neustály problém s mamou

Príspevok v téme: neustály problém s mamou
karla888

ahojte,mam uz dva roky problem s mamou.nepaci sa jej moj priatel,pritom mam 24rokov a myslim ze mam pravo na to aby som si zivot usporiadala tak ako chcem ja a s kym chcem.odo dna ked sa o nom dozvedela prestala so mnou komunikovat.byvame pod jednou strechou a ked sa so mnou stretne na chodbe otoci hlavu a zalezie.ani raz za dva roky som sa s nou nehadala,ani som s nikym nas rodinny problem neriesila,ale ona ho rozobera vsade v praci,ci ked ide na navstevu,alebo ked niekto do nas pride.pracujem prispievam na domacnost ked som doma navarim,stale upratujem,umyvam riad,zametam.proste domace prace su na mne,ale pri tom stale kazdemu hovori ze ona pride z prace a musi navarit,upratat,..ze ja nic nerobim,velmi ma uraza ked sa nieco take dozviem od cudzej osoby.alebo mi kladie do k... co nie som a nema na to ziadne pravo aj ked je matka.bola som chora brala som tyzden infuzie,mala som plno modrin ruky som nevladala ani dvihnut ale ked prisla sobota musela som dovecera upratovat a ona veselo sedela vonku na vzduchu.uz si periem a zehlim osobitne lebo mi odkazala ze mam osobitne,najnovsie si ja s otcom a bratom aj osobitne varime.v sobotu som uz vybuchla a prvykrat po dvoch rokoch som jej vsetko povedala,a som dostala taky nervovy kolaps ze som myslela ze skolabujem a ona sa mi do oci smiala.priatel chce aby som isla byvat k nemu a k jeho rodicom lenze ja tu nechcem nechat otca ktory je po porazke a brata.mojich dvoch bratov z domu vyhnala.ja uz nevladzem chcem ist prec som strasne zmatena,uz s nou nedokazem fungovat uplne u mna stratila na hodnote tym ze ako skaredo mi nadava.poradte ako sa mam zachovat..som uz na konci so silami.

karla888

ahojte,dakujem za vsetky rady co ste napisali chcela som sa osamostatnit a teraz viem ze to bude najlepsi napad lebo inak sa asi doma zblaznim.s priatelom sme sa o tom vazne rozpravali a dohodli sme sa ze si zariadime vlastne domacnost prenajmeme si zatial maly byt,on je zamestnany ja som zatial zamestnana ale je to v mieste mojho bydliska takze tam skoncim a najdem si nieco lepsie.uspory mam ja aj on a pre zaciatok nam toho vela netreba hlavne aby sme mali pokoj a konecne zili normalne bez zbytocnych hadok a nadavok, lebo tak sa zit neda ako doteraz.velmi mi pomohli vase odpovede a ubezpecila som sa v tom co som si myslela takze dakujem

zuzana123456

Nechápem,mám dve dospelé deti,ktoré ešte stále žijú s nami v spoločnej domácnosti a už teraz ma mrazí keď si pomyslím že sa raz osamostatnia.Viem že to raz príde ale ja na to stále nie som pripravená.Máme spolu pekný vzťah.Moje deti sú pre mňa všetkým a oni vedia že sa vo všetkom môžu na mňa a samozrejme aj manžela obrátiť.S dcérou sme skôr ako kamarátky chodíme spolu na nákupy,výlety požičiavame si oblečenie dcéra sa mi zdôveruje,samozrejme že nie zo všetkým.Nikdy som jej priateľov nehodnotila ani ju od ničoho a nikoho neodhovárala,len som sa ju snažila usmerniť alebo som jej povedala svoj názor a sama sa mohla rozhodnúť.Ja som tiež bola takto vychovávaná mala som voľnosť bez zákazov a príkazov a vždy som vedela kde je hranica doteraz mám s maminou krásny vzťah za čo som jej vďačná.Karla asi by som tak žiť ako ty nedokázala.Snaž sa svoj život zmeniť lebo zachviľu budeš psychický na dne.Až si myslíš,že na tvojho priateľa sa dá spoľahnúť,že ti bude oporou,čo najskôr si nájdite podnájom a osamostatníte sa obaja.Určite by som sa nesťahovala k jeho rodičom o krátko by aj tam mohli vzniknúť spory.Najlepšie vám bude samým.Držím ti prsty a nech sa už rozhodneš akokoľvek dúfam že v živote budeš šťastná a pri výchove svojich deti nespravíš tu istú chybu ako spravila tvoja mamina vo vzťahu k tebe.

