Taliansky jazyk na VŠ

Príspevok v téme: Taliansky jazyk na VŠ
gumi macko

Zdravím , chcel by som sa spýtať , keďže v tom mám dosť chaos , ktorú vysokú školu by ste poradili na štúdium Talianskeho jazyka + niaky predmet(asi len čisto Taliančina sa nedá študovať , čo ?) . Mám Taliančinu na strednej škole a celkom mi ide . Zaujímal by ma cestovný ruch , ale trebars aj tlmočníctvo či učiteľstvo . Niekde v Nitre , Bratislave , aj trochu viac ďaleko , len nie Košice a Prešov :P . Taktiež aké sú podmienky prijatia , moc dobré známky nemám, mávam 3ky , ale jednotky z dejepisu a taliančiny , celkom mi začína ísť aj angličtina .

bbb,321

Ahojte :) precitala som si vsetky prispevky ale nieje mi to jasne cize moja otazka : AK CHCEM IST STUDOVAT AJ V KOMBINACII S NIECIM ROBIM PRIJIMACKY LEN Z AJ?? a ten druhy jazyk nemusim vediet vôbec? za odp. dakujem :)

amyqa

ahoj :) co si ymslis o uplatneni trlmocnictvo a diplomacia,ktore vedie? :) myslim ze si pisala v inejteme ze kto by mal zaujem cosi sa o tomblizsie dozvediet nech ti tu hodi mail :) dufam ze sa ozves. Pekny den :)

najdekova.maria@gmail.com

:)

aja: mnohi si myslia, ze jazyk ovladaju, ked nim plynule hovoria... ale nie je to tak. az na VS clovek zisti, ze plynule hovorit nejakym jazykom, to ani zdaleka nie je vsetko. a ver mi, ze po pobyte vo fr a po studiu na strednej nikto cudzi jazyk poriadne neovlada ;)
ved kolki ludia hovoria aj plynule po anglicky, pricom ten jazyk neovladaju kompletne cely...? ;)

tyc 5% je prieskum, neviem, ci je to naozaj tak, nerucim za to

Aja02

Pre :) :,,a nie, nestuduje to vela ludi. malokto vie po francuzsky na vysokej urovni, francuzstinu sa uci dohromady 5% studentov studujucich cudzie reci, vratane tych, co maju fj na gymnaziu, na zakladnej, atd, ale skutocne kvalitnu francuzstinu ma malokto."
Ja poznám minimálne 5 osôb, ktoré študujú francúzštinu, síce na SŠ ale študujú. Boli aj na výmennom pobyte vo Francúzsku a tento jazyk plynule ovládajú.A ľudí, ktorý vedia po francúzsky až tak málo nie je. Predsa ľudia (Slováci), ktorý žijú vo Francúzsku ovládajú tento jazyk na vysokej úrovni a nemusia mať pred menom ani titul. :)

Nicoolka73

:) ahoj mohla by si ma skontaktovať :) aj ja by som mala záujem sa niečo dozvediedť o študovaní francúzštiny :)
mail Nicoolka73@azet.sk

gumi macko

Fakt nikto nevie poradiť ? Najviac ma ale aj tak asi zaujala Banská Bystrica ,len keby som si Taliančinu skombinoval s Angličtinou , tak robím skúšku z obidvoch predmetov ?

gumi macko

Po čase opäť zdravím , pozeral som si FFUKF v Nitre na Taliansky jazyk a kultúra , lenže ako som si všimol , berú tam hlavne známky - čiže priemer z 2. a 3.ročníka a známky nemám dobré , čiže priemer tak päť trojok na vysvedčenie , jednotka Taliančina , dejepis , + tam ešte majú priemer známok z dejepisu a zo Slovenčiny . Tu by som chcel , či je ťažké sa tam dostať a či zoberú aj takého ako som ja a či sa tá Taliančina uči od základov .

ako to je

jeej aj ja by som bola velmi rada, keby ste mi napisali ...rada by som sa tiez o studiu jazykov na FFUK dozvedela viac ..moj mail je simulik707@azet.sk

sopranoforte

budem velmi vdačna za akekolvek informacie ,alebo doporučenú literaturu. napis na sweetredwine@centrum.sk