Ahojte...som mlade dievcaa a mam taky maly problem...Nikdy som nebola tucna, ani nemam nejaku nadvahu avsak uz dlhsie by som potrebovala schudnut 4-5 kg. Mne v podstate netreba az tak chudnut - nik by to nepovedal...No mam tak trochu silnejsie stehna, baculatu tvar..BMI samozrejme v pohode...
Ale rodicia stale tak nenapadne naliehaju aby som schudla...A ja sa o to samozrejme pokusam aj koli sebe, nielen koli nim..Skusam aj rozne diety, ale stale napokon prejdem na normalnu stravu a samozrejme neschudnem - rodicia sa potom cuduju ze drzim diety a stale neschudnem..
Ale uz kazdy den sa bojim, ze s tym zase zacnu... Oni su totiz obidvaja uplne stihli.. Mamka vazi menej ako ja o 5 kg..ak ked ja som od nej vyssia
Co vy na to? Ja len chcem aby mi dali v tomto volnost , nech na mna netlacia..
Rodicia chcu aby som schudla
Ja by som na tvojom mieste nechudla. Teda pokiaľ sa cítiš dobre, vyhovuje ti to a nemáš zdravotné problémy a samozrejme - ak nemáš 30 kíl nadváhu. T
Na tvojom mieste by som sa snažila nájsť nejaký obľúbený šport a aspoň raz-dvakrát za týždeň si schuti zacvičiť a ak ti záleží na zdraví, nedrž diétu, začni pomaly, jedz viac zeleniny a pi veľa čistej vody :)
ja by som potrebovala práve to "nakopnutie" a nejaké povzbudenie od rodiny aby som chudla, lebo sama sa o to pokúšam ale neúspešne, keďže mama mi stále kupuje sladkosti, a samé nezdravé jedlá..že hranolky, syr, rôzne majonézové šaláty, čipsy a tak, aj keď ju prosím aby to nerobila, že chcem schudnúť. Ona mi vždy povie že s tým nič nenarobím lebo to mám v génoch (z maminej strany sú všetci obézni) lenže ja som bola vždy chudá to len teraz som tak nárazovo pribrala po liekoch. Mám nadváhu vyše 30kg, takže to nie je len tak, že chcem zhodiť len pár kíl.
Niekoľkokrát sa mi aj podarilo zhodiť tých 5 kíl asi za dva týždne, no potom som neodolala a zase som zožrala sladké, to ma úplne zložilo a prestala som. A jasné že som znova pribrala.
Ja som bulimička, resp. bola som, teraz to už neriešim, ale prejdem k veci.
Keď som mala obdobie, že som pribrala asi tak dobrých 7kg, tak mama stále do mňa rýpala. Ona bola vždy chudá prirodzene a dopriala si rôzne sladkosti a tak ďalej. Hrozne ma to trápilo, mala som z toho ešte väčšie depresie. Až to nakoniec došlo do takého štádia, že som fungovala dlhý čas, len na prírodnej šťave, samozrejme som to schudla, ale začali sa mi prehlbovať iné problémy... mala som ešte väčšie depresie, zo všetkého, nonstop v nemocnici, samozrejme, všetko mi to zostalo dodnes. Lebo prvotný problém sa nevyriešil. A to vzťah k samej sebe a k jedlu a všetko sa to dokola točí dodnes...
To je len moja skúsenosť, okrem iného.
ved pises ze na teba len tak nenapadne tlacia...to je v poho, ved su to rodicia, chcu aby si bola zdrava. lepsie ako keby to ignorovali alebo ak by ta vyslovene nutili chudnut a napadali ta ze si tucna ( aj taka tema tu raz bola, bohuzial su aj taki rodicia). diety nie su dobre. ked tak tak treba zmenit stravu a pridat pohyb.