Byvali mi pocas toho ako sedel v base posiel vyzivne nie v plnej vyske dopalcane som mala s fondu.Teraz je na slobode a mne na socialnom povedali ze tento dlh ktory mu vznikol vo vyske viac ako 2000 eur ma splatit mne a ja socialnemu,Vraj ho mam udat na policii a exekutorovi dat ziadost aby tento dlh od neho vymahal pochopila som to spravne vraj je teraz novy zakon ,..ako ma postupovat a co mam vybavovat ,.a hlavne bude ma to aj stat nejake eura ked to budem vymahat a napokon ani nie pre seba ale pre socialku??
Vymahanie vyzivneho pre fond?nahradneho vyzivneho
mne má platiť 2000sk/66,40eura.nedávala som zvyšovať ešte od roku 2003,malá má 10rokov.má ešte syna a tam má platiť smiešnych 500sk,teraz si podala matka malého o zvýšenie aj som jej s tým pmáhala a prajem jej to!či uspeješ to neviem,ale najlepšie je začať tak,že keď chceš príklad 100eur,tak žiadaj 130 a keď chceš 130,tak žiadaj 160,lebo ono sa to tam bude skresávať,bude vymýšlať,vyhovárať sa a veď vieš.hlavne si spíš nejaký zoznam nákladov a potrieb,kt.malá potrebuje,dobre si to všetko priprav,aby ťa on s alebo sudca s ničím neprekvapili a myslím že v dnešnej dobe je dobre investovať pri zvyšovaní výživného aj do rád právnika,alebo teda radšej si zaplatiť zastupovanie a najlepšie je dať zvýšiť výživné keď sa dieťaťu zvyšujú nároky-kď ide do školy,alebo na 2.stupeň,na strednú...ja spolupracujem s právničkou už od rozvodu,čo je takmer 8 rokov.absolvovali sme nejakých cca 100pojednávaní na súde.držím palce a daj vedieť ako si dopadla!!!
a mozno aj viac ak robi aj nadcasi co viem tak mozno ze ma aj ovela viac ale ktovie ake vyplatne pasky predlozil sudu
diky som si to citala ale pises ze nic take o tom nikde nepise aby som musela ja vymahat dlzne vyzivne pre socialku tak ja sa este raz opitam aj svojho exekutora ze kolko uz takych exekucii vybavoval ak povie ze uz to vymahal takym sposobom tak asi to tak je aj som myslela ze ci nie preto vymat lebo ja som mala sudom urcene vyzivne 2500Sk teraz je to 83 eur ze ci to nieje preto ze je to viac ako je minimalne urvene vyzivne statom,,.a este sa ta chcem opitat podala som ziadost o zvysenie vyzivneho kedze ma dobru robotu tak som dala navrh aby mi platil z 83 na 130 eur myslis ze mam sancu na sude uspiet a sud rozhodne v moj prospech,.kedze zaraba viac ako pred tym myslim ze ma tak kolo 20 tisic ck,.. dcera ma 5 rokov.
www.hurtaj.sk tu je doplnenie,neviem či ti pomôže
www.zbierka.sk tu je ten zákon,hladala som aj doplnenie,kt.som nenašla.,ale skús zavolať na socialne do ba na ústredie.ja keď som si nevedela s niečim rady,alebo ma zle nikede informovali,tak som si volala tam a oni majú pod palcom všetky OUPSVaR.ja viem,že pokial by povinný zomrel ešte pred splatením náhradného výživného,tak ten dlh prechádza na dieťa,pre ktoré bolo výživné vyplácané.
vodicak som nahlasila exekutorovi este v aprili a v oktobri povedal ze mu ho da zabblokovat ci co ale neviem ci uz mu ho zobrali lebo pracuje v zahranici a k exekutorovi ani vobec nechodi na predvolanky.
sudom urcene vyzivne som mala 2500sk a potom na eura 83,takze preto taky velky dlh za 2 roky 2000 eur.A mne sa nechce verit ze urady ,.ci stat len tak za niekoho bude platit a nebude si to chciet nahradit ale preco si to nevymahaju sami ale kazu obycajnym zenam?!
ano mne uz prakticky dlzi iba vyzivne za 3 mesiace a to mi vymaha exekutor podane som mala este v decem.2007 ale jeho zavreli do basy pre ine a na to som aj dala na policii trestne oznamenie za neplnenie vyzivovacie povinnosti s basy mi posielal peniaze ale nie v plnej vyske ale iba kolko mohol a ten zvysok mi doplacala socialka ako nahradne vyzivne.Teraz po 2 rokoch ako ho pustili s basy mi na socialnom povedali ze mam ist za exekutorom a nypisat do tabulky mesiace a rok a vypisat kolko pi poslal s basy on a kolko bolo doplatene v nahradnom vyzivnom.a ze on to bude vymahat exekucne ,..som prekvapena ze to mam vymahat ja ved preco si to nevymaha socialka ved to dlzi on im a nie mne..ale ze je vraj novy zakon kde sa to vymaha teraz takto.Neviem ci mi to dobre povedali na policii boli tiez prekvapeny lebo ak nebude platit dobrovolne tak ho mam udat a ze ked bude sud tak mam aj platit za sudy co je uz fakt na hlavu.JA neviem ak socialka hradia nahradne vyzivne tak aj nech oni vymahaju teraz eura od neho.
no malý už spí.takže tebe teoreticky nedĺži nič,len socialke?dobre tomu rozumiem?a on išiel sedieť za výživné?a ten VP mu ako rýchlo zadržali?lebo môjmu ex mali už v apríli tohto roku,teda vtedy bol vydaný ten príkaz na zadržanie a teraz som volala známemu policajtovi a našiel len príkaz na zadržanie,ale odobratý mu ešte nebol a to je už 7 mesiacov.
frencis ja mám výživné u exekútora od roku 2005,pred tým som to mala na súde,ale odtial sa to muselo zobrať,lebo prišlo do platnosti náhradné výživné a muselo sa to dať vymáhať exekútorm.dnes som volala právničke,s ktorou riešim veci už od roku 2003 odvtedy som rozvedená a odvtedy raz platí,raz nie.v roku 2007 mal súd dostal za výživné trest 8 mesiacov z odkladom na 2 roky,ale ani počas podmienky neplatil pravidelne.ja mám momentálne problém taký,že v aprili tohto roku dali príkaz na zadržanie VP,exekútor ma vyzval aby sme si upresnili koľko mi dlži.bolo to cca 2000eur,kt.mi mal uhradiť.lenže zamestnankyňa ex.úradu urobila chybu a keď on išiel uhrádzať,tak mu povedal,že dlh je len 670eur.on mi ich v júni poslal a teraz sa neviem domôcť tých 1330eur čo tam ostalo ako dlh,lebo tá zamestnankyňa úradu nevie čo má ďalej robiť,vkuse sa vyhovára,že jej neberie tlf a že je nezamestnaný/pritom je konateľ firmy a zisky má pekné/.idem si ešte prečítať čo si ty písala,len dám malého spať.pa zatiaľ