mávymáhať sumu aj s náhradným v.na socialke mi povedali,že to budú žiadať odomňa a keď som zavolala na ústredie/lebo my máme len detašované pracovisko/,tak tam mi to tá pani vysvetlovala,že to budú vymáhať od neho a nech to neriešim,že to je medzi nimi...a inak ja som poberala náhradné výživné ešte v roku 2007 on to už uhradil socialke,lebo oni to od neho hneď vymáhali.

Francisss

Viem iba tolko ze pred tym to vymahal urad socialka od neplatica a teraz je novy zakon asi rok v platnosti kde dlzne vyzivne ktore za neho pocas basy doplacal fond je po novom dlh voci mne a ja mam tento dlh vymahat a napokon aj vratit statu,..je to riadna blbost to mi uz vraveli aj na policii ale je to tak

zuzkas

frencis.niečo podobné som riešila aj ja.tiež ma na OUSVaR informovali že si mám dať náhradné vyživné vymôcť exekútorm,ale ono to je blbosť a aj som si to zisťovala ďalej.náhradné výživné by od teba mohli žiadať späť len v prípade že by bolo uhradené duplicitne,čo znamená že by si brala aj od neho,aj z úradu.inak je ten dlh medzi úradom a povinným.

Najčítanejšie články