Ahojte, potreboval by som pomôcť. Stáva sa mi často ze ked sa mám podpísať alebo ist odpovedať v škole, začnu sa mi triasť ruky...alebo len niečo prečítať pred celou triedou. Trvá to u mna už asi 3 roky. Chcel by som sa toho zbaviť a žiť normálny život. Veľmi mi to komplikuje. Mohli by ste mi odporučiť nejaké lieky alebo iné účinné prostriedky aby som sa toho zbavil, celkovo som stresový človek. Neviem, čím to je - ale ked dojde na takú situáciu tak sa mi rozbúcha srdce, začnem sa potiť, a proste sa citim zle. Neviem,čim to je - možno tím, že som mal dosť tazke destvo, a dosť som si toho zlého prežil.... pls nejaké rady. dakujem.
Trasenie ruk a stres
ok...vyskúšam vaše rady, hádam mi niečo pomôže.
a ten b komplex forte treba brať iba raz do dna, nie???
PPM:
tie 2 cajiky su take uvolnujuce, ukludnujuce. Vyskusaj, uvidis. Pomoc mozu, nemusia. Ty sa potrebujes naucit byt dlhodobo v klude.
PPP
včera som ti to preto písala, to cvičenie, lebo spoliehať sa na vitaminy a lieky, to nepomôže, bohužiaľ. musíš to zmeniť v sebe, v hlave a ver, že sa to dá. vysledky uvidiš hned, aj ked nie uplne sa to strati po tyzdni, ale po čase , mozno 3mesiace určite. vrtať sa v minulosti ja strata času, musíš meniť buducnosť.krok za krokom.len nestacaj čas liekmi atd. samozrejme, že vitaminy Bforte je dobry aj horčík, ale je to doplnok, nie terapia.to kludne ber.
Pre ONN,
tak za žiadnym lekárom alebo na psychiatri som kvôli tomu nebol... ale čo mám robiť, ked mi nič nepomáha?
PRE Adam
tak mna vysledky a známky v škole vôbe nezaujímajú...som taký priemer. Ale to ze sa tam dostávam do takých situácii - máme niečo podpísať, alebo čítať niečo pred celou triedou... a vtedy som nehorázne nervozny, preto školu aj často flákam, ked viem, že v tom dni sa vyskytnu nejaké také situácie.- a mám teraz aj dosť problémy kvôli dochádzke. ale všetkym takým situáciam sa aj tak nedá vyhnuť. Alebo mám problém ked píšem na pocitačí, nehorázne sa mi trasu ruky, ked sa vtedy na mna niekto pozeraá... ale ked som doma, tak vôbec, je to bez problémov.
A naozaj ten čaj tak pomáha?
Tak ja viem ze alkohol nič nevyrieši, ale pomôze mi prekonat tie situácie ktoré ma čakajú.
pree PPP
som sa zle vyjadril , jasne ze nie fetovat
tym fetovanim som myslel ,ze brat lieky co ti daju na psychiatrii
PPP:
vitaminy pomahaju len, pokial je to sposobene urcitou poruchov nervov, ze sa Ti zregeneruju, budu silnejsie. Skor u Teba to bude nervozita a to je skor o tom, ze si to pripustas moc. Na skole som sim tak pripustal ucenie, ze som mal z toho taky stres, ze som nemohol rano jedavat, natahovalo ma rano. Cez den mi to preslo. Ku koncu mi zacalo trhat aj vieckom o oka.
Po rokoch som zistil, ze neni dolezite, ake mas vysledky v skole, ale ci sa na nejaku skolu dostanes a ci ju ukoncis. Vysledky nikoho nezaujimaju v zivote. Stejne, clovek zo skoly ma tak maxmailne 1 percento toho, co by mal mat, takze v praxi musi zacat uplne od zaciatku :)
Povedze si, ze ked nejde o zivot, nejde o nic. Uvar si cajik z medovky, ci materiny dusky, ber to viac flegmaticky. Nejaka bolo, nejako bude. Je to tazke, ak si povaha, co si to berie osobne, mne sa to stalo tiez. Za zdravie a zivot to nestoji.
Alkohol si radsej nedavaj, lebo ako alkoholikovi sa Ti ruky budu trias potom poriadne :)
Pre ONN, tak fetovať by som určite nezačal, a ani drogy brať... mal som s tým skúsenosť a je to svinstvo...fujjj...nikdy viac. Ja som tiež minuly rok, ked som chodil do školy začal piť..ale bolo to len vtedy ak som vedel ze bude tazky den v škole. Ale s mierou - tak pred školou, 4 poldeci a 2 piva...a pomahalo to, ale nechcem stále piť, ved ide to aj do penazi.
A čo sa ti stálo, prečo to nedopadlo dobre???
mOZEZ ZACAT "fetovat" brat xanax a tak a sice to mozno prejde ale vypestujes si zavislost...ja som koly traseniu a soc fobii zacal pit ...a tiez to nedopadlo dobre
vdaka, vyskúšam to - ved čo mi ostáva:)... a aké účinky ma ten B Komplex forte čo som si dnes zakúpil... po akom čase sa prejavuje zlepšenie, atd???- dokáže mi pomôcť aby sa mi to nestavlo - trasenie ruk, tréma... dokáže to uplne odsrániiť???