čítala som veľa negatívnych názorov ohľadom vnútromaternicoveho telieska mirena. Odstrašili ma najmä sekundárne príznaky o ktorých sa nepíše a na ktoré vás neupozorní ani gygy. Máloktorá žena dáva tieto problémy za vinu mirene a totiž: vypadávanie vlasov, priberanie aj pri primeranom stravovaní, dokonca športe, nafúknuté brucho, plynatosť, bolesti na prsiach, zmeny nálady, ktoré pripomínajú depresiu-plačlivosť, zvýšená nervozita až agresivita a pod. Väčšina žien sa nespoznáva, respektíve všetko sa vráti do normálu po odstránení mireny. Aké máte názory vy? Mám ju zavedenú 3 ty ale vážne uvažujem že si ju dám odstrániť, to mi za to nestojí.
Problemy s Mirenou
Ahojte. Ja mam mirenu vyse roka. Vyjadrena, mam mirenu 3 mesiace a ziadne zmeny som nezitila, sa mi zdaju neprimerane. Ak maju nejake viditelne zmeny nastat, chce to cas. U mna prve neziaduce ucinky sa zacali prejavovat po cca 6 mesiacoch. Pocit, nekludu, nepokoja, nafukovanie, plynatost, nasledne priberenie, kde som pribrala 8 kg!!! Stravujem sa rovnako dokonca sportujem viac ako predtym. Moja dlhorocna vaha bola vzdy 54 - 56 kg. A neverim reciam, ved si uz starsia tak preto ta zmena vahy. Este vlani bolo vsetko vporiadku.
Mozno ine nemaju s tym problem a skutocne nezaznamenali na sebe ziadne zmeny, no ja ano...
pozdravujem vas...
neviem, co sa divis, umele hormony su svinstvo
Tak mne padaju vlasy som placliva, vo vagine sucho ako na Sahare a ziadna chut na sex. A organzmus?...ani nepamatam
ďakujem za radu, tiež som si hovorila,že ešte je skoro a treba počkať ale u mňa sa to len zhoršuje: vypadávanie vlasov no hrôza, akné ešte horšie, cítim sa ako tehotná-stale je mi nevoľno a k tomu sa ešte pridružili kontrakcie, hlavne ráno, že bez tabletiek na uvoľnenie sa ani nepohnem, navyše odkedy mám mirenu ešte mi neprestala dosť výrazná menštruácia. Okrem toho že som z toho dosť fyzicky unavená ani manžel nie je veľmi nadšený.
Ja som asi z tých, ktoré na to reagujú zle a ak v tom nie je iný problém, zajtra mám kontrolu u gygy a pôjde von.
Ja mam mirenu od aprila a nemam s nou ziadne vyrazne problemy. Menstruacia ziadna, len slabe spinenie(predtym taka riadna min 6-7 dnova. Obcas pocitim trochu pichanie v podbrusku, co som predtym nemavala (skor klasicke mestr. bolesti).Nafuknutie ziadne, padanie vlasov tiez nie, ale je pravda ze ich mam hodne masnejsie a aj plet sa mi viac masti ako predtym (takze aj vyrazky boli zo zaciatku hojne, ale nasla som kozmet. ktora mi to zlepsila takze teraz celkom v poho).Pribratie rovnake ako s tabletkami cca 2kg.Nalady-no PMS mavam bez antikoncepcie uplne hrozny(len vrcim, nervacim, rumadzgam a najradsej by som sa hodila o stenu, takze radsej sa drzat odo mna na 5m daleko :o)), s mirenou cca rovnaky ako som mavala s tabletkami- nervna som, ale myslim ze lepsie to uz nebude so ziadnou atk. Takze suma sumarum som spokojna, velmi mi vyhovuje ze na atk nemusim par rokov vobec myslet, ziadne investicie v najblizsej dobe.Aj kez zo zaciatku ma ta plet dost hnevala, dost si na to potrpim. Ale musim este podotknut, ze som mala z tabletiek pigmentove skvrny na tvari a tie sa mi s mirenou vyrazne zjemnili. Ja by som na tvojom mieste este pockala par mesiacov.Ja mam pocit ze asi po 3 mesiacoch som sa tak pocitovo-fyzicky urovnala- 3tyzdne su rozhodne malo -to sa este s tebou bude asi diat vselico.Ak by si mala aj po pol roku nejake vyrazne negativne pocity, tak potom snad dat vybrat - aj ked si myslim ze kazdy druh atk ma svoje plus a minus a zalezi len na tom co prevazi.Myslim ze aj v pribal. letaku Mireny uvadzali ze do pol roka sa vacsinou stav a vnut. rovnovaha upravi.A hlavne na kazdeho ma atk iny vplyv