Domáce násilie

lost

Existuje zlate pravidlo:

Raz agresivny, navzdy agresivny ;)

Rozist, opustit, skoncit.

Pretoze je to psychicky problem, tak ak chce zostat, nech ide na liecenie..

Ak raz udrie. A olutuje to, no OK, ale tym si vycerpal POSLEDNU sancu.. udrie este raz... navzdy by som na neho zanevrel.

kvaki

Dodula,

podľa tohoto, čo píšeš
"snazila som sa snim aj porozpravat ale on nema vobec zaujem prosim vas o radu dakujem pekne"

ak tvoj priateľ nemá záujem to riešiť... je to zle.

je na Tebe, či si vážiš seba natoľko, aby si od človeka, čo si neváži Teba, odišla.
Samozrejme, nevieme nič o vašom vzťahu, ale ak Ťa raz bije a nechce sa o tom baviť, je to jasný signál, že sa zmeniť nechce.

Sú ľudia, čo sľubujú každý druhý deň, že sa zmenia - áno, oni by možno chceli, ale nedokážu to a blízki im to žerú a ostávajú s nimi.

Lenže ten tvoj zrejme ani na túto úroveň neprišiel podľa toho, čo píšeš.

kvaki

ahojte, tí, čo je na vás páchané násilie.
viem, čo prežívate. ja mám mamu alkoholičku, ktorá nás celé detstvo týrala - psychicky.

poznám ten pocit, že už je na čase s tým niečo robiť, ale zrazu zistím, že ja vlastne neviem, čo robiť. tzv. naučená bezmocnosť, kedy človek tak dlho trpí, až stratí objektívny pohľad na vec a tvorivú energiu riešiť to.

neviem, čo by som vám poradila, ja som z domu odišla hneď, ako sa mi dalo. trpela som celých 22 rokov chorú domácnosť, otec odišiel pred 4 rokmi a dobre spravil.

podávať trestné oznámenia... neviem, či to niečo pomôže v súčasnom stave slovenskej polície a súdnictva. ak niekto má skúsenosti, určite napíšte.

ja som sa situáciu snažila riešiť keď som mala 18 rokov, ale na sociálke mi povedali, že nie som na tom tak zle, aby mi vedeli pomôcť. tak som to tam vydržala ešte 4 roky.

moje riešenie je od tyrana odísť.
taký človek má veľmi malú šancu na zmenu. MALÚ ŠANCU NA ZMENU! neverím nikomu, kto mi povie: "od zajtra sa zmením" lebo sa nezmení.

elsa5.5

Dodula,tvoj chalan je agresívny a vždy aj bude to je dobré si uvedomiť,bude sa to dalej stupňovať,lebo on vidí že ty si do neho zamilovaná a nikomu nič nepovieš,,moja rada:rozíd sa s ním,alebo sa s ním nehádaj,ale dokedy?v budúcnosti ťa môže byť už len ked sa poháda s kolegom zo šéfom,bude mať zlú náladu,,nájdi si iného chalaňa ktorý si ťa bude vážiť,taká láska ešte by ma zaujímalo koľko máš rokov

Dodula

Ludia mozte mi poradit...mam chalana s ktorym chodim uz 2 roky strasne ho miluje...lenze chybicka u neho je ze ked sa pohadame tak on zacne byt velmi agresivny a nevie sa ovladat.. mavam velke modriny od neho....ktore potom on lutuje ze mi ich spravil...neviete co mam robit??? nikomu to nechcem povedat ani rodicom proste nikomu... snazila som sa snim aj porozpravat ale on nema vobec zaujem prosim vas o radu dakujem pekne

asko

a preco ti to vadi vies kolko krasnych zien radsej ma takeho co im pribije ako by mala byt s normalnym a slusnym? takze neboj sa on si zenu najde a ona bude stastna pri nom

delfi22

tak a teraz je u nas den ticho uplne,nikto s nikym nic neprehovori,iba brat hra urazeneho a povedal ze odide z domu,,ma 19 rokov...trestne nechcem podat,chcem to len nejak riesit cez psychologov,aby nam pomohli,lebo nechcem aby sa v buducnosti tak spraval aj ku svojej manzelke :(( a momentalna sytuacia doma by sa mala tiež riesit :(

jajka001_

vyvolanie pocitu viny v obeti je najklasickejsi a naucinnejsi sposob nasilnika ako sa vyhnut trestu, lebo tvoj pocit strachu ti brani obvinit ho, to mas to iste pri znasilneni, pri alkoholikovi, pri comkolvek tohto typu, vratane diktatury. vyvolaju v tebe pocit viny a ty sa nevies branis. potrebujes psychicku oporu odbornikov, aby ta podrzali a nenechali ta mysliet si ze si na vine.

lost

To ze nadava a provokuje nedava pravo nikomu zdvihnut na nu ruku :)

To je ako keby mi niekto nadaval a ja na neho vytiahnem basebalku?

Podla mna je jej bracho len pus*y, pretoze muz nezdvihne ruku na zenu nikdy a nie to este na dieta..

je to proste buzimaster...

a kolko ma rokov ?

kazodpadne trestne oznamenie by som odporucal podat po kazdom udere, idealne by bolo nahrat na nejaku skrytu kameru? (neviem ci je to ale legalne, avsak dokaz by bol aspon nejaky vizualny, ktovie ci pouzitelny)

ono je ale dost blbe takto radit, pretoze taky ludia su extremne nepredvidatelny a ohanat sa potom s hociakym videom, ked je uz neskoro je zbytocne..