ahojte, mam 17 rokov. V poslednej dobe mi dost zacala chutit kava, kazdy den si dam jednu. Avsak, myslim, ze je to dost nezdrave a takisto navykove. Chcela som sa opytat ci poznate nejake dobrealternativy, napr. chutna bezkofeinova kava alebo nieco, co mi tu chut vynahradi. Dakujem
Kava
Určite odporúčam vyskúšať kávy z nasledovnej stránky :
-odkaz odstránený-
Inner, jasne že netreba všetko brať doslova, treba mať zdravý rozum. Ja si tiž občas dam šlahačku, smotanu alebo syr, ale nie tak často. Ten blog som videla už skôr.
ja hovorím bezkofeinovej káve "močka". Je to len humus zmiešaný tak, aby to malo trošku zmyselnosti.
Ale ano, káva je návyková, v rôznom slova zmysle. Ja som kedysi kávu pila raz-dvakrát za týždeň, dnes vypijem cca 5, ak nie viac denne...
ladyinred 5 krat denne si davas umele sladidla?a to akoze preco?tisic krat radesj by som si dala cukor ako nieco,co sposobuje rakovinu a je tak velmi zdraviu skodlive
www.emulgatory.cz
E952 Cyklamáty, E951 Aspartam, E954 Sacharin
mirka, dakujem za link. Precitala som si to, ale nepresvedcilo ma to. No pre zaujimavost som nasla proticlanok, co je pre objektivitu utvarania si nazorov nevyhnutne. Kto chce, nech si to porovna. Ale dakujem, mirka. Precitam si tam viac clankov
neviem, keby sme sa na kazdy produkt pozreli tak podrobne, tak asi nejeme nic.
mirka,
no nasla som ich viac, s rovnakou informaciou. Ak mas nejaky link, kde je podlozeny autorizovany vyskum, rada si to precitam.
ja osobne mlieko milujem, urcite nie je nezdrave. Akurat som nasla na nete, ze creva vstrebu 32% vapnika z mlieka. To je cca tretina, podla mna nie je toto dovod na zavrhnutie mlieka. Dobre fungujucemu telu neublizi.