krémujem sa každý deň aj 3,4krát...napriek tomu mám veľmi suchú pokožku na tvári, na niektorých miestach sa mi ošupuje a cítim ako-keby sťahovanie.samozrejme, že to uberá aj na estetike tváre...vyskúšala som nespočetné množstvo krémov, ale ani jeden nepomohol..nepoznáte nejakú fintu ako to zmierniť alebo úplne odstrániť????ďakujem
Suchá pleť
Zdravim. mozete mi pomoct? Mam suchu plet a nanej mam jak keby ked sa niekto vysype tak take neviem jak to napisat skrvnky po liciach tak. mozete mi poradit nejaky dobry krem, ktory ked ho nanesiem a nato nanesiem make up tak aby make up sa neurobil ako maska, neztmavol by (nechapem ako moze ztmavnut)a po niekolkych minutach sa mi urobia na liciach z toho take bodky jak som vyssie pisala. jak keby sa make up uplne zosuchal alebo co a vyzera to akoby som mala MAke upove flaky vsade po liciach. dosledkom akne a vyrazok a vraskami este v 18 rokoch netrpim. Pouzivam krem AB mandlovy na suchu plet a Make up som mala uz dost essence, max factor, miss sporty... a kazdy ten isty . a puder max factor.prosim poradte mi nieco Chcem vyzerat normalne :D:D
este by som rada reagovala na postreh od mirka23. vela jedlych surovin vyvolava alergicke reakcie a kazdy organizmus reaguje inak. kolko ludi, tolko chuti. aj 100% prirodne latky mozu byt vysokoalergenne. takze, tym sa netreba riadit.
kokosovy olej je na tvoj typ pleti slaby. sama som mala podobny problem a dost som na kokosak vsadzala. no je nedostacujuci. je skor na normalnu plet. potrebujes hlbkovu hydrataciu a premastenie z vrchu, kedze mas lisaje. zacala by som jednoznacne u sikovnej dermatologicky nejakou hormonalnou mastou, pretoze problem je hlbkovy. pouzivaj ju vsak max. 3 tyzdne. potom kvalitny krem - nechaj si poradit v lekarni. neviem ci tu mozem pisat o znackach, no skusim - Avene, prip. Bioderma (oblukom sa vyhni Vichy a La Roche Posay). Velmi dolezita je tiez volba makeupu. Znacky z drogerie tvojej pleti nebudu vyhovovat, ani tie drahsie. Opat by som zasla do lekarne a zacala niecim s jemnejsim krytim. Silno krycie a zmatnujuce obsahuju vyssi podiel pudrov a tie plet vysusuju. Chce to trpezlivost, ale plet sa ti za spravnu starostlivost odvdaci :)
o dokladnom cisteni som nepisala, to by mala byt samozrejmost. ale este by som ti poradila, ked sa vratis odniekial domov, zbav plet makeupu. doma ho nepotrebujes a hlavne v zime, v kombinacii s vykurovanymi priestormi robi na pleti len sarapatu. radsej plet vyziv kremom :) vela stastia!
bambucké maslo sallos od bio karité
na suchú pleť je dobré aj bambucké maslo
Hlavne potrebuješ výživu z vnútra, preto Ti krémiky veľmi nepomáhajú.
Trvalo mi nejaký čas, kým som dcéru (22r.)prehovorila na borákový olej v kapsuliach, najskôr nechcela ani počuť o tom a po mesiaci nastal taký obrat k lepšiemu, že sa nestačila čudovať.
ďakujem za rady.pravdepodobne vyskúšam ten mandľový olej a aj oriešky skúsim viac papať, je pravda, že ich takmer nejem...uvidíme...inak k tým značkám....skúšala som AB, Alverde, Garnier, od lekárky som mala Excipial..a tak rôzne....trpím tým cca dva roky tak už vážne neviem....
Pravdepodobne máš nedostatok vitamínu F.
Ten je tvorený nenasýtenými mastnými kyselinami ako kyselina linolová, linolenová a arachidonová. Urýchľuje a usmerňuje biochemické reakcie v organizme. Vďaka nenasýteným mastným kyselínám pomáha spaľovať škodlivejšie nasýtené mastné kyseliny. Nachádza sa ho v rastlinných olejoch, semienkach, orechoch. Dobré skúsenosti mám s užívaním omega 3-6-9, hlavne kapsúl boráka lekarskeho, púpalky a ľanového oleja.
ja som mala podobný problém, práve a tomto fóre som sa dočítala o účinku mandľového oleja. Kúpila som si ho a urobila som dobre! Skutočne jeho účinok je famózny zvlášť v zime. Pravidelne si s ním natieram tvár a pocit suchosti sa vytratil, stačí mi natrieť sa len raz za deň! Je perfektný aj pod makeup, lebo rýchlo sa vstrebáva a vôbec nezanecháva mastný film na pokožke. Skús a neoľutuješ :-).