soffa

hrozne.ked niekedy citam vase prispevky zo zivota mozem byt fakt rada,ze mam tych najlepsich rodicov na svete....nikdy nepochopim ako moze matka dcere nadavat,alebo vyhanat deti z domu.aj priatel ma takych rodicov,ktory trvaju na tom aby uz isiel z domu prec,pritom maju dvojgeneracny dom..moja mama je rada,ze sa vsetci stretneme doma po praci,porozpravame sa dame si kavu,tie chvilky su najkrajsie.nehovorim aj u nas je niekedy vymena nazorov,ale odiat potial.rodic bude vzdy rodic a treba to respektovat.no co ti poradit????asi by bolo najlepsie ist k priatelovi,a na vikend pozriet otca aj bratov ako ziju,popripade im ist s niecim pomoct.kazdemu sa raz vsetko vrati.....nezabudaj,kazdy casom starne a mama bude potrebovat tvoju pomoc....mozno si to potom uvedomi,ako sa k tebe spravala....

smii

...a v ziadnom pripade nechod byvat k priatelovym rodicom. To by bolo ako z dazda pod odkvap, ver mi. Chodte byvat samostatne, hoc aj do garzonky. Ta psychicka pohoda, pocit slobody a nezavislosti za to stoji :-)

smii

v 24 mas najvyssi cas na osamostatnenie. Moja mama tiez neznasala mojho priatela, asi pol roka sa so mnou kvoli nemu nerozpravala, nesmel k nam ani chodit. Lenze ja som tam zostat musela, kedze som este studovala a nemala vlastny prijem. Akonahle som skoncila skolu, nastahovala som sa k priatelovi a po case sme sa zobrali. Teraz si mama nevie svojho zata vynachvalit a odkedy som z domu prec, mama si ma viac vazi a mame asi najlepsi vztah doteraz (kym som tam byvala, nikdy sme si nerozumeli)

ivanecenka

babenky, ja mám ten istý problém, len som o dosť staršia a trpela to dlhšie, pokiaľ som bola bez priateľa, bolo dobre, ako som si ho našla, nie je väčšej ku... odo mňa. Jednoducho som zistila, že sa roky pretvarovala a v podstate miluje len samu seba...na jednej strane je to pochopiteľné, je od 10 rokov sirota, ale na druhej strane odháňa od seba najbližších ľudí, obe deti...

etela

pre wowo1: trochu silné slová.Nemáš právo súdiť karlinu 888 mamu. Nech je aká chce ako jej môžeš radiť aby kašlala na mamu a tie rady zbal si kufre.Koľko máš rokov dievčina?Aby ti ešte neklesol hrebienok, ak si sa ty s tvojou mamou takto rozišla Ja tu síce radím Karle 888, aby sa osamostanila ale to ešte neznamená, že sa má s mamou pohádať. Vždy je lepšie odísť v dobrom nemyslíš?

jajka001_

to je hrozné....určite odíď. súhlas s príspevkom etely Včera 09:53. vztah tvojej mamy k tebe nie je normalny, urcite ziarli.

wowo1

urcite odid.CHCes sa znicit?ja som tiez dlho vahala, a matka mi znicila zivot.a jedine co lutujem ze som neodisla skor.Jej chovanie sa nikdy nezmeni, tak na co cakas? nikdy si neoblubi priatela, nikdy uz sa k tebe inak nebude chovat.Kasli na nu.co ti take dala v zivote okrem toho ze ta porodila a chovala sa sterilne a chladne? a ta matkyna starostlivost je teda zo zakona a pudova , takze co ti dala ako clovek nad ramec toho?chces dopadnut ako troska? Prinajlepsiom sa ti rozpadne vztah s priatelom a ona bude stastna,,a ty?? ved si zodpovedna za svoj zivot...Co sa tyka otca, mozes chodit za nim ked nebude doma.a aj bratia predsa vedia pomoct mnohi muzi radi varia mozu upratovat...[ale je pravda ze na dedine stale pretrvava rodove rozdelenie,,tzv muzske prace a zenske,,,bohuzial stale zaostale}.
Hned pri prvaj hadke si zbal kufre a chod.V tvojom veku je normalne uz sa osamostatnit a mat vlastnu domacnost..uplne bezne.peniazmi uz neprispevaj,ale prispievaj v novom byvani s partnerom.Mozno svokra ti bude vadit,,ale ved za nejaky cas mozete poziadat o hypoteku,,a konecne sa na dectvo vykasli ved si uz velka!